עמוד 2 מתוך 6 ראשוןראשון 1234 ... אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 77

אשכול: המותג רויאל אנפילד עובר לד.ל.ב מוטוספורט

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    לפי האתר של דוקאטי, יש מוסכים מורשי יבואן ב:
    - ת"א
    - י"ם
    - אילת
    - רעננה
    - כרמיאל

בנוסף, במרכז ישנם לפחות עוד 2 מוסכים בעלי שם שמטפלים בדוקאטי (דינמיקה בחולון ואלכסים בת"א).
    הכיסוי לא מדהים (וזה בדיוק מה שהתכוונתי אליו כשדיברתי על חסרונות של יבואן קטן).
    מצד שני, העיר הגדולה היחידה שממנה לא תצליח להגיע לאחד מאלה בפחות משעה נסיעה זאת באר שבע. מקום שבו בכל מקרה לא תחזיק דוקאטי, כי הבדואים יקחו אותו תוך יומיים.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    לא מבין את הלך הרוח פה.
    יבוא אופנועים - זה עסק שדורש גב כלכלי חזק. יבואן קטן מתקשה להשקיע את הסכומים הנדרשים להקמת מערך מכירות ושירות ראוי, או כדי לתמחר את הכלים באופן תחרותי ולדור לשוק.
    ממה שיצא לי לראות, אמרת יבואן קטן - אמרת מחירי כלים מופקעים, זמינות חלקים גרועה ופוטנציאל להישאר עם אופנוע "בלי אבא ואמא". בד"כ גם עקב המכירות הנמוכות, האופנוע לא נהנה מביקוש ער בשוק המשומשים - מה שמייצר מעגל סגור של מכירה בטפטופים. על הדרך - עם לרוע מזלך ידרדרו היחסים שלך עם היבואן עקב מחלוקת כלשהי, לא יהיה לך מקור חלופי לפנות אליו.
    דוגמאות יש בשפע:
    פעם היה לי MZ, עוד במעמד הקניה הסתכסכנו עם מר ג.ארנון שהיה היבואן (שרצה דמי תיווך על האופנוע, למרות שלא נרכש דרכו). נאמר לי מפורשות שכשאצטרך חלקים, אהיה בבעיה.
    היה לי גאס גאס, בדיוק בתקופה כשהיבואן הישן חדל לתפקד בעוד שמטרו לא התחילו את היבוא. השגת חלפים עבור האופנוע הייתה בעיה קשה.
    יצא לי לבקר באשל מוטורס. אני לא מופתע ש-SWM מוכרים יחידות בודדות בשנה, למרות שאלה כלים מעניינים מאוד.
    יצא לי לבקר בסוכנות רויאל אנפילד אצל ג.ב.ר ואפילו לעשות סיבוב התרשמות על הקונטינטל GT. החבר'ה היו נחמדים מאוד, אבל התמחור של הכלים - פחות. התוצאה? מכירות בטפטופים.
    היבואן ה"קטן" הטוב ביותר שראיתי אלה "ליגל", שעושים מאמצים מטורפים כדי להעמיד מערך מכירות ברמה של הגדולים ושירותי מוסך ראויים. מבחינת אספקת חלפים, הם מחזיקים את המינימום, והמחירים בערך כפולים מחו"ל (שזה לגיטימי בשוק המעוות שלנו, אבל בגלל שמלכתחילה מדובר בחלפים יקרים - זאת מכה קשה בכיס). חלק שלא נמצא במלאי הם מתחייבים לספק תוך 10 ימים, שזה יפה - ועדיין זה לא תחליף למחסן חלפים גדול שיש בו את רוב החלפים שיכולים להידרש לאופנוע מסויים.

אם נשווה את החוויות האלה לתקופה שבה הייתי בעלים של בנדיט 1200, ומדי פעם רכשתי חלקים במחסן של אבניר כשלא היה לי זמן לחכות למשלוח מחו"ל - זה הבדל של שמיים וארץ. אין זמן לחכות? מגיע למחסן, סבירות גבוהה שהחלק במלאי. לעיתים אפילו המחיר הגיוני לגמרי.

