עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 16

אשכול: dr650 או טנרה 660

Junior Member

dr650 או טנרה 660

אני מחפש אופנוע דוש שיהווה עבורי ככלי ראשון (יש נסיון של כמה חודשים על קטנוע 250) כאשר השיקולים שלי הם:
    הגובה שלי הוא 182.
    אופנוע שישמש לי ככלי יומיומי לרכיבה בנעירונית ועירונית של בערך 40-50 קילומטר לכיוון.
    טיולי רכיבה בעיקר בסופשים וחופשות כאשר אני מחפש אופנוע שיהיה מספיק סלחן בשטח כדי שאני יוכל ללמוד איתו איך לרכב וחזק מספיק כדי שאם אני ירצה להרכיב מישהו והאופנוע עדיין יסחב.
    התקציב שלי הוא עד 22000 ואני רוצה שהאופנוע לא יהיה ישן מידי ובמצב טוב.
    אשמח להמלצות איזה אופנוע יותר כדאי לי ואם מישהו מכיר אופנוע שמתאים לצרכים שלי מה טוב.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי Amrany צפיה בהודעה
    אני מחפש אופנוע דוש שיהווה עבורי ככלי ראשון (יש נסיון של כמה חודשים על קטנוע 250) כאשר השיקולים שלי הם:
    הגובה שלי הוא 182.
    אופנוע שישמש לי ככלי יומיומי לרכיבה בנעירונית ועירונית של בערך 40-50 קילומטר לכיוון.
    טיולי רכיבה בעיקר בסופשים וחופשות כאשר אני מחפש אופנוע שיהיה מספיק סלחן בשטח כדי שאני יוכל ללמוד איתו איך לרכב וחזק מספיק כדי שאם אני ירצה להרכיב מישהו והאופנוע עדיין יסחב.
    התקציב שלי הוא עד 22000 ואני רוצה שהאופנוע לא יהיה ישן מידי ובמצב טוב.
    אשמח להמלצות איזה אופנוע יותר כדאי לי ואם מישהו מכיר אופנוע שמתאים לצרכים שלי מה טוב.
    כשאתה מדבר על שטח - הכיוון הוא שבילים לבנים בלבד? או שאתה מחפש להיכנס גם לשטח מאתגר יותר?
    כעיקרון, הטנרה הוא אופנוע מעולה לצרכים שתיארת. בדגם 2015 הוא ייתן לך בנוסף ABS (אם זה חשוב לך) ומושב מעט נמוך יותר (שיהיה כנראה בדיוק נוח ולא מאיים).
    הבעיה היא שבתקציב שלך תתקשה למצוא אופנוע כזה במצב טוב.

לעומת זאת, את-DR (שמפסיד לטנרה כמעט בכל פרמטר, פרט אולי לפשטות מכאנית) תוכל למצוא בתקציב הזה משנתון 16-17 ובמצב טוב מאוד.

עוד אופציה זה ורסיס 300 - יספיק לך לנסיעה בשבילים, פרקטי בשימוש יומיומי ויאפשר לך לרכוש אופנוע ממודל 17-18 בתקציב.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    כשאתה מדבר על שטח - הכיוון הוא שבילים לבנים בלבד? או שאתה מחפש להיכנס גם לשטח מאתגר יותר?
    כעיקרון, הטנרה הוא אופנוע מעולה לצרכים שתיארת. בדגם 2015 הוא ייתן לך בנוסף ABS (אם זה חשוב לך) ומושב מעט נמוך יותר (שיהיה כנראה בדיוק נוח ולא מאיים).
    הבעיה היא שבתקציב שלך תתקשה למצוא אופנוע כזה במצב טוב.

לעומת זאת, את-DR (שמפסיד לטנרה כמעט בכל פרמטר, פרט אולי לפשטות מכאנית) תוכל למצוא בתקציב הזה משנתון 16-17 ובמצב טוב מאוד.

