שנת 2021 נפתחת עם חמישה הרוגים על דו-גלגלי בחודש ינואר, ועם זינוק ביחס למספר ההרוגים הכללי.
http://fullgaz.co.il/%d7%91%d7%99%d7...2%d7%9c%d7%99/
שנת 2021 נפתחת עם חמישה הרוגים על דו-גלגלי בחודש ינואר, ועם זינוק ביחס למספר ההרוגים הכללי.
http://fullgaz.co.il/%d7%91%d7%99%d7...2%d7%9c%d7%99/
כל התאונות ממש דומות גם בכלים עם נפח מנוע גדול ובלי מעורבות של רכבים
מצער, ובאותו זמן מבאס שאין יותר אינפורמציה מעבר ל״סיבה לא ברורה״. יש מצבים בהם בוחני תנועה לא יכולים לקבוע סיבות תאונה?
כן. הסיבה היא, שאנשים מתפרקים ללא סיבה נראית לעין בתשתית/ מצב מכאני של כלי הרכב.
סיבות כמו "היסך דעת" "מיומנות רכיבה לוקה בחסר" "תפעול לקוי של הכלי" "עודף בטחון עצמי" ו"שיקול דעת מוטעה", שהן הסיבות האמיתיות לתאונות מהסוג שמתואר בכתבה - לא ניתן לקבוע ע"י בחינה של שרידי האופנוע וזירת התאונה.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
קיר מתעתע שכל פעם מפתיע רוכבי אופנועים תמימים...
https://www.ynet.co.il/news/article/B1IEpC8xO
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
קטנועים זה עניין אחר אבל אופונענות כנראה הולכת לעבור מהעולם.
הסטטיסטיקה איומה, דור המסכים לא מבין את ההנאה והרגולטורים חובבי ה- PC יחליטו שכדאי לוותר.
מיליון בקרות וחיישנים לא ישנו את העובדה שרכיבה דורשת יותר ידע, ניסיון ובגרות. מכונית אוטונומית כדי שאפשר יהיה להקליד אימיילים בפקקים וזהו.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
רגולטורים אמתיים היו מחייבים לקחת יותר שיעורים (ואם הם אכפתיים אז גם לתת תכנית לימודית חדשה ואשכרה מועילה)
אנשים חושבים שאופנוע זה גז, ברקס ולשמור תוך כדיי על שיווי משקל, כי זה כמו אופניים
כל מה שקשור ללימודי אופנוע בארץ (על ארה"ב אין מה לדבר שם זה בכלל טרלול, מדינות אחרות אין לי ידע) זה פשוט לא הגיוני, לא טוב ומסוכן.
אני בטוח ש-95% אם לא 98% מהתאונות שמדווחות פה בכל סוף חודש היו יכולות להימנע אם היו פה שיעורי נהיגה כמו שצריך.
זה עוד אחת מההפקרויות של הממשלה נגד האזרחים (ולא אני לא קונספירטור), אבל מה שהולך בלימודי נהיגה זה פשוט סדום ועמורה, תוהו ובוהו, חרפה וטירוף. טירוף.
המצב בארץ קטסטרופלי.
ראה מצבינו יחסית למדינות אחרות בעולם - נתונים מהרלב״ד.
למצער, ארה״ב לא כלולה בהשוואה.
A70BBACD-2B4F-4DD5-9D26-AE98A4D896D1.jpg
בחלק גדול מהארצות האלה רוכבים רק כמה חודשים בשנה בניגוד לארץ.
ברוב הארצות האופנוע משמש ככלי פאן כמו טרקטורון או רכב שטח לסופי שבוע.
תרבות הנהיגה ברוב אירופה היא הרבה יותר טובה מהארץ.
איילזו - הציניות נובעת מהכרה של הנפשות הפועלות שם, מסלול שאני עושה על בסיס יומי כמה פעמיים ביום
אין שם שום בעיית תשתית או רכיבה מורכבת, מסוכן רק ברכיבת אגו.
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
בארה"ב אני יודע שפשוט נותנים לך רישיון לימוד, קח מצדם היאבוסה ותלמד לבד בתחומי העיר ואין דרגות רישיון אז בכלל כיף חיים
האם יש לזה יתרונות? כן, בהחלט. האם זה פרקטי ולמלמד איך להשתלט על החיה הזאת? לא כל כך.
עוד מלפני שהיה לי רישיון ראיתי יוטיוברים מארה"ב שאמרו שאפילו שהם רוכבים 7 שנים הם עדיין לא יודעים איך לרכב נכון
עכשיו מה זה נכון?
כמובן שלרכב על 200 קמ"ש ולהשכיב אופנוע בפניות ואיך להזדחל בין מכוניות הם כמובן יודעים,
אבל מתי להוריד הילוך, איך להוריד בצורה נכונה, איך לבלום נכון ואיך להביא את האופנוע למצב של האטה נכונה וכו' הם לא יודעים ואני בטוח שככה זה גם פה בארץ
ואפילו אם מצבנו סטטיסטית טוב, זאת לא דרך להתנהל במיוחד על כלי שרוצה להרוג אותך
ועכשיו כשאני חושב על זה, הלימודים פה ובארה"ב הם סוג של אותו הדבר, רק שפה אתה משלם בהרבה יותר ויוצא עם פחות![]()
היה דיון שלם על הסיפור הזה באשכול אחר שעסק בהרוגים בתאונות.
השורה התחתונה, שבארץ הסבירות לתאונה קטלנית גבוהה בהרבה מהממוצע במדינות המערב. זה נכון גם לרכב וגם לדו גלגלי.
זה בעיקר עניין של תרבות נהיגה, רמת התשתיות והצפיפות בכבישים.
זה פחות עניין של רגולצייה.
ראשית, למרות שאוהבים בפורום לשים דגש על תאונות עצמיות, הן מהוות מיעוט מהתאונות הקשות.
לפי נתוני הרלב״ד, סביבות 30 אחוז. בתוך האחוז הזה נספרות כל התאונות שלא היה מעורב בהן רכב אחר.
הרבה גורמים יכולים להביא לתאונה עצמית. שכרות של הנהג, שמן על הכביש, בור בכביש חשוך, נהיגה פרועה של הנהג, התנגשות בחפץ דומם וכו וכו.
כמה מתוך התאונות העצמיות היה ניתן למנוע עם תגבור כלשהו של שיעורי הנהיגה? בוודאי שאחוז מסוים, אבל סביר שלא מאד משמעותי.
הרי הסבירות לתאונה קטלנית בארץ גבוהה בכ-500% מזו שבאיטליה.
ההבדל האדיר הזה לא נובע מהבדל באיכות שיעורי הנהיגה.