אהלן, מעוניין לקנות דו"ש 250 סמק.
לא ראיתי באתר של מטרו מוטור את הWR250R ואת הKLX 250 . הפסיקו לייבא אותם?
חוץ מההונדה CRF250L איזה עוד אופציות יש ?
מעוניין לקנות חדש
תודה מראש!
אהלן, מעוניין לקנות דו"ש 250 סמק.
לא ראיתי באתר של מטרו מוטור את הWR250R ואת הKLX 250 . הפסיקו לייבא אותם?
חוץ מההונדה CRF250L איזה עוד אופציות יש ?
מעוניין לקנות חדש
תודה מראש!
ה-WR לא מיוצר כבר מספר שנים (מ-2017 אם אני לא טועה).
לגבי ה-KLX, אני חושב שהם הפסיקו את הייבוא לטובת ה-230 (לא יודע איפה ההגיון, גם ה-250 היה עגלה ביחס לתחרות).
ממה שידוע לי, הונדה נותרו היחידים בקטגוריה עם דו"ש אמיתי. לסוזוקי יש את ה-DR וה-DRZ, שניהם אופנועים מעולים, אם ישנים. קוואסאקי שחררו לא מזמן את ה-KLX300, מעניין אם יגיע ארצה בתור המחליף של ה-250.
רק חידוד ל WRR, הייבוא הופסק אאל"ט עקב החמרת תקנות בטיחות לרכב חדש מ 2017: כלי בלי ABS לא יוכנס לארץ, הדגם עדיין מיוצר בחו"ל ומצב שתוכל עדיין למצוא כלים משומשים עם ק"מ נמוך..
קירור אוויר לא צריך להדאיג אותך אלא אם כן אתה הולך לתת בראש בדיונות כל היום.. הבעיה איתם שהם תמיד יהיו בעלי יחס דחיסה נמוך יותר ביחס לקירור נוזל (= פחות "כוח").. יתרון מסויים יהיה שהם פחות מועד לנזקים במערכת הקירור כתוצאה מנפילה (אין רדיאטור\מיכל עיבוי וכו) ונזקי מנוע כתוצאה מפריצת אטם ראש, כך שהסיכוי להיתקע בשטח מהסיבות הנ"ל הוא אפסי בקירור אוויר.
ה-1000 ש''ח בשנה האלה כל כך משמעותיים בשבילך? הסוזוקי הם הרבה יותר חזקים ביחס להונדה, ועם הר של שיפורים אפשריים.
תשמע , התכנון זה בכלל לא לעלות עם הכלים האלה לכביש. נטו לטיולי שטח בסופשים. (יש לי טנדר אז אני מתכנן לקנות עגלה)
יכול להגיד לי בערך כמה יוצא ביטוח 250/300 סמק ? אם משנה אני בן 25.
אגב זה יהיה האופנוע הראשון שלי.
מה הפואנטה בדו שימושי אם תרכב בו רק בשטח? אם אתה מכוון רק לשטח, יש המון כלים ייעודיים שיעשו את העבודה טוב יותר מדו"ש. היופי בדו"ש הוא שאתה יכול לרכב עליו לכל חלק בארץ שתרצה, לרדת לשטח ולרכב איפה שתרצה.
תחפש מחשבון ביטוח בגוגל, יש מחשבון של הפול שיש בו גם אופנועים.
יש לך 3 אופציות מעולות:
1. WR250R משומש - עדיין אפשר למצוא כלים שמורים.
2. DRZ400 משומש.
3. DR650 - חדש או משומש.
מבין הכלים האלה, ה-DR650 לדעתי ייתן לך את המענה הטוב ביותר. הוא פשוט ביותר מכאנית, אמין בטירוף, ויאפשר לך לשלב כביש עם שטח - כך שתוכל לטייל בכל רחבי המדינה עם אופנוע אחד בנוחות סבירה.
אני לא חושב שיש טעם להגביל את עצמך ל-250 בכלל הביטוח. תחשוב על זה ככה: אם תקנה אופנוע משומש ב-25, במקום לקנות חדש ב-40, אתה תוכל לשלם את תוספת הביטוח 10 שנים קדימה מהכסף שחסכת בקניה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
גם ה 230 ירד מהאתר שלהם, לא מאימן שנמכר הרבה, לדעתי כנראה כהכנה ל 300 שיגיע בקרוב.
בארצנו הקטנה ליבואן כזה גדול שהוא מונופול, לא שווה להתעסק עם 230 במקביל ל 300 שכנראה ימשוך את מרבית הלקוחות
רק הערה.
יש לי הרבה שנות נסיון על dr650.
המתלים שלו רכים מאוד. אני הגעתי למצב בו הייתי צריך להקשיח את הטלסקופים (ושקלתי אז 60 קילו). כשלעצמו- לא בעייתי מדי אבל... דיברת על הרכבה. זה אומר שבהרכבה, בכל באמפ אתה סוגר מתלה אחורי. ואם מי שאתה מרכיב שוקלת יותר מרבע עוף (או מרכיב גבר), אתה פשוט נוסע על הבאמפסטופ.
אז אמר.
אם יש לי תחושה שהבחור מפספס - למה שלא אגיד לו את זה?
טיולי סופ"שים, שכוללים רק שבילים - יכול ללכת לאחד משני כיוונים:
או מסעות (ואז במקום טנדר/עגלה עדיף להתנייד עם האופנוע עצמו, לאור העובדה שהבחור מתכוון לעשות ביטוח בלאופנוע בכל מקרה). זה די מגוכח להעמיס דו"ש שמבוטח בביטוח חובה על נגרר, כדי לקחת אותו מאיזור השרון למדבר יהודה למשל.
או טיולים ליד הבית, גיחה לכמה שעות. אם זה הכיוון - אז סביר להניח שמהר מאוד זה יגלוש משבילים נטו לשטח יותר מאתגר, ובמהרה הבחור ירצה לעבור לכלי מקצועי.
משום מה, יש לי תחושה שבמקרה של הפות"ש מדובר באופציה הראשונה.
אצלי זה היה מקרה קלאסי של השניה - קניתי דו"ש 250 סמ"ק (גאס גאס קאמי, ששבחו מאוד בתור אופנוע אינדורו-לייט ראשון) כדי "לרכב בשבילים", ובנסיעה השלישית קלטתי את עצמי מפרק לו ת'אמא בעליה לעץ הדקל ביער קולה.
בחצי שנה הבאה שברתי גג"ש של משאבת שמן, ריתוך בין ציר רגלית ההילוכים לתוף השילוב בגיר, רדיאטור (שלא היה להשיגגם בחו"ל) ובקבוק תחתון של המזלג.
תוך כדי שחיכיתי לחלפים מחו"ל והתאמתי רדיאטורים מכלי אחר, רכשתי את ההסקווארנה WR125R שמשמשת אותי עד היום הזה, כבר 4 שנים, באמינות כמעט מוחלטת - למרות כל מה שאני מעולל לה.
אז כן, כשלפני 5 שנים המליצו לי ללכת על משהו עמיד יותר מהקאמי מתוך הבנה שאני לא באמת אסתפק בשבילים - לא הקשבתי, ושילמתי על זה ביוקר. לא היה לי את הניסיון כדי להבין מה באמת יהיו הצרכים, הדרישות ואופן השימוש.
אז אני בסך הכל נותן לבחור הזדמנות לא להקשיב לי, כמו שאני לא הקשבתי לאחרים בהזמנו...
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual