עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 20

אשכול: חנייה של אופנוע דו"ש בתל אביב

Junior Member

חנייה של אופנוע דו"ש בתל אביב

שלום לכולם,
    אני חדש בפורום, ויחסית חדש לעולם הרכיבה.
    אין לי נסיון רכיבה ממשי מעבר לכמה שנים שהיה בבעלותי קטנוע 50 סמ"ק. שטח בכלל אין לי נסיון.
    הוצאתי בתחילת השנה רישיון A1, ואני על סף רכישה של אופנוע ראשון - wr250r.

אני גר בתל אביב בדירה שכורה, קומה שלישית עורפית, בלי חנייה.
    האופנוע ייחנה ברחוב, ולאור האמור מעל, גם אם תגיע להקת מריאצ'ס שתחליט להרים לי את האופנוע, לא אדע מזה.
    כמובן שאני מתכוון לקחת ביטוח, אולי זעקה אחרונה, שרשרת גדולה וכו'.

הדילמה שלי היא ספיצפית לגבי ה-wr250r. כמעט ולא ראיתי אופנועי ד"וש חונים ככה בעיר. לא חושב שראיתי בכלל wr250r או drz400 חונים ככה.
    אני מפספס איזה משהו והולך לעשות שטות ענקית? כלומר, הולכים לגנוב לי את האופנוע תוך יומיים או משהו? או שאני פרנאויד ואין סכנה גדולה יותר מאופנוע אחר?

הייתי שמח לשמוע מבעלי הנסיון כאן, ולהנות מחכמת ההמונים.
    תודה מראש!
    מיכאל.

Senior Member
    למי שאין חנייה בבניין ההתלבטות היא תמיד בין חנייה במקום סמוי או למקום גלוי או מואר.
    אני אישית חונה במקום גלוי ומואר (יש לי גם מקיף), בכל מקרה אם אין לך מקיף קודם כל ממליץ לפחות על מערכת איתור או על הזעקה האחרונה אם יכול להרשות לעצמך.
    בנוסף תמיד לכסות, לקשור עם שרשרת מחוסמת של 14' ומעלה לעמוד חזק בעדיפות לצמיג האחור או לשלדה אם אפשר, המהדרין יוסיפו גם מנעול דיסק מאסיבי ואיכותי שכמובן לא מועיל לבדו בהרבה.
    Tracer 900

Senior Member
    שרשרת טובה+כיסוי+מערכת זה המקסימום שאתה יכול לעשות.
    האם זה יימנע את גניבת הכלי ב-100%? לא.
    אבל זה מוריד את הסיכוי כי גנב יעדיף כלי לא מכוסה/ קשור בשרשרת אם יש אחד כזה באזור.

Junior Member
    תודה על המענה חבר'ה.
    מה שאני יותר מנסה להבין, זה האם ה"גניבות" של ד"וש היא כל כך מטורפת שבגלל זה אני לא רואה אותם חונים בעיר? זאת אומרת, זה לגמרי לא הגיוני להחנות wr250r בעיר? (עם אמצעי הגנה כמובן, בלי קשר)

אני פשוט מודאג, שאולי זה "ידוע" שלא מחזיקים דו"ש בעיר בחניית רחוב, ואני פשוט חסר נסיון אז לא מכיר את זה.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    אין "ידיעה" כזאת (לפחות לא שידוע לי, אני מכיר שבני דודנו חובבים אותם וחברות ביטוח מפחדות לבטח כי קשה לרדוף, אבל לא מכיר שהם נשדדים באופן סדרתי יותר מכלים אחרים).
    אולי פשוט יחסית לכמות הטוסטוסים ואופנועי הכביש, הכמות של דושים קטנים אפסית ולכן אתה לא רואה אותם.
    כמו שאמרו לך, כיסוי+שרשרת+מנעול דיסק+אזעקה, באמת שהסיכויים שמישהו יגנוב לך אותו אפסיים. יכול לקרות אבל באמת נדיר מאוד.
    השווי של הכלי בדר"כ לא שווה את הטרחה. זה לא כלי של 150,000 שקל.