אסכם כך: ככל שאנחנו נהיים פחות דומים לקובה, הגיל הממוצע של הכלים יורד וכמות הכלים שנמכרים מדגם מסויים משפיעה ישירות על סחירותו העתידית - כך יש פחות הצדקה לקיומם של יבואנים קטנים.
    מי שרוצה בכ"ז לחסוך כמה פרוטות או להביא דגם אקזוטי - שיעשה את זה ביבוא מקביל. בתחום הרכב יש היום מספיק עסקים שנותנים את השירות הזה.
    אז אתה אומר שאבניר ומטרו יחזיקו את כל השוק זה דבר טוב?

Senior Member
    נכון. גם אני קראתי את זה. מצטער, אבל לנסוע מחיפה למוסך בכרמיאל זה לא הגיוני. לשם השווה - יש 2 מוסכים שמטפלים בהונדה במרחק של 5קמ.
    ואם מוסך בכרמיאל לא מוצא חן בעיני מסיבה כלשהי?
    מיבואן קטן אפשר לקנות רק צעצוע לסוף שבוע שתטפל בו לבד.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    אז אתה אומר שאבניר ומטרו יחזיקו את כל השוק זה דבר טוב?
    יש יותר מ-2 יבואנים ״גדולים״. וזה שוק די קטן.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    בגדול לא נכנסתי לפרטים, (והאמת, גם לא קראתי את המגילה שלך), אבל כיוונתי למה שדרזנר כתב.
    המגמה היא שמטרו, עופראבניר, ודלב יהיו היחידים. וזה לדעתי לא טוב.

ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    בגדול לא נכנסתי לפרטים, (והאמת, גם לא קראתי את המגילה שלך), אבל כיוונתי למה שדרזנר כתב.
    המגמה היא שמטרו, עופראבניר, ודלב יהיו היחידים. וזה לדעתי לא טוב.
    ישארו גם הבינוניים - ליגל, אלבר, היבואן של MV (לבוטיק חוקים משלו) ואיך שקוראים לו היבואן של בנלי.
    לאור זה שה"קטנים" לא מצליחים להתחרות בהם (ורואים את זה נפלא בטבלת המכירות) - זה גם ככה המצב בפועל.
    כל אלה שבוכים כאן, בסוף הולכים וקונים אופנוע מאחד היבואנים הגדולים - משיקולי תמחור (אצל הקטנים תמיד יקר יותר), אמינות הכלי (מה לעשות שהיפאנים אצל הגדולים עוד משנות ה-90, ואולי בגלל זה הם הפכו לגדולים - כי הם הביאו את המוצר שהכי הרבה אנשים רוצים לקנות), ירידת ערך עתידית וזמינות השירות והחלפים.

אז חלאס לבכות, אם אתם בסופו של יום מצביעים ליבואנים הגדולים עם הארנק.

זה קיצור של המגילה שהייתה ארוכה מדי.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    האמנם? האם הם באמת ישארו? לפי המגמה הנוכחית לא בטוח בכלל. אולי ליגל, וגם זה אף אחד לא מבטיח.
    אגב אלבר. מה הם מייבאים היום?

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ישארו גם הבינוניים - ליגל, אלבר, היבואן של MV (לבוטיק חוקים משלו) ואיך שקוראים לו היבואן של בנלי.
    לאור זה שה"קטנים" לא מצליחים להתחרות בהם (ורואים את זה נפלא בטבלת המכירות) - זה גם ככה המצב בפועל.
    כל אלה שבוכים כאן, בסוף הולכים וקונים אופנוע מאחד היבואנים הגדולים - משיקולי תמחור (אצל הקטנים תמיד יקר יותר), אמינות הכלי (מה לעשות שהיפאנים אצל הגדולים עוד משנות ה-90, ואולי בגלל זה הם הפכו לגדולים - כי הם הביאו את המוצר שהכי הרבה אנשים רוצים לקנות), ירידת ערך עתידית וזמינות השירות והחלפים.