עוד אופציה זה ורסיס 300 - יספיק לך לנסיעה בשבילים, פרקטי בשימוש יומיומי ויאפשר לך לרכוש אופנוע ממודל 17-18 בתקציב.
    מתכנן להתחיל בשבילים ולאט לאט להתקדם עם הלמידה והרכיבה שלי

40-50 קמ לכיוון ב DR650 ככלי יום יומי לא ממש תענוג, והוא גם לא כלי דוש הרבה מעבר לדרכי עפר ++
    שבהרבה מקרים זה מספיק. ויש לא מעט ששדרגו אותו.
    הקושי בDR זה החל ממיגון רוח, מתלים רכים (שנטוב לנסיעה אולי בעיר) ונוושב שבאמת לא ברור מדי למה לא שודרג. אבל זה כלי אמין שמיוצר באותה תצורה 30 שנה
    (דרך אגב אמור לצאת איזה רבע עדכון לכלי השנה) .
    יש לי חבר שקנה כזה חדש לאותה מטרה וקיבל ממני אותה דעה, הכלי פשוט ישב בצד עד שנמכר.
    תמיד אפשר לשדרג ולהוסיף ל DR, כדי שבאמת יתן מענה מוצלח יותר
    אם עיקר הנסיעה היא בכביש הורסיס 300 יהיה הרבה יותר מתאים, (אין לי מושג לגבי מחיר ושנתונים שלו)

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ראשית,
    עם דיאר אפשר לעשות הרבה מעבר לשבילים. אני הייתי רודף אחרי ערמת מפגרים עם ktmים בסינגלים. אבל המתלים שלו לא מתאימים להרכבה, וגם לא לשטח לאנשים כבדים.
    (אני שקלתי אז 60, וחברתי גם, וכל באמפ בכביש נגמר בסגירת מתלה).
    כבר אמרו- ניתן לשדרג מתלים, אבל לדעתי זה להחמיץ את המטרה.
    הטנרה בעיני נחות בשטח (לא שהוא לא יכול, אבל נפילה אחת ונשבר המעט פרינג), אבל לפחות הוא יודע להתמודד עם המשקל של הרוכב. מכיוון שרשמת טיולים והרכבה, נראה לי שהוא עדיף. עם הגובה תצטרך להתמודד, אבל כאמור, אתה לא נמוך.

Banned
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה

אני חולק על האמירה הזו וידוע וגלוי לכולם שניסויני באופנועים בטל בשישים לעומת ניסיונך.
    אמנם פותש שתי מטר גבוה מים המלח אבל לי הטנרה z גבוה. כבד ובלתי רכיב
    אם להשליך אופנוע סתם ככה בסינגל זה בטח לא יהיה הטנרה
    ה xt660z זה הווינדוז ויסטה של יאמהה
    נפל בין הכיסאות https://www.doogigim.co.il/%D7%91%D7...0%D7%95%D7%AA/

ושוב דיסקליימר - אין לי מושג באופנועים אני בכלל טרול

מבסוט עלייך נאור. הבאת קישור לחומר שהוא אשכרה אינפורמטיבי, ושאורכו פחות משעה.

ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    אני חולק על האמירה הזו וידוע וגלוי לכולם שניסויני באופנועים בטל בשישים לעומת ניסיונך.
    אמנם פותש שתי מטר גבוה מים המלח אבל לי הטנרה z גבוה. כבד ובלתי רכיב
    אם להשליך אופנוע סתם ככה בסינגל זה בטח לא יהיה הטנרה
    ה xt660z זה הווינדוז ויסטה של יאמהה
    נפל בין הכיסאות https://www.doogigim.co.il/%D7%91%D7...0%D7%95%D7%AA/

ושוב דיסקליימר - אין לי מושג באופנועים אני בכלל טרול
    עשיתי סיבוב על דגם 2014 (להלן "הגבוה") וישבתי על דגם 2015+ (להלן "הנמוך").
    הגובה שלי הוא 1.76-1.77 מ'.
    הגבוה היה לי גבוה... הגעתי עם קצות האצבעות. האופנוע צוייד ב-dog bones שונים מהמקור מאחור, מה שהנמיך אותו קלות. עדיין ניסיון לעשות רוורס בעליה קלה מאוד בישיבה על האופנוע לא צלח, ואילץ אותי לרדת מהאופנוע ולהזיז אותו "ידנית" ולא "רגלית". ברכיבה עירונית הרגש לי בסדר גמור - הייתי מסתדר בתנאים אלה גם ללא ההנמכה הקלה שעבר, קצות האצבעות מספיקים לי. לפני עשור, כשהייתי רוכב חדש - זה כנראה היה מלחיץ מאוד וגורם לנפילות.

כשיצאתי למדוד את ה"נמוך" (היה בחור עם כזה מתחת לעבודה, בקשתי ממנו למדוד את האופנוע) - הופתעתי. פתאום הגעתי עם כף רגל כמעט מלאה, משני הצדדים.
    בהתאם, הטנרה איבד עבורי מקסמו - במקום מפלצת מדבריות אימתנית, פתאום ראיתי מולי עוד דו"ש - כלי יעיל, נגיש וקל לשליטה.

