לא חושב שאמורה להיות בעייה ובשונה מהמכוניות שעומדות בבונדד בשמש הקופחת האופנועים סגורים בארגז ולהערכתי במחסן כל שהוא כך שהם פחות חשופים לפגעי האקלים.
הציעו לי לקנות כלי שכבר אין את הדגם שלו כמה שנים. הוא עבר יד ליבואן ואני אהיה יד שניה כבר אבל הוא עם 0 ק"מ.
מעבר לזה שיהיה רשום שאני יד שניה (שזה לא מפריע לי).
יש אחריות עליו לשנתיים (מה חשוב שהיא תכלול?)
נאמר לי שהקטנוע בארגז ארוז כמו כל החדשים שהיו. שאלתי אם אני יכול ללכת לראות שפותחים את הארגזים ומרכיבים אותו ואמרו לי שכן.
יש סיכונים? מהם? איך אפשר למזער אותם? מה אני יכול לשאול מראש לפני שאני סוגר את העסקה ומה אני יכול לבדוק פיסית לפני שמרכיבים אותו או אחרי?
המון תודה מראש למגיבים!
לא חושב שאמורה להיות בעייה ובשונה מהמכוניות שעומדות בבונדד בשמש הקופחת האופנועים סגורים בארגז ולהערכתי במחסן כל שהוא כך שהם פחות חשופים לפגעי האקלים.
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
בזמן העמידה, מתייבשות גומיות/צמיגים. במידה והכלי עומד עם שמנים בפנים, הם מזדקנים ומאבדים מתכונתיהם. עם הכלי עומד ליד הים - הוא עלול לפתח חלודה (כולל במגעים חשמליים) ופגיעות צבע. במרים קיצוניים של עמידה ארוכה מאוד יכולה להיצטבר חלודה במיכל הדלק.
כל עוד יש אחריות, ואתה מקבל את הכלי מושמש כראוי - לא רואה בעיה לרכוש אופנוע כזה, כל עוד החסרונות שלו מגלומים במחיר.
כמו שלוקי אמר - אם האופנוע עמד בתוך ארגז, ורצוי מאוד במחסן סגור/כלל לא בנמל והרחק מהים - אני לא רואה סיבה שכלי בן שנתיים עם 0 ק"מ יעשה לך צרות.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
בשביל שגומיות באופנוע התייבשו צריך לחכות 10 שנים ויותר.
החומרים הסנטטים שמרכיבים את הגומיות בימינו מאד עמידים.
כל כלי עומד עם שמנים בשביל למנוע חלודה,הגומיות לא מתייבשות אחרי שנתיים ומיכלי דלק של קטנועים עשויים מפלסטיק.
לגבי מיכלים של אופנועים - נכון.
לגבי זה שהגומיות לא מתייבשות בשנתיים - גם נכון. עם זאת, מתוך ה-6-8-10 שנים שיש להן עד שהתייבשו, שנתיים כבר עברו במקרה הזה - וזאת הייתה הכוונה שלי.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
איך אני יכולה לבדוק את הדברים האלו כשאני מקבלת לידיי את הקטנוע? כשאני פותחת את האריזה שלו. לפני שמרכיבים לו את הגלגל והקידון (או אחרי אבל נראה לי שלפני זה יותר הגיוני :-) ).
מקסימים כולכם![]()
אין לך מה לבדוק כ"כ, אם יהיו כשלים הם יתגלו בתקופת האחריות.
אותי יותר מעניין איזה קטנוע זה, שיושב אצל היבואן כבר כמה שנים ואין לו דורש.
אולי יש לזה סיבה?
בטח אחד מהתלתים המחורבנים האלה שאף אחד לא רוצה לקנות.
נגיד הציעו לי לבדוק בכל מיני חלקים שאין חלודה. שאת זה אני יכולה לבדוק לפני שמרכיבים את הקטנוע.
השאלה אם יש עוד משהו שאני יכולה לבדוק? בין אם במגע ובין אם ויזואלי.
רק הוסיף משהוא מהנסיון שלי, קניתי ביואל שישב בארגז 3 שנים באנגליה ואז עבר לגרמניה ליד ראשונה ואני הייתי יד שניה לאחר שנה על הכביש, את האופנוע קיבלתי עם 2000 ק"מ והצמיגים המקוריים שהיו עדיין טובים אבל החלטתי להחליף אותם רק כדי לקבל שקט נפשי.
החזקתי באופנוע 3 שנים עם 0 בעיות או נזילות.
מכרתי את האופנוע לבחור מוזר שפתאום החליט שאין לא זמן לרכב והוא אחסן את האופנוע ל3 שנים ומשנה שעברה חזר לרכב עליו ואמר לי שהכל מתפקד מעולה באופנוע, הוא החליף שמן ועשה טסט.
אותי יותר מעניין לדעת איזה כלי זה שהוא יושב 3 (!) שנים בארגז ולא הצליחו למכור אותו.
בכל מקרה אני הייתי מבקש בדיקה כללית של הכלי+החלפה של שמנים,גומיות וכמובן צמיגים חדשים (מניח שצמיגים לא צריך לבקש אבל רק למען הסר ספק).
שלום
אני מניח כי מדובר בכלי פחות פופולארי, או עם היסטוריה בעייתית משהו ( בארץ או בעולם) ולכן נתקע על המדף של היבואן.
חלק מהכלים, שנתון 2020 נמכרים במבצעי סוף השנה פחות ממחיר המחירון, או מתוך רצון היבואן לנקות מדפים, או החלפת דגם (לדוגמא הונדה PCX ), חלקן לא נותנים הנחה אבל נותנים אביזרים בחינם או מחירי עלות, העיקר למכור.
היבואנים קיבלו ככל שאני יודע אישור למכור כלי רכב עד שנה וחצי ממועד יצורם בטרם ירשם כיד נוספת. ( זה לגבי רכבים אני מניח שזהה ביבואני אופנועים אבל לא בטוח, שווה בדיקה)
https://www.calcalist.co.il/local/ar...773875,00.html
את בהחלט יכולה לבקש 20 עד 40 אחוז הנחה נוספים עקב השנתון והיבואן בהחלט יכול לספוג את זה כדי לא להישאר עם כלי שרק מאבד מערכו( זה תלוי גם ביכולת המו"מ שלך)
לגבי הצמיגים תסתכלי מתי יוצרו. אם זה שנתון 2017 יש סיכוי שהצמיגים יוצרו כבר ב 2016 וזה כבר צמיגים ישנים גם אם לא רואים יובש כלפי חוץ וגם אם לכאורה ניתן להשתמש בהם חוקית. את בהחלט יכולה לבקש שיחליפו אותם לטריים מסוג זהה. ליבואן זה גרושים ולך זה בהחלט כדאי
כמובן חייבים במועד ההרכבה להחליף שמנים ודלק
בהצלחה