עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 42

אשכול: התייעצות - להפוך תחביב להכנסה מהצד?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אני בורח שניה מנושא השרשור.
    לפני בערך כמעט שני עשורים אחי עבר לעבוד בהייטק.
    השפה שלו התחילה להשמע דומה מאוד לכמה משפטים שנזרקו כאן לחלל האוויר. (הזמן שלי שווה כסף, יותר זול לתת לבעל מקצוע וכו..) אני מניח שחובבי מספרים כמו xlib יגידו שכלכלית זה כנראה נכון.
    אלא מה,
    בערך מאותה תקופה לבנאדם יש מעט מאוד תחביבים מחוץ לשעות העבודה. שלא לדבר על כך שהוא כבר לא רוכב.
    הזהר לך מכלוב הזהב ידידי. זהו מדרון חלקלק. שלא תמצא את עצמך מסודר כלכלית, אך בלי מזון לנשמה. הדברים לא חייבים לבוא אחד על חשבון השני ובהחלט יכולים לדור בכפיפה אחת.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    לפני יומיים שלחתי לחבר מודעה של אינזומה (שנראה מעולה). האופנוע נמכר ב-10K, ובאחת התמונות יש חשבונית מהמוסך על יישור קו בסיסי שהבחור עשה בעלות של 5000 ש"ח.
    אם זה קורה, אז למה יעוץ שיעזור לך לרכוש אופנוע טוב יותר לא יכול לעלות 1000 או אפילו 2000 ש"ח?
    אני אנסה לענוה באופן הכי רציני שאני יכול. מוסך לוקח כזה כמות של סכף מכמה סיבות.
    * לקוח לא יכול לעשות את זה לבד. אין לו כלים, ידע, ניסיון וכו.
    * מוסך לוקח אחריות על עבודה. אחריות זאת גם מעוגנת בחוק.

לעומת זאת יעוץ שלך לא נותן שום אחריות (אפילו חוק על מכירת רכב לא חל עלך הרי אתה לא צד בעיסקה). חוק הזה כן חל על סוכן מכירות ולכן הוא יכול להרשאות לעצמו עמלת מכירה.

במילים פשוטות: מה בדיוק אתה מוכר? עצה בלי שום התחייבות? לצורך השוואה - סוכן נדלן לוקח כ-4%, והוא צריך לעבוד קשה בשביל זה, ולהחתים שני צדדים על חוזה דרקוני. אני לא רואה איך מישהו יחתום לך על כזה דבר.

אני לא מתכוון לעזוב את העבודה בהייטק. הרעיון הוא לתת את השירות בזמני הפנוי, לקוח-שניים איכותיים בחודש. אין לי כוונה להרוויח מכמות לקוחות גדולה, מדובר בסוג של "בוטיק".
    אתה צריך להסביר לעצמך למה אתה רוצה את זה. כלכלי זה לא. אם אתה אוהב אופנועים ורוצה להרוויח על זה - זאת לא הדרך.אולי תתן ייעוץ בחינם ותפתח מוסך או חנות או קורס או הדרכת טיולים?

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    אלא מה,
    בערך מאותה תקופה לבנאדם יש מעט מאוד תחביבים מחוץ לשעות העבודה. שלא לדבר על כך שהוא כבר לא רוכב.
    הזהר לך מכלוב הזהב ידידי. זהו מדרון חלקלק. שלא תמצא את עצמך מסודר כלכלית, אך בלי מזון לנשמה. הדברים לא חייבים לבוא אחד על חשבון השני ובהחלט יכולים לדור בכפיפה אחת.
    כן, זה איזון עדין. אתה צריך "מזון לנשמה" אבל צריך גם לשלם עבורו. אין כל רע לעשות משהו בחינם אם אתה אוהב את זה. אני השתתפתי בכל מיני פרויקטי תוחנה חופשית כי זה היה מעניין. מצד שני ייעוץ שלי מ-8 עד 18 הוא ממש לא בחינם, ואני עושה מה שבוס קובע. מה לעשות, מישהו חייב לפרנס יבואנים ובעלי מוסך.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    קשה לי לראות את זה הולך.
    בערך חצי מהאנשים שקונים, לא מוכנים אפילו "לבזבז" 400 שקל על בדיקה, אז 1500-3000?

