סוג של. חלק גדול של CANBUS (גם ברכב) הוא proprietary ואתה לא יכול להשתמש בו בלי שותוף פעולה של יצרן הרכב/אופנוע.
טכנית זה נכון. מעשית EURO5 דורש את זה.
"אף אחד לא רכב" זה קצת הגזמה - מערכת בדוקאטי קיימת מ-2015 ומקבלת עדכונים גם בדגמים של 2020.
תודה רבה. לגבי חיבור ל-CANBUS המערכת שלנו יודעת להתחבר גם לשם אם רוצים, זו אופציה. להמון כלים אין CANBUS בכלל והמוצר שלנו הוא מוצר אפטרמרקט שאמור להתאים לדגמים ישנים, כך שזו לא ברירת המחדל שלנו.
לגבי מערכות אקטיביות, אני מניח שנצטרך לראות את זה מתנהג בשוק ואיך זה מתקבל. כרגע עוד מוקדם לדבר כשאף אחד לא רכב עם כזו. לא הייתי משווה התנהגות של 4 גלגלים ל-2.
סוג של. חלק גדול של CANBUS (גם ברכב) הוא proprietary ואתה לא יכול להשתמש בו בלי שותוף פעולה של יצרן הרכב/אופנוע.
טכנית זה נכון. מעשית EURO5 דורש את זה.
"אף אחד לא רכב" זה קצת הגזמה - מערכת בדוקאטי קיימת מ-2015 ומקבלת עדכונים גם בדגמים של 2020.
מספר נקודות \שאלות בעקבות הסרטון.
1. האפקטיביות והמטרה של המערכת (אזהרות) תלויה בשני תנאים עיקריים:
א. עוצמת התאורה במראות -גם באור יום חזק
ב. - כשהמבט של הרוכב מופנה קדימה, אחרת לא יבחין באזהרה.
לדעתי העברת האזהרה דרך אזניות אפקטיבית יותר גם בגלל העומס הויזואלי שהרוכב חווה.
מבחינה מסחרית -ההתממשקות לדגמים הנפוצים בשוק תאפשר להם להציע "שדרוג בטיחותי" על פני מתחרים מסין וחלוקת רווחים בתמורה.
2. סכנות מהצד
להבנתי המוח בעזרת המצלמות "מנחש" עקיפה או האטה של רכבים בנתיבים שסביב הרוכב אבל לא רואה תנועה מהצד כמו בצמתים כי אין בצד האופנוע מצלמות \ אין יכולת לעבד במדויק תמונה עם עדשת עין הדג.
לא יודע מה חלק תאונות הצד אבל מדובר בבליינד ספוט שמונע ממכם להציג הגנה מרחבית מלאה.
3. שיווק \תמחור
כדאי לשקול להוסיף למוצר פ'יצר של העלאת ושיתוף הסרטונים (דרך אפליקציה לענן) ברשתות חברתיות כדי "להצדיק" מנוי של עשרות ש"ח בחודש. יש תוכנות עריכה מקוונות. תאונה , "כמעטים" טיול או רכיבת מסלול יכולים להיות ויראליים...ראה גופרו.
בהצלחה
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
היי, תודה על הפידבק. אנסה להתייחס לנקודות שכתבת:
1.
א. נורות הלד מאוד ויזיבליות גם באור יום, כמובן שכשנוסעים עם השמש בתוך העיניים קשה לראות משהו בכלל, ולא רק את הנורות. המערכת אדפטיבית, כך שלא תסתנוור בנסיעה בלילה או תחת גשרים.
ב. לי פחות יוצא להסתכל אחורה ברכיבה. מקסימום הצידה כשאני לא בטוח מה סביבי, וזה בדיוק מה שהמערכת שלנו באה לפתור, אם נדלקה לך נורת בליינד ספוט מימין, סביר להניח שיש שם רכב או שמגיע לשם רכב בצורה מהירה ובכלל אין טעם לעבור לנתיב ימני, אם חלילה תצטרך לעשות תמרון ולהתחמק, צד שמאל (בהנחה ששם לא נדלקה נורה) הוא הפתרון המיידי שלך.
2. אם רכב מגיע אליך במהירות של 80-100 קמ"ש כשאתה עומד או מתחיל נסיעה ברמזור, שום מערכת לא תעזור לך להתחמק מתאונה, אולי רק כרית אוויר עתידית.
אבל, אם אתה מתקדם במהירות של 100 קמ"ש אתה בעצם מתקדם למעלה מ-27 מטר בשניה (!), כך שכדי שרכב יפגע בך צידית, הוא יצטרך תזמון מדויק ומרחק גדול ממך ואז סביר שהמצלמות שלנו כבר יראו אותו ואת נתיב ההתקדמות שלו כדי להתריע בזמן. אנחנו עובדים על פיצ'ר עתידי של התרעות התנגשות חזית-צד, עוד לא יכול להגיד בדיוק באיזה מצבים זה יוכל לטפל.
3. כתבתי פה לדעתי את רשימת הפיצ'רים העתידיים, מה שכתבת הוא חלק קטן מאוד ממה שייכלל במנוי. אכתוב שוב, שאנחנו עובדים על סט פיצ'רים שיכלול: התרעת התנגשות אחורית, התרעת התנגשות קדמית-צידית, שיחת חירום למוקד, עורכי וידאו מתקדמים ודו"חות רכיבה תקופתיים. זה רק חלק.
מקווה שהתשובה מספיק ברורה, אם לא מוזמן לשאול.
גבע מריידויז'ן.
מאמר מצוין על המערכות האקטיביות של BMW ודוקאטי
https://www.nytimes.com/2020/11/29/b...e-control.html
לדעתי לגרסה בסיסית עם מצלמה אחורית במחיר אטרקטיבי יש סיכוי טוב להצליח. אני בכל אופן הייתי שמח למערכת שמתריעה כשאני נעקף, כשמישהו מתקרב אלי מאחור במהירות גבוהה או כאשר יש רכב מצדדי בשטח המת.
בוא נשאל אחרת, בהנחה שהמצלמות ממוקמות קדימה ואחורה כמו במוצר שלנו, או אפילו ברכב עליו מותקן מובילאיי, משהו יכול לזהות אובייקט שמגיע מהצד? לא. אי אפשר שלא להתייחס למהירות, כי המוצר שלנו יודע לזהות נתיב התקדמות ולחשב אם צפויה פגיעה או לא. אם אתה במהירות אפס ומשהו מתקרב אליך, לא תהיה התרעה, זה ברור, זה מצריך עוד סט מצלמות שיורכבו בצדדים.
כמות התאונות במהירות 0 שמגיעות מהצד כלפי אופנוע, היא זניחה לעומת שאר התרחישים.
מנוי למערכת בטיחות זה משהו שפשוט לא קורה. בשום מקןם.
אתה יודע למה אין את זה ברכבים? כי אין מה לעשות עם זה.
מערכת תדרוש סים עם שיחות? מד"א נהיה לא זמין?
זה לא מצלמת אקשן, מה אני אמור לעשות עם דו"ח רכיבה?!
עורך ווידאו מתקדם זה סטרט-אפ בפני עצמו. אדובי רוצים $20 בחודש על דבר אמיתי.
לי זה נראה שחברה לא מצליחה להתמקד מי הם הלקוחות: רוכבי ספורט? אנשים מצוים על קטנוע 150? חברות משלוחים? שוטרים? כי יש כאלה שרוצים יותר התראות וכאלה שרוצים יותר דיווחים/צילומים.