הייתה תקופה שבה חשבתי ברצינות לעבור לטנרה 660.
    אחרי שניסיתי את ה"נמוך" וה"גבוה"- אצלי המסקנה הייתה חד-משמעית, אני רוצה את ה"גבוה" הקשוח ונעדר ה-ABS, ולא את ה"נמוך" הרכרוכי.
    אבל זה רק אני עם השטויות שלי.

כל זה נכתב כדי להגיד שעבור בחור בגובה 1.82 מ', ה"נמוך" לא אמור להיות מאיים כלל.
    ה"גבוה" יהיה טיפה מלחיץ בהתחלה, אבל כנראה שיסתדר עם זה מהר.
    הבעיה של הטנרה היא לא הגובה... אלא ש-47 כ"ס הם בסך-הכל 47 כ"ס, וזה ממש לא הרבה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Banned
    בוא.
    החבילה הזו של הטנרה 660ז אינה מספקת
    ה"נמוך" כדבריך דורש לינקז' ואם כבר אפטר מארקט למה לא לשדרג את את הבולמים של ה DR באותו מחיר ואפילו פחות?
    אני אומר בעולם אוטופי טנרה 700 והXT שלי שוכב מנומנם כבר כמה חודשים מת לגרגר אותו

ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    בוא.
    החבילה הזו של הטנרה 660ז אינה מספקת
    ה"נמוך" כדבריך דורש לינקז' ואם כבר אפטר מארקט למה לא לשדרג את את הבולמים של ה DR באותו מחיר ואפילו פחות?
    אני אומר בעולם אוטופי טנרה 700 והXT שלי שוכב מנומנם כבר כמה חודשים מת לגרגר אותו
    נהפוך הוא.
    עבור רוב הרוכבים, ה"נמוך" (2015+) לא דורש כלום ככלי יום-יומי ואופנוע מסעות רגוע.
    ה"גבוה" מתאים יותר לגבוהים או מנוסים.

ה-DR במצבו הסטנדרטי מתאים בעיקר למתחילים בעלי מידות גוף ממוצעות ומטה.
    כדי להביא אותו ליכולות של הטנרה, תצטרך לעשות שיפצור מאסיבי מאוד: במינימום זה מושב (500-2000 שקל, תלוי האם אתה משפר את הקיים או מזמין חלופי), מיכל דלק מוגדל (כ-300 דולר לפני מישלוח ומיסוי), שיפורי מתלים (במינימום - החלפת קפיצים, רצוי - קיט קרטריג' או אמולטורים מקדימה, בולם אחורי חליפי). המהדרין גם יוסיפו מע' פליטה פתוחה וקיט דיזות כדי לפתוח את הפוטנציאל של המנוע.
    השיפורים האלה כבר הופכים את ה-DR ליקר יותר מהטנרה - וכנראה שעדיין לא יתעלה על הטנרה ברוב הדיסציפלינות בכביש, רק יהיה לו יתרון מסויים בשטח.

המסקנה שלי היא, שהטנרה הוא פשוט אופנוע טוב יותר (לא מפתיע בהתחשב בעובדה שהוא תוכנן לאותן מטרות, אבל כמעט 2 עשורים אחרי ה-DR). סטוק מול סטוק הוא מנצח בנוק-אאוט, סטוק מול משופר זה בנקודות - אבל טנרה משומש עולה פחות מ-DR משומש+חבילת שיפורים כפי שפורטה לעיל.
    תמיד יוצא זול יותר וטוב יותר לקנות אופנוע שכבר מהמפעל מתאים למשימה, מאשר לקחת "אופנוע בסיס" ולקסטם אותו. בדוגמה שלנו - הטנרה כבר מגיע עם מתלים עדיפים, טנק גדול, מושב נוח, מיגון רוח ומנוע חזק יותר.

ה-DR הוא אחלה אופנוע לקולחוז (או לחווה באוסטרליה), ומי שקונה אותו לשימוש כזה (לקפוץ למכולת בעיר השכנה, מדי פעם לצאת איתו לפאב במרחק 40 ק"מ, ולנסוע בשדות בשאר הזמן) - עושה קניה מעולה.
    גם לשימוש עירוני-פרברי הוא אחלה - כלי פשוט, אמין וחזק מספיק.
    לנסיעות יומיומיות בכביש בינעירוני מהיר כבר מתבקש לשפר אותו, וזה לא משתלם כלכלית.