הישראלים יישארו ישראלים.. וזה שאתה בהייטק לא אומר שיש מספיק רוכבים שהם גם בהייטק וגם צריכים עזרה בקנייה..
    סופו של יום, זה לא דורש גאונות, מדברים עם המוכר, קצת שאלות מפתח, רואים תמונות ומתרשמים מהכלי, בדיקה, וסוגרים את היום.

Senior Member
    בפניה לקהל דל אמצעים, אלה שמחפשים כלים זולים עד כ-25 אש"ח - שירות של שיחת יעוץ, עם המלצות על מודעות של כלים ספציפיים ששווים בדיקה. זה פלח שוק שבו קשה יותר למצוא כלי במצב טוב מאוד ומעלה מחד, כך שיש המון ערך ליעוץ - מאידך, אלה אנשים שלא מוכנים לשלם על שירות "עד הדלת", אחרת הם היו פשוט מחפשים כלי יקר יותר. המחיר השירות צריך להיות בטווח של 1000-1500 ש"ח - פחות מזה לא משתלם לקחת לקוח, יותר מזה כבר יקר מדי עבור קהל היעד.
    זה יקר מידי ל"שירות ללא ערך"- לחפש מודעות שנראות טוב ולהגיד ללקוח "הנה, אלו נראות לי טוב" לא אומר כלום.

בפניה לקהל עמיד יותר, שמחפש אופנוע משומש בתקציב של 30+ אפשר להציע בנוסף שירות "עד הדלת": לאחר הבנת הצרכים, אני מוצא אופנוע מעולה שעונה על הצרכים/רצונות/גחמות. בודק כמה אופנועים, את הטוב ביותר לוקח לבדיקה במוסך מורשה. במידה ונמצאים ריג'קטים משמעותיים, אני נושא בעלות הבדיקה (לא מצב שאמור לקרות - אני יודע לבדוק את רוב מה שהמוסך בודק). במידה ולא - הלקוח רק צריך להתייצב עם כסף להעברת הבעלות. עלות של שירות כזה צריכה להיות כ-3000 ש"ח ללא קשר למחיר האופנוע (בפועל - ככל שהתקציב גבוה יותר, כך העבודה שלי קלה יותר).
    זה יקר מידי, אף אחד לא יישלם 10% מעלות הכלי על שירות כזה שהוא יכול לקחת לבדיקה ב-650 ש"ח.

אני יכול להגיד לך שאתה יכול לנסות "בשחור" ולהבין את השוק אבל:
    1. יש סיכון מסויים מבחינת מס הכנסה וכו'.
    2. אתה מציין שאתה לא ממש ברשתות חברתיות, כלומר היכולת שלך לפרסם את עצמך היא בעצם אפסית.

לדעתי, שירות כזה יכול להתאים לפלח מסוים של אנשים וכן להיות רווחי (כי בכל זאת אין לך עלויות חוץ מהזמן שלך).
    עכשיו בשביל להפוך אותו לרווחי תצטרך להשקיע זמן וכסף ולא נראה לי שזה משהו שאתה מוכן להשקיע (או יכול לצורך העניין).

Senior Member הסמל האישי של zx2r
    בשביל מה לסבך? כדי להוסיף עוד התעסקות בענייני התחשבנות וגביה?
    יש מחיר, והוא כולל רק יעוץ - או הכל. אני לא חושב שיש צורך לבנות מסביב לזה טבלאות ותמחורים. אתה יודע למה?
    כי לא משנה כמה זולה תהיה החבילה שתמכור, המינימום של המינימום יהיה 3-4 שעות של טלפונים פר לקוח. אני בכל מקרה רוצה לעבוד הוגן ולתת את המקסימום לכל לקוח, ואני מעדיף מראש לעבוד עם אנשים שמוכנים לשלם את המחיר ההוגן - ולא "למשוך" לקוחות בהצעת מחיר מפתה לכאורה, שתופחת תוך כדי.
    כאמור, אני לא מחפש היקף גדול. לקוח-שניים בחודש, שיודעים מה השירות שהם רוצים לקבל ומוכנים לשלם עליו כי המתמטיקה הזאת הסתדרה להם - יספקו אותי לגמרי בשלב הזה.

