נכתב במקור על ידי
KKatkov
קודם כל, תודה על התגובה המושקעת.
פרטתי את הרעיון בהודעה הראשונה, אחדד בכל זאת.
חשבתי על שני סוגי שירות:
1. א' הוא בחור צעיר, שמחפש אופנוע ראשון. התקציב שלו מאפשר לרכוש אופנוע 250 כמעט-חדש, או אופנוע 400-500 משומש. אין לו ידע או ניסיון כדי לבחור דגם שמתאים לצרכים, והוא חושש מקניית אופנוע משומש. שאלות מתבקשות: איך תגיע ל-א'? א' בחור צעיר והוא יחרוש את הרשת: מועדון האופנועים וקבוצות למינהם. חוזר לנקודת ה- אתה צריך פרסום.
אני יכול לסייע לו בבחירה של דגם שמתאים לדרישות אני מניח שהוא יכול להגיע לזה גם ברשת מכתבות, אבל סביר להניח שאולי יצא מבולבל ואתה תפקס אותו , החל מהניתוח של הצרכים, ההיצע בשוק, סגנונות וכו'. לאחר מכן, אחפש עבורו מודעות מכירה שנראות לי כ"מציאות" (ואני טוב בזה), לחפש ביד 2 תחת "250-500 סמ"ק עד שלוש ידיים ועד 30 אלף ק"מ, גם הוא יכול. יש היצע גדול בסוכניות שלא מגיע ללוח יד 2, ותגיע אליו רק מקשר איתם או רשת חברתית ואעשה בירור ראשוני כדי להבין שהן אכן אמיתיות.
בכך אחסוך לו ימי עבודה מבוזבזים בבדיקת אופנועים שלא שווים בדיקה השאלה היא האם לך יש את הימים האלו לבזבז? שוב, יש לך פה שני צדדים לתאם ואת שני אלו לעשות תוך כדי עבודה במשרה מלאה. א' זמין בשעות הבוקר, והמוכר זמין רק בצהריים. לך תג'נגל את זה. , טרייד-אין שינסו לעשות קופה ולדחוף לו את מה שיש להם במלאי ופוטנציאלית - קניה של אופנוע במצב רחוק ממושלם, שיכניס אותו להוצאות לא צפויות בשנה הראשונה. מה מונע ממנו בעצם לעשות לקחת את האופנוע לבדיקה וזהו?
למה שיפנה אלי? כי יש לי את הידע, ההבנה של השוק, הניסיון איפה הקבלות? איפה התעודות? כמי שעוקב פה בפורום אני נחשף לידע הנרחב שלך לא אחת, אבל הלקוח הפוטנציאלי שלך, לא. איך אתה יוצר אצלו תחושה שהוא מתעסק עם איש אמין מוכר ובעל ניסיון אמיתי בענף. כי אני מתאר לעצמי את השיחה בראש ואני לא רואה איך הצלחה בפרויקטים וטיפולים בחצר עם יוטוב פתוח גורמים ללקוח שלך לסמוך על ניסיונך. - ואני חד-משמעית בצד שלו. אין לי שום אינטרס לתווך, אני לא מכיר את המוכרים ולא מקבל מהם אחוזים. האינטרס שלי - זה שדהוא יצא עם האופנוע הכי טוב שהכסף שלו יכול לקנות, יגיד תודה וימליץ לחברים. ברגע שאתה לוקח ממנו ולו שקל בודד, מבחינתו, אתה בעל אינטרס. ואת זה תכניס טוב טוב לראש, כרגע אתה מייעץ בשביל הכיף ואין מחויבות לאף אחד. ברגע שהתחלת לקחת כסף אתה בעל אינטרס נקודה.
2. ב' רוכב כבר כמה שנים, הוא עובד בסטארט-אפ ויש לו אישה ושני ילדים. הוא רוצה להתקדם לדוקאטי מולטיסטראדה משומש בן 4-6 שנים.
