ציטוט נכתב במקור על ידי Guymito צפיה בהודעה
אני אחדד את אופי הנסיעה שלי למען המגיבים כאן - רוב הנסיעות שהקטנוע עושה הן תל אביב - ראש העין, הנסיעות הללו נעשות לרוב במהירות 120-130 קמ״ש ותחום הסל״ד קרוב יותר ל7 מאשר ל8 , אם זה נקרא ״לקרוע את הקטנוע״ אז אין לי מה לומר - מבאס, השתדרגתי לקטנוע בנפח כזה במטרה להנות קצת יותר מהדרך ומחווית הנסיעה, לפני הקטנוע הזה היה לי גוי רייד 125 ששירת אותי נאמנה במשך 5 שנים, עשה את אותן נסיעות בדיוק ולא הייתה בעיית אכילת שמן מעולם.
אני אוסיף שדיי מתסכל אותי למלא שמן בתדירות כזאת, על הקטנוע נכון לכתיבת שורות אלו 12,500 ק״מ, טיפול 12,000 נעשה כאשר במד האוץ הופיע 10,000 ק״מ ומאז הטיפול מילאתי מעל חצי ליטר שמן בקטנוע- הזוי בעיניי בייחוד לאור העובדה שהיבואן מצהיר על טיפול פעם ב12,000 ק״מ.
מה גם שאת טיפול ה12,000 ק״מ הקדמתי וביצעתי ב10,000 ק״מ כי נדלקה לי נורת שמן על הצג ולאחר בדיקה השמן במדיד היה בקצהו התחתון.
בהחלט מבאס, לרוב הטווח היעיל או תחום הגמישות של המנוע מותאם למהירות "סבירה" (שהיא לרוב בטווחים של 90-110 קמ"ש), רכיבה במהירות גבוהה תגרום ליותר חום = יותר עבודה מאומצת = יותר אפשרות לאיבוד תכונות השמן.
"ההמלצה" למספר ק"מ לטיפול הינה שיערוך של אופי המנוע בשילוב מהירות רכיבה סבירה עם תנאי הסביבה שלא תמיד מותאם למדינות אליו הקטנוע משווק.
במדינות חמות ומדבריות למשל תידרש החלפה תכופה יותר של השמן או שימוש בשמן יותר איכותי או בעל יחסים מתאימים יותר למדינה הספציפית מאשר נגיד קטנוע שמשווק לשוק האירופאי שהוא יותר "קר" כי השמן יעבוד יותר קשה ויאבד מתכונותיו מהר יותר.
היחידי שסופג את העיניין הזה הוא לרוב בעל הכלי עקב חוסר מודעות של מוסכים ומוכרים לנושא.
המוכר רוצה למכור ומעביר את הגלגל למוסך, המוסך רוצה לתקן אבל לרוב לא יתעסק בכאב ראש אל\מול היבואן כי זה עלול לפגוע ביבואן או מנסה והיבואן מדפדף את זה בתואנה שזה או סביר או שימוש בלתי סביר, רק הבעלים נשאר עם טעם חמוץ ומר בפה...במילים אחרות העיניין לרוב תמיד מתפספס והבעלים נאלץ להתמודד עם זה לבד.

רק לצורך העיניין (ואם בא לך בכלל) הייתי מבקש שתנסה לרכב איתו בתחום הסל"ד\מהירות "הסביר" (כלומר לא 120-130 אלא 90-105 קמ"ש) ולראות באם השמן נעלם באותה הכמות, זה ייתן אינדיקציה באם המנוע "אוכל" יתר על המידה או "סביר" ביחס לעצמו.

האופציה השניה שהצעת אפשרית רק דאג לכסת"ח את עצמך באם תבחר בדרך הזו.