Senior Member
    לתחושתי גונבים יותר והייתי משקיע בביטוח מקיף כיסוי ומנעול.
    בעיקר בשביל לשמור של שקט נפשי ולא לקפוץ מכל אגזוז שנשמע דומה.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    לתחושתי גונבים יותר והייתי משקיע בביטוח מקיף כיסוי ומנעול.
    בעיקר בשביל לשמור של שקט נפשי ולא לקפוץ מכל אגזוז שנשמע דומה.
    הבעיה בביטוח מקיף: הוא לא מונע גניבה והוא יקר.
    בהנחה והכלי לא עולה 50-60 אלף ש"ח וצפונה עלות ביטוח מקיף היא גבוה ביחס למחיר של הכלי.
    לדעתי כבר עדיף ללכת על שירות של איתור+החזרת כלי מאשר לשלם 15%-20% בשנה מעלות הכלי על ביטוח.

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    הבעיה בביטוח מקיף: הוא לא מונע גניבה והוא יקר.
    בהנחה והכלי לא עולה 50-60 אלף ש"ח וצפונה עלות ביטוח מקיף היא גבוה ביחס למחיר של הכלי.
    לדעתי כבר עדיף ללכת על שירות של איתור+החזרת כלי מאשר לשלם 15%-20% בשנה מעלות הכלי על ביטוח.
    במקרה של ה WR זה זניח "יחסית" , עלות ביטוח חובה + מקיף + צד ג + מערכת איתור = באיזור ה 6K שנתי וזה בערך שווה להוצאה של חובה + צד ג' של כלי מעל 250 סמ"ק.
    יש ליובל בר כיסוי מקיף לכלי (+ בזמנו היתה הטבת הנחה קטנה במחיר המקיף למי שהיתה מערכת איתור) לעומת אחרים שלא הסכימו לבטח.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי **מיכאל** צפיה בהודעה
    תודה על המענה חבר'ה.
    מה שאני יותר מנסה להבין, זה האם ה"גניבות" של ד"וש היא כל כך מטורפת שבגלל זה אני לא רואה אותם חונים בעיר? זאת אומרת, זה לגמרי לא הגיוני להחנות wr250r בעיר? (עם אמצעי הגנה כמובן, בלי קשר)

אני פשוט מודאג, שאולי זה "ידוע" שלא מחזיקים דו"ש בעיר בחניית רחוב, ואני פשוט חסר נסיון אז לא מכיר את זה.
    רוב הרוכבים העירוניים יעדיפו קטנוע מסיבות פרקטיות (פקקים, מקום אחסון וכו', המוני אנשים שאינם רוכבים בנשמה אבל עושים את זה כי זה נוח וחוסך להם זמן), וכאלה שלא ככל הנראה יעדיפו אופנוע כביש מהסיבות שלהם. לא יצא לי לראות הרבה דו"שים במרכז ביחס נניח לאיפה שאני גר (אזור השפלה), שכאן הם יותר נפוצים, ככל הנראה בגלל המרחק הקטן שיש לנו לשטח זמין ביחס למישהו שגר במרכז וצריך לצאת מהעיר ולרכב כמה עשרות ק"מ.

זוהי לפחות דעתי בנושא.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
    רוב הרוכבים העירוניים יעדיפו קטנוע מסיבות פרקטיות (פקקים, מקום אחסון וכו', המוני אנשים שאינם רוכבים בנשמה אבל עושים את זה כי זה נוח וחוסך להם זמן), וכאלה שלא ככל הנראה יעדיפו אופנוע כביש מהסיבות שלהם. לא יצא לי לראות הרבה דו"שים במרכז ביחס נניח לאיפה שאני גר (אזור השפלה), שכאן הם יותר נפוצים, ככל הנראה בגלל המרחק הקטן שיש לנו לשטח זמין ביחס למישהו שגר במרכז וצריך לצאת מהעיר ולרכב כמה עשרות ק"מ.
    זוהי לפחות דעתי בנושא.
    מה שאתה אומר זה מעניין, כי דווקא בחוויה שלי כתל אביבי, יש לי גישה להמון שטח. גם לכיוון פארק שרון (דרך שבילים שמתחילים בפארק הירקון) ומשם לכל אזור מודיעין/ירושליים וגם לכיוון חוף השרון והשפלה (חולות וינגייט, שדות בצרה-בני ציון, תל מונד וצפונה). השטח מתחיל ממש בגבולות העיר.
    אני עובד באזור תעשייה רעננה צפון, מתנייד לשם באופני הרים, ומגיע כמעט לחלוטין דרך שבילים בשדות/פרדסים.

