על כל סיבוב של הקאמשאפט, הקאנק עושה שני סיבובים. לכן, כשאתה ב-TDC, פעם אחת זה יהיה כשכל השסתומים משוחררים (מהלך דחיסה, ושם אתה אמור לכוון אותם) ופעם שניה הם יהיו לחוצים (מהלך פליטה).
אתה אמור לכוון את השסתומים שאשר ה-lobe מופנה הצידה או למעלה ואינו מפעיל לחץ על השסתום. זה קורה באחת מתוך שני פעמים שאתה מסובב ומגיע ל-TDC.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
זה רשום, בד"כ כהערה "לכוון רק כשהזיזים על הקאמשאפט במצב X".
כבר העירו לך שכנראה שלא התכוננת בצורה מספיק יסודית, אין צורך לחזור על זה.
מה לעשות:
לפתוח שוב.
להגיע ל-T (שמסמן את נקודת ה-TDC)
לבדוק האם הזיז (LOBE) לוחץ על הרוקר ארם (איך שקוראים לו בעברית) או על השסתום עצמו (תלוי איך בנוי הכלי הספציפי, האם יש מנוף בין הקאמשאפט לשסתום או לא. העקרון אותו עקרון). אם הוא לוחץ או קרוב לזה - תעשה עוד סיבוב ותגיע שוב ל-T, הפעם הוא יהיה 180 מעלות מהמיקום הקודם. עכשיו תכוון למרווחים בספר, סגור את האומים (רצוי במומנט שכתוב בספר), סובב את המנוע מספר סיבובים (2,4,6...) עד שתחזור לאותו מצב - ותבדוק שכיוונת כמו שצריך.
רמז (שבזמנו עלה לי בכיוונים לא טובים): המדיד צריך להיכנס בגרירה קלה מאוד. אם אתה דוחף אותו בכוח או מוציא אותו בכוח - זה אומר שבפועל, המרווח קטן מהדרוש.
כדי לקבל תחושה מדוייקת - וודא שהחלק של המדיד שנכנס בין הברג לשסתום אינו בזווית ונכנס ישר. אפשר לקפל את המדיד באמצע ולתת לו צורת L, כדי שהחלק שאיתו אתה מודד יכנס ישר.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
עם המרווח אין בעיה תקין לגמרי. עכשיו השאלה היא מה אני עושה אם כיוונתי את השסתומים לפני זה כשהשסתומים היו סגורים לגמרי. זאת אומרת ממה שאני מבי סיבוב אחד הם אמורים להיות סגורים לגמרי. וסיבוב שני הם אמורים להיות פתוחים בדיוק במרווח שאני כיוונתי אותם שזה 0.10 mm? ובספר לא רשום על איזה מצב לכוון ,רק רשום שיהיה את האות t הקטנוע הוא של קימקו
כדי לדעת אם אתה בסוף דחיסה, או בסוף פליטה, שים אצבע על פתח הפלאג שהסרת כשאתה מסובב את המנוע. בדחיסה, אתה צריך להרגיש נשיפה שמנסה להזיז את האצבע (לא להחזיק אותה חזק רק להניח).
נכון.
לפי הגל זיזים הם רואים כי בקטנועים קטנים יש רק מצב אחד שהמנוע ב T.