אז חלאס לבכות, אם אתם בסופו של יום מצביעים ליבואנים הגדולים עם הארנק.

זה קיצור של המגילה שהייתה ארוכה מדי.
    אני בוכה על גוגל ועדיין משתמש בשירותים שלהם כי אין הרבה ברירות ואני בהחלט מוכן לשלם על שירות שישמור על הפרטיות שלי.

זה שאנשים קונים במטרו או אבניר זה בגלל ש"הקירות סוגרים עליהם" כל שנה שנתיים עוד מותג עובר אליהם, כרגע זה עוד בסדר יחסית אבל אם המגמה תמשיך זה באמת עומד להיות שוק מאד קטן לקונה.

הייתי אומר שזה קרוב לדואופול אבל יש כאן מישהוא רגיש להגדרות האלו

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    הסיבה שיבואנים מביאים רק חלק מהדגמים זה כסף. כלומר, אין בזה מספיק רווח. זה לא קונספירציה.
    מה גם, חבר שלך נשמע כאילו מישהו מה-״גדולים״ יבוא להרביץ לו. לא, משמעות של ״לא שווה להסתכסך״ - ״הולך להפסיד בתחרות״. במילים אחרות - אין כדאיות כלכלית ביבואן רכב קטן.

בוא נדייק, נגיד שיבואני הונדה מבאים את הלחם והחמאה של הדגמים הנמכרים, אבל יש דגמים שהם לא רוצים להביא מהשיקולים שלהם,
    אם היה יבוא מקביל הרי שאפשר היה להביא גם דגמי נישה של הונדה שלא מגיעים ביבוא הרגיל, היבואן הגדול לא נפגע יבואן הנישה מרוויח
    קצת שוק הקונים מרוויח בגדול.

אבל כשיבואן אומר לך אני לא מתעסק עם... כי לא שווה לי להסתכסך איתם זה לא אומר שזה לא משתלם לו או אין שם נישה רווחית, זה אומר
    שהקרטל פועל כמו מאפיה, ואף אחד לא רוצה להסתכסך עם המאפיה, ככה ביבוא אופנועים, ככה ביבוא צמיגים, הכרישים מחסלים את הדגה.

נניח שאתה רוצה להיות יבואן עצמאי, יגיע אילך לקוח ייתן מקדמה ואתה תייבא לו אופנוע חדש תדאג לניירת, רישוי ותשחרר את הלקוח לכביש
    מבחינה חוקית זה מותר, בשיח עם אנשים בתחום זה משתלם מכמות מסוימת לא גבוהה במיוחד, ללקוח זה יוצא קצת יותר זול. אז בעצם למה
    זה לא קורה? בדיוק מאותה סיבה. הכרישים לא רוצים שיקומו פה מתחרים.

עכשיו לשוס הגדול, כשיש חברה שמייבאת כמות אדירה של מותגים תחת אותו יבואן והן מחזיקים אחוז ענק מהשוק הדו גלגלי, החברה יכולה
    לעשות כל מה שהיא רוצה, חוקי ולא חוקית...מכיר חברה כזו?
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    לא מבין את הלך הרוח פה.
    יבוא אופנועים - זה עסק שדורש גב כלכלי חזק. יבואן קטן מתקשה להשקיע את הסכומים הנדרשים להקמת מערך מכירות ושירות ראוי, או כדי לתמחר את הכלים באופן תחרותי ולדור
    היבואן ה"קטן" הטוב ביותר שראיתי אלה "ליגל", שעושים מאמצים מטורפים כדי להעמיד מערך מכירות ברמה של הגדולים ושירותי מוסך ראויים. מבחינת אספקת חלפים, הם מחזיקים את המינימום, והמחירים בערך כפולים מחו"ל (שזה לגיטימי בשוק המעוות שלנו, אבל בגלל שמלכתחילה מדובר בחלפים יקרים - זאת מכה קשה בכיס). חלק שלא נמצא במלאי הם מתחייבים לספק תוך 10 ימים, שזה יפה - ועדיין זה לא תחליף למחסן חלפים גדול שיש בו את רוב החלפים שיכולים להידרש לאופנוע מסויים.

