דעתי האישית? בתקציב נמוך יש לך את הסוזוקי אינזומה, שיספק חווית אופנוענות לכל דבר ויהיה אחלה פרטנר להתחלה.
הצחקת אותי.
לפני שבוע טיילתי עם חבר על Z300, בכל מרכז השמורון - מקדומים בצפון ועד מישור אדומים בדרום. באחד המקטעים החלפנו אופנועים, כך שהחוויה עוד טריה.
ה-Z300 הוא חתיכת אופנוע. איך שאומרים באנגלית, capable.
- שיוט 140 אחרי דוקאטי במקטעים ישרים? צ'ק. אם צריך, אפשר גם לעלות ל-160 - וזה עדיין לא "לפגוש את המנתק".
- עקיפות בכבישים הררים, כשצריך לסיים עקיפה על חור בתנועה הנגדית, בהאצה זריזה 80 ל-130? צ'ק.
- התנהגות בכבישי השומרון המפותלים, במהירויות "שפויות" (קרי על הטווח 80-110)? צ'ק, ואחד צ'ק. המתלים חרף פשטותם עושים עבודה טובה במהירויות האלה גם כשאיכות הסלילה לא מדהימה, הואפנוע יציב, סופג, מתקשר. ההיגוי קל ונוסך בטחון.
- בלמים? סבירים פלוס. לא אלימים, אבל יעילים. יש גיבוי של ABS, למי שזה מעניין אותו.
- הרכבה? בהזדמנות אחרת, הרכבתי על הבחור על ה-Z שלו. אמנם צפוף ומחוץ לאיזור הנוחות של הבולם האחורי, אבל ה-Z סחב את שנינו בלי להתלונן על 125-130 בכביש המהיר, עם רזרבות יפות של כוח.
וכל זה בא עם תפעול חלק כחמאה, משקל נוצה ומימדים שלא מאיימים גם על רוכבים נמוכים מהממוצע.
לבסוף - אותו Z300 שרכבתי עליו, הספיק לצבור 36 אלף ק"מ על השעון. האופנוע לא תקע את בעליו הנוכחי ולו פעם אחת, וברכיבה הוא מרגיש חדש - כמעט כמו אופנוע שיצא מהסוכנות לפני 1000 ק"מ. מהיוסאנגים למשל, זכור לי שזה ממש לא מובן מאליו. אני מסכים עם הטענות שלך לאיכות הגימור (בעיקר איכות הצביעה והקלות שבה האופנוע תופס חלודה) - אבל תסכים איתי, שבכלי מושמש - עדיף אופנוע שנוסע מעולה ובעל ליקויים קוסמטיים מאשר אופנוע שנראה פגז, אבל נוסע גרוע.
כך שה-Z300 הוא דוגמה מצויינת בעיני לאיך שמהנדס שיודע היטב את עבודתו יכול ליצור מכונה שלמה, מהנה ורב-שימושית מאוסף חלקים מיושנים ואף פרימיטיביים.
מה יש באינזומה שגורם לך לקרוא לו אופנוע, חוץ מזה שהוא שוקל כמו אופנוע 750? 24 סוסים אימתניים? בולמים איכותיים במיוחד? מכלולי שלדה ממדרגה ראשונה? מה כן טוב בו, חוץ מזה שהוא נראה גדול מנפחו האמיתי (עד שתסתכל על הפרונט הצנום, הצמיגים הדקים ועל המנוע שהולך לאיבוד בשלדה)?
אצלי אישית, דווקא האינזומה מעלה אסוציאציות של קטנוע. ג'וימקס עם הילוכים - גדול, כבד וחלש.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
לא נראה לי שזה מה שהוא ניסה להגיד...
Z300 במצב טוב משאיר עודף מ-20, כך שמדובר כאן בפער של אלפי שקלים בודדים.
אין מה "להשתפשף" על אינזומה לפני שעולים על "Z300 רוצעחת" או "דיוק 390 מפלצת".
כל אלה - הם אופנועי מתחילים קטנים, קלים וחלשים. ההבדל הוא שאופנועי 300-400 - רובם יכולים לשייט בכביש 6 על 130-140 במידת הצורך. ב-250 השיוט הזה הוא מחוץ לאיזור הנוחות שלהם. במקרה של 250 לא חזק במיוחד (כמו האינזומה, CRF250 וכו') - זה הרחק מחוץ לאיזור הנוחות, שכן 140 זה כבר בתוך הקו האדום ובסביבת המנתק. לנסוע ככה לאורך זמן שווה ערך ללקצר את אורך חיי המנוע פי כמה.