נזכרתי שהיה סרטון נחמד בכיכובו של ה-XTZ660 (מאוסטרליה, איך לא):
    https://www.youtube.com/watch?v=91lj91Moc6Y&t
    נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 05-02-2021 בשעה 14:01.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Junior Member
    כאחד שהיה לו טנרה 660 וכאחד שיש לו כעת DR650 הייתי הולך על ה - DR650.
    הוא יכול לעשות כל מה שאתה מבקש, נסיעות של 40 ק״מ לכל כיוון, נסיעות עם הרכבה ללא שום בעיה, גם שבילים לבנים בכיף כל מה שצריך זה להחליף 3 דברים: כיסא, מגן גחון ומגן רוח.
    תוסיף רק את 3 הדברים האלו ויש לך אחלה אופנוע שבעולם שמסוגל לעשות הכל.
    היה לי טנרה שנת 2013 והוא היה גבוה לי מדי וכבד לי מדי בשביל להכנס איתו לשטח ולהסתובב איתו בעיר בין כל המכוניות.
    כעת יש לי DR650 שנת 2017 והוא פשוט מתאים לי כמו כפפה ונהנה ממנו כל נסיעה.
    ממליץ מאוד.

קטקוב, אני לא יודע אם יצא להיות בעלים של dr,
    אבל אין צורך לשפר שום דבר מלבד מתלים.
    לא מיכל, ולא כסא.
    אבל בכל מקרה אני סתם חורג מהדיון, לבחור שגובהו מטר שמונים+, אלא אם הוא אנומליה אנורקטית, שגם רוצה להרכיב, אין מה לחפש על הדיאר. שהוא גם יותר דו"ש מאשר אדוונצ'ר.

Banned
    אבל למה להסתכן בלהיות מסכן ולנסות להרים מאתים קילו פלוס בשביל קקל למה?
    דר רזה זה טוב ודרוזי עוד יותר טוב
    גילוי נאות נכון אני מסכים משאיות עוקפות אותך בכביש מה לעשות בעאסה

ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    קטקוב, אני לא יודע אם יצא להיות בעלים של dr,
    אבל אין צורך לשפר שום דבר מלבד מתלים.
    לא מיכל, ולא כסא.
    אבל בכל מקרה אני סתם חורג מהדיון, לבחור שגובהו מטר שמונים+, אלא אם הוא אנומליה אנורקטית, שגם רוצה להרכיב, אין מה לחפש על הדיאר. שהוא גם יותר דו"ש מאשר אדוונצ'ר.
    לא יצא לי להיות בעלים של DR, אבל בתקופה שחשבתי להחליף את הדוקאטי באופנוע פשוט, חדש וזול יותר שקלתי גם את ה-DR.
    מבחינתי, אופנוע עם טווח של 180 ק"מ עד למעבר לרזרבי דורש החלפת טנק. זה לא משהו שאני מוכן לחיות איתו.
    כנ"ל לגבי המושב - ראיתי שבחו"ל כל מי שעושה מרחקים עם ה-DR, מחליף אותו.

אבל למה להסתכן בלהיות מסכן ולנסות להרים מאתים קילו פלוס בשביל קקל למה?
    דר רזה זה טוב ודרוזי עוד יותר טוב
    גילוי נאות נכון אני מסכים משאיות עוקפות אותך בכביש מה לעשות בעאסה
    אדוונצ'ר בינוני קרבי - זה אופנוע שקונים לרוב כשתריכים לשלב בין הרבה כביש לשטח ברמה כזאת או אחרת.
    אז או שרמת הרכיבה מאפשרת לא ליפול הרבה, או שרוכבים בשבילים מהודקים במוד טיול רגוע - ואז אין סיבה ליפול כעניין שבשגרה.
    אם זה לא המצב, מתחילים על אופנוע אינדורו או דו"ש קרבי כדי להתמקצע לפני שקונים טנרה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Banned
    אני לא אוהב את ה xt660z נקודה (עם ה r היה לי מאד נעים בכרתים והוא היה אקזמפלר שבור שחבלז)
    כמה כבר כביש יש פה בארץ בחיאת הפנגס ירד לאילת עם מנשה הקאב 50
    אני אומר שוב אם קשה לך להרים את זה אל תרכוב על זה
    והיה לי בימר F650 לבנבן מפונפן שלא נפלתי איתו גם כשירדתי מהר אדר לבד רק שלא ישרט המלעון