לגבי ביטוח מקיף - מבחינתי זה must.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ציטוט נכתב במקור על ידי **מיכאל** צפיה בהודעה
    מה שאתה אומר זה מעניין, כי דווקא בחוויה שלי כתל אביבי, יש לי גישה להמון שטח. גם לכיוון פארק שרון (דרך שבילים שמתחילים בפארק הירקון) ומשם לכל אזור מודיעין/ירושליים וגם לכיוון חוף השרון והשפלה (חולות וינגייט, שדות בצרה-בני ציון, תל מונד וצפונה). השטח מתחיל ממש בגבולות העיר.
    אני עובד באזור תעשייה רעננה צפון, מתנייד לשם באופני הרים, ומגיע כמעט לחלוטין דרך שבילים בשדות/פרדסים.

לגבי ביטוח מקיף - מבחינתי זה must.
    זה בגלל שיש לך פרספקטיבה של תלאביבי (וגרתי שם לא מעט שנים).

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    זה בגלל שיש לך פרספקטיבה של תלאביבי (וגרתי שם לא מעט שנים).
    קטע שלא מפסיק להצחיק אותי. חצי שעה נסיעה לצפון דרום או מזרח זה הרפתקאה בחוצלארץ.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    קטע שלא מפסיק להצחיק אותי. חצי שעה נסיעה לצפון דרום או מזרח זה הרפתקאה בחוצלארץ.
    הזכרת לי רגע כשהרכבתי ידידה תל אביבית לטיול לכינרת לפני מספר חודשים, ובערך באזור עפולה היא אמרה לי "וואו, יש כל כך הרבה מרחבים פתוחים פה. לא ידעתי שנשארו כאלה בארץ, חשבתי שהכל כבר שטח בנוי".

תל אביבית אסלית, רבותיי.

Member הסמל האישי של tree
    ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
    הזכרת לי רגע כשהרכבתי ידידה תל אביבית לטיול לכינרת לפני מספר חודשים, ובערך באזור עפולה היא אמרה לי "וואו, יש כל כך הרבה מרחבים פתוחים פה. לא ידעתי שנשארו כאלה בארץ, חשבתי שהכל כבר שטח בנוי".

תל אביבית אסלית, רבותיי.
    הזכרת לי רגע בצבא בו אני עושה שמירה על הר בגליל מסתכל על הכל מסביב בלילה ורואה אורות בכל מקום וחושב לעצמי וואו הכל בנויי בצפון המקום היחידי שפנוי קצת זה בדרום.
    פרספקטיבה של תושב מרכז שראה איך זה קצת בחול.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    קניתי לפני חמש עשרה שנה פז'ו 206 מזוג תל אביבים. מתחקור קצר גיליתי שהאוטו היה נוסע שני קילומטר כל יום. כדי לדעת אם אין לאוטו בעיות התחממות (או דברים שמתגלים רק בנסיעה ממושכת) שאלתי את הזוג הנחמד אם יצא להם גם לעשות איתו נסיעות בינעירוניות ארוכות.
    "בוודאי", היתה התשובה. "נסענו איתו כמה פעמים להורים בהרצליה....".
    (מצטער שחרבתי את השרשור, אבל הסיפור הזה מתלבש בול).
    גילוי נאות: אשתי תלאביבית