.
    פה בדיוק העניין אנחנו מקבלים את העיוות כמובן מאליו וכמשהו שצריך לחיות איתו, צמיג של 100 אירו ב-1700 סבבה לגמרי, אופנוע עממי במחיר
    פרימיום זה מה יש....כי הישראלים לא פראיירים...מה פתאום, אנחנו פראיירים?
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    האמנם? האם הם באמת ישארו? לפי המגמה הנוכחית לא בטוח בכלל. אולי ליגל, וגם זה אף אחד לא מבטיח.
    אגב אלבר. מה הם מייבאים היום?
    מייבאים הרלי, מוכרים מעל 200 אופנועים (יקרים) בשנה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    פה בדיוק העניין אנחנו מקבלים את העיוות כמובן מאליו וכמשהו שצריך לחיות איתו, צמיג של 100 אירו ב-1700 סבבה לגמרי, אופנוע עממי במחיר
    פרימיום זה מה יש....כי הישראלים לא פראיירים...מה פתאום, אנחנו פראיירים?
    איפה העיוות? במיסוי? זה לא ליבואנים. זה למדינה.
    בוא נדייק כדי שתהיה אפשרות לנהל דיון רציני ולא לזרוק לאוויר סיסמאות ריקות מתוכן על יוקר המחיה.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    אם היה יבוא מקביל הרי שאפשר היה להביא גם דגמי נישה של הונדה שלא מגיעים ביבוא הרגיל, היבואן הגדול לא נפגע יבואן הנישה מרוויח
    קצת שוק הקונים מרוויח בגדול.
    מסבירים לך שזה לא עובד ככה. זה שוק מאוד קטן ולכן כמות המכירות שתעשה אותו יבואן מקבילי לא מצדיקה את קיומו. לכן זה לא קיים.

אבל כשיבואן אומר לך אני לא מתעסק עם... כי לא שווה לי להסתכסך איתם זה לא אומר שזה לא משתלם לו או אין שם נישה רווחית, זה אומר
    שהקרטל פועל כמו מאפיה, ואף אחד לא רוצה להסתכסך עם המאפיה,
    בולשיט. על תשווה סיכון כלכלי וסחיטה באיומים. גם: קרטל זה לא מאפיה, למרות ששניהם עוברים על החוק.

Member הסמל האישי של tree
    יצא לי לנצל "לרעה" יבוא מקביל מתחום האודיו. מסתבר שקם לו יבואן מקביל לציוד אודיו לסרטים לבית של חברה מסוימת (תכלס אני לא יודע אם הוא עדיין קיים אאבל אני בספק). ליבואן הזה היו החסרונות של אחריות לא ברורה מלאי מצומצם (נראה לי יותר הדמים שנחשבים יוקרתיים יותר) ועוד כל השתיקים הרגילים של יבואן קטן אבל מה שכן היה לו מחיר טוב מאוד. הדבר לא מצא חן בעייני היבואן הגדול שחתך את המחירים עוד יותר (ולפיכך "הניצול הרע" שלי) כדאי שהמקביל יעוף. אני מניח שזו הסיבה שאף אחד לא רוצה לריב עם יבואן גדול, בשוק קטן אין מקום להרבה שורדים ואתה צריך גב ענק כדאי לשרוד את המלחמה עד אשר זה ישתלם כלכלית.
    או לחילופים אתה יכול לעשות מה שעידן טלקום עשו, הבן-אדם שעמד מאחורי החברה הזו גאון והבן אדם שאחראי בצד הממשלתי טיפש.

מייבאים הרלי, מוכרים מעל 200 אופנועים (יקרים) בשנה.
    אלבר (שזאת חברה גדולה ) מייבאים גם את דיאלים , ובקרוב גם טרימוף ??,

חוץ מזה מאיר (חברה ממש לא קטנה) מייבאים את הונדה ודלק מוטורס (עוד חברה לא קטנה) מייבאים BMW

Sent from my Nokia