ציטוט נכתב במקור על ידי TundraOG צפיה בהודעה
"מה יש באינזומה שגורם לך לקרוא לו אופנוע?" - הוא אופנוע. כח או העדרו לא אומר שאינו אופנוע. גם הונדה ווין 110 סמ"ק הוא אופנוע. למי שרוצה אופנוע - שיקנה אופנוע.

אני מסכים איתך כמעט בהכל לגבי ה-Z. יש לו מתלים נהדרים לנפח, הוא זריז, הוא כיפי, למרות שלא הייתי אומר ש-140 זה שיוט אצלו. לי אישית הוא הרגיש נינוח על 110-120. לאמר ש-140 זה שיוט אצלו זה כמו שאמרתי לך ש-150 זה שיוט על ה-NC. כן, זה לא "קורע" את המנוע, אבל זה לא נינוח במיוחד.

אני את צעדיי הראשונים על 2 גלגלים עשיתי עם עגלה נוטפת שמן שהוציא 21 סוסים אי שם,הרבה לפני שהגיע לידיים שלי. ולאמר לך את האמת? כרוכב מתחיל שמחפש לטייל בכל פינה אפשרית, נהנתי ממנו והשלמתי עם מגבלותיו. הוא לא היה אופנוע מהיר, גם ביחס לנפח, אבל הוא היה אופנוע וזה כל מה שהייתי צריך. גם בשיוט על 100 קמ"ש, ראיתי רבע מהמדינה לפני שעליתי בנפח וקניתי את העז המיתולוגית.
יפה מאוד.
ועכשיו, בהסתכלות אחורה: היה טעם בכל ההתעסקות הזאת עם ה-CBF? לקנות, לתחזק, למכור בהפסד...
לא היה עדיף לקנות עז מלכתחילה?

הרי זאת הקבלה מאוד טובה להשוואה בין האינזומה ל-Z, רק באופנועים של 15 שנה אחורה.
האינזומה חזק מה-CBF ב-3 כ"ס, ומספק ביצועים טובים יותר. לא יודע עד כמה - לא רכבתי עליו, אבל ה-CBF זכור לי בתור אחד האופנועים הגרועים שרכבתי עליהם.במינימום, יהיה לאינזומה עוד 10 קמ"ש בשיוט ובסגירה. מניח שגם התנהגות הכביש שלו טובה יותר (לא כזה קשה, כי התנהגות הכביש של ה-CBF הזכירה לי קטנוע, ולא במובן הטוב. מפחיד לנסות להעלות איתו קצב).
ה-GS חזק מה-Z בכ-8 כ"ס. בפועל, זה מתבטא בעיקר בכוח זמין יותר שמגיע בסל"ד נמוך יותר. המהירות המירבית שלהם דומה, שניהם ישייטו ב-120 ללא מאמץ מיוחד, ויאפשרו לעלות משם ל-140 בזמן סביר כדי לסיים עקיפה. שניהם מציעים התנהגות כביש סבירה, וכאן לטעמי יש יתרון ל-Z (רכבתי על שני הכלים). שניהם גם צפופים ולא נוחים לרוכב גבוה. כך שאפשר להגיד שגם שני הכלים האלה די מקבילים.

אז כמובן שאפשר להסתפק במכונה הבסיסית יותר, ואפילו להינות - בכל זאת, אופנוע ראשון. השאלה היא - האם יש סיבה טובה לעשות את זה?