כל עוד אתה נוסע רק בעיר ו/או בכבישים פרבריים/כבישים בינעירוניים עמוסים (כאלה שהתנועה בהם לא זורמת על יותר מ-110) אפשר בהחלט להסתפק ב-250.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
"מה יש באינזומה שגורם לך לקרוא לו אופנוע?" - הוא אופנוע. כח או העדרו לא אומר שאינו אופנוע. גם הונדה ווין 110 סמ"ק הוא אופנוע. למי שרוצה אופנוע - שיקנה אופנוע.
אני מסכים איתך כמעט בהכל לגבי ה-Z. יש לו מתלים נהדרים לנפח, הוא זריז, הוא כיפי, למרות שלא הייתי אומר ש-140 זה שיוט אצלו. לי אישית הוא הרגיש נינוח על 110-120. לאמר ש-140 זה שיוט אצלו זה כמו שאמרתי לך ש-150 זה שיוט על ה-NC. כן, זה לא "קורע" את המנוע, אבל זה לא נינוח במיוחד.
אני את צעדיי הראשונים על 2 גלגלים עשיתי עם עגלה נוטפת שמן שהוציא 21 סוסים אי שם,הרבה לפני שהגיע לידיים שלי. ולאמר לך את האמת? כרוכב מתחיל שמחפש לטייל בכל פינה אפשרית, נהנתי ממנו והשלמתי עם מגבלותיו. הוא לא היה אופנוע מהיר, גם ביחס לנפח, אבל הוא היה אופנוע וזה כל מה שהייתי צריך. גם בשיוט על 100 קמ"ש, ראיתי רבע מהמדינה לפני שעליתי בנפח וקניתי את העז המיתולוגית.
יפה מאוד.
ועכשיו, בהסתכלות אחורה: היה טעם בכל ההתעסקות הזאת עם ה-CBF? לקנות, לתחזק, למכור בהפסד...
לא היה עדיף לקנות עז מלכתחילה?
הרי זאת הקבלה מאוד טובה להשוואה בין האינזומה ל-Z, רק באופנועים של 15 שנה אחורה.
האינזומה חזק מה-CBF ב-3 כ"ס, ומספק ביצועים טובים יותר. לא יודע עד כמה - לא רכבתי עליו, אבל ה-CBF זכור לי בתור אחד האופנועים הגרועים שרכבתי עליהם.במינימום, יהיה לאינזומה עוד 10 קמ"ש בשיוט ובסגירה. מניח שגם התנהגות הכביש שלו טובה יותר (לא כזה קשה, כי התנהגות הכביש של ה-CBF הזכירה לי קטנוע, ולא במובן הטוב. מפחיד לנסות להעלות איתו קצב).
ה-GS חזק מה-Z בכ-8 כ"ס. בפועל, זה מתבטא בעיקר בכוח זמין יותר שמגיע בסל"ד נמוך יותר. המהירות המירבית שלהם דומה, שניהם ישייטו ב-120 ללא מאמץ מיוחד, ויאפשרו לעלות משם ל-140 בזמן סביר כדי לסיים עקיפה. שניהם מציעים התנהגות כביש סבירה, וכאן לטעמי יש יתרון ל-Z (רכבתי על שני הכלים). שניהם גם צפופים ולא נוחים לרוכב גבוה. כך שאפשר להגיד שגם שני הכלים האלה די מקבילים.
אז כמובן שאפשר להסתפק במכונה הבסיסית יותר, ואפילו להינות - בכל זאת, אופנוע ראשון. השאלה היא - האם יש סיבה טובה לעשות את זה?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אתם רוכבים יותר מדי זמן.
מה שצריך לענייןרוכב חדש הוא משקל, גובה (אם מדובר ברוכב שאינו גבוה), ועלות כספית של ידיות, רגליות, פלסטיקה וכו.
רוב הנסיעות שלו הן בעיר. שילמד את הכביש על אופנוע קל וזול להפלה.
אחרי שנה וקורס רכיבה או שניים שיקנה גם gs1200 אם בא לו.
קטקוב - יש סיבה, היא נקראת תקציב. כשאתה רוכב צעיר ומתחיל, ההבדל בין פחות מעשיריה ל-20 אלף הוא המון. אם כל מה שאתה יכול להרשות לעצמך זה אינזומה, לך תהנה על אינזומה.
ואני לא מצטער על כל הסיפור עם ה-CBF. הוא גרם לי להעריך פי 10 יותר את העז, ולקחת את התקלות שלה בפרופטרציה. (ה-250 היה נבלה אמיתית, העז מידי פעם עשתה קצת צרות אבל לא משהו שאי אפשר לרכב איתו למוסך).