הוא לא מוכן להתפשר על טיב האופנוע שהוא קונה, אבל אין לו זמן ואין לו רצון להסתובב בארץ, לראות אופנועים, לגלות שהיד השניה במודעה הופכת פתאום ליד חמישית. הוא גם לא כ"כ רוצה להיכנס לטרייד של ליגל ולשם מחירון על אופנוע עם 60-70 אלף ק"מ. ב' מוכן לחכות קצת, כדי לקנות "מציאה" - אופנוע שמור ומטופל, עם יד מינימאלית וקילומטראז' נמוך, אבל אין לו את הרצון והזמינות כדי לנסוע מחוץ לגבולות גוש דן לראות אותו, כשאופנוע כזה יעלה בלוח. למה שב' לא ימתין בסבלנות שיקפוץ כזה בליגל? גם יקבל אחריות, גם ספר טיפולים, וגם יש אמא ואבא וכנראה יוציא גם איזה מתנה ואהתחייבות לתקינות. הרי בסוף היום, גם אם הייעוץ היה בול, והבדיקה יצאה פיקס, אפשר ליפול על לימון. ואז אתה לא תיתן לו אחריות, ולא הלקוח מיד 2 שמזמן שמר אותך בתור "לא לענות" למה לב' להכניס ראש בריא למיטה חולה ולא לקנות מהיבואן?
לב' אני מציע טיפול "עד המפתח". אני אחפש בשבילו את האופנוע, וכשאמצא - אסע לראות, אבצע בדיקה ראשונית יסודית, ואנהל מו"מ עם המוכר בגבולות הטעם הטוב מה זה גבולות הטעם הטוב? מבחינת הלקוח המיועץ, משימתך תהיה למקסם את המחיר עד הסוף ולא להיות נחמד למוכר. תתכונן כי ככה נעשים עסקים בתחום, ואם אותו מיועץ ישמע שיכול היה לקנות בזול יותר הריקושטים יגיעו ולפי מצב האופנוע בפועל.
במידה והלקוח מאשר את העסקה - האופנוע ילקח לבדיקה במוסך מורשה. גם כי זה הכסת"ח שלי, וגם כי יש דברים שלא אוכל לבדוק (סטיית שלדה למשל). עלות הבדיקה כלולה במחיר השירות. מעולה ומקובל
במידה והכל תקין - מתבצעת העברת בעלות, והלקוח מקבל את האופנוע.
לשאלת ה"מי אני ומה הרקע שלי".
אין לי שום הסמכה בתחום הרכב. כמו שאין הסמכה בתחום המחשוב, שהוא הפרנסה העיקרית שלי.
יש לי הרבה ידע וניסיון - של שיפוץ, יישורי קו, קניה ומכירה של כלים. מצד אחד אני חושב לעצמי שהיום רואים לא אחת נערות שפותחות עסק של אפייה בלי שעבדו דקה בתחום, ולחלקן אפילו הולך מעולה, והם לא צריכות תעודת קונדיטור. לא יודע עד כמה זה יעבוד בתחום האופנועים.
אני אחשוב גם על הרעיונות שהעלת.
מאוד קורץ לי להיות בלעדית בצד של הקונה, מה שלא מתאפשר כשאתה עובד כמתווך (שם נוצר ניגוד אינטרסים - אתה רוצה לסגור עסקה, גם אם היא פחות משתלמת לאחד הצדדים).כמו שאמרתי, ברגע שלקחת מהלקוח שקל, אתה נתפס כבעל אינטרס. אבל בכל אופן, להסתמך רק על יד2, ללא חשיפה למגרשים, ללא חשיפה לרשתות חברתיות, מצמצם עבורך את מגוון הכלים שתוכל להגיע אליהם עבור הלקוח שלך. כל מה שהצעתי לא אמור למנוע ממך להיות בצד הקונה, כיוון שאתה לא עובד בבלעדיות עם מגרש בודד, אלא עם כמה שיותר.