ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
ברור שכלים מודרניים אוכלים שמן (לעיתים דווקא יותר מכלים של שנות ה-90, עקב רכיבי מנוע קלים ועדינים יותר, והספק ליטרי גבוה יותר). אגב - לא כולם, יש דגמים שלהם נטיה ברורה לאכילת שמן, ודגמים אחרים שלא צורכים שמן גם בתנאי שימוש קשים.
ברור גם שנסיעה בפול-גז והחלפת שמן לעיתים נדירות מעודדות את צריכת השמן ומגדילות אותה.
עדיין 200 גרם ל-1000 ק"מ, עבור קטנוע שצריכת הדלק שלו היא גג 4 ליטר ל-1000 ק"מ - זה לא מעט. מדובר ב-0.5% מהדלק.
לכן, כל עוד הקטנוע לא עובר התעללות קיצונית - למשל, פול-גז מתמשך למשך דקות ארוכות בכל נסיעה - הייתי משווה לקטנועים אחרים מאותו דגם, ובמידה והם לא צורכים שמן כלל - הייתי אומר שיש בעיה מכאנית בקטנוע הספציפי.
אם הקטנוע עובר התעללות מידי יום ביומו, ו/או קטנועים אחרים מאותו דגם גם מראים צריכת שמן דומה בשימוש בינעירוני - אזי אין כאן בעיה, פרט להרגלי הרכיבה של הפות"ש.
פחות מכיר את הקטנוע לעומק כך שמבחינתי אני שומר את ההחלטה האם זה "נורמלי או לא" לאלו בעלי הנסיון ומעדיף לבדוק על הכלי הספציפי מה הנתונים כשהוא בשימוש רגוע, סביר וקיצוני ואח"כ להשוות מול בעלי אותו דגם קטנוע העושים שימוש דומה.
פות"ש מדווח שהוא רוכב על טורים של 7-8K על פי בדיקה קלילה לקטנוע הספק מקסימלי ב 7K וזה כבר צריך להגיד הכול לגבי אופי השימוש ("פול גז מתמשך למשך דקות ארוכות")...ייתכן שלקטנוע הספציפי הזה בשימוש כזה הנתון מתאים וייתכן שספציפית בקטנוע של פות"ש יש בעיה ואנחנו יכולים לדון בזה שעות או פשוט לבדוק... אז על פי החישוב שלך זה מסתכם בכ 20 גרם שמן ל 100 ק"מ עכשיו שפות"ש יבדוק לאורך 100 ק"מ כמה הצריכה תחת רכיבה בטורים מקסימליים נמוכים יותר ונשווה תוצאות...