מי שחושב ש-1500 שקל על שלוש-ארבע שעות של ייעוץ זה יקר מדי (ואני לא מדבר על יעוץ חד-פעמי, שאחריו אני מוכן להמשיך רק בתשלום נוסף - אלא על שיחת היכרות של כשעה, שעה וחצי + ליווי טלפוני בלבטים שעולים בחיפוש וזמינות ליעוץ בנושאים שלאחר הקניה, כגון יישור קו/אחזקה/ציוד וכדומה) - כנראה שלא יהיה הלקוח שלי, ואני לגמרי מכבד את ההחלטה שלו.

נחזור להתחלה: אני מבין ש-1500 שקל נשמע כמו המון כסף. ועכשיו, בהצלחה למצוא ב"המון כסף" הזה סט צמיגים ראוי לאופנוע 600+ (כולל התקנה, כן?). הראשון שמוצא, מקבל 20% הנחה בייעוץ לרכישת אופנוע.
    זה לא ש 1500 נשמע "המון" כמו שלא ברור מה הלקוח מקבל במחיר הזה...
    3-4 שעות יעוץ במחיר הזה זה כמו לשלם 3 שעות לפסיכולוג (אאלט) או שעתיים וחצי אצל מקעקע ברמה גבוהה, מוסך לוקח באיזור ה 300 לשעה + מספק "הנחות" בקניה אז ברמה מסויימת מה מיחד אותך מסוכנות\מוסך? (אתה לא חייב לציין רק רעיון למחשבה)
    אם אתה מראש מתכנן על נפח עבודה קטן ואיכותי - מעולה ולך על זה

חשוב לי לציין שאני בעד הרעיון עקב המצב בשוק (חוסר הוודאות\ידע לפני קניה של מרבית הרוכבים ומצב הכלים), אישית - לא איכפת לי כמה אתה לוקח כל עוד אתה מספק את הסחורה בהתאם.

Senior Member
    השפה שלו התחילה להשמע דומה מאוד לכמה משפטים שנזרקו כאן לחלל האוויר. (הזמן שלי שווה כסף, יותר זול לתת לבעל מקצוע וכו..) אני מניח שחובבי מספרים כמו xlib יגידו שכלכלית זה כנראה נכון.
    אלא מה,
    כמו שאומרים, שילמת על עוגה, פיספסת level up באפייה.

קטקוב, אתה כותב יפה, ברור ומקיף. לרשום דומיין ישראלי עולה 70 ש"ח לשנה. אם אתה שם בו תוכן בעקביות, נגיד מאמר בשבוע, משהו עקבי שעובד בשבילך, וזה מגיע למצב שמישהו מגגל "ייעוץ בקניית אופנוע" או "איזה אופנוע לקנות", והאתר שלך מופיע בעמוד הראשון..

עמוד פייסבוק שמעדכן כשיוצאת כתבה וכו', אולי עוד אייטמים מסוג טיפ שבועי או תמונות של אופנועים שבדקת ("ופה ניתן לראות שהפלסטיק נצבע, כנראה עקב נפילה..") ואנשים שעוזרים שם אחד לשני. יש קבוצה כזאת לקראוונים, החבוב שהקים אותה עושה בדיקות (כמו סטפן של הקראוונים), וכל מי ששואל שם מקבל המלצה עליו..

אני לא SEO ואין לי רקע/ניסיון בזה, סתם מציין כמה מודלים מוצלחים שנתקלתי בהם מהצד המתבונן..

Senior Member
    באופן כללי מאט מאוד מקצועות מרוויחות מייעוץ נטו. בכל מוסך (לדוגמא) אתה יכול לקבל ייעוץ בחינם.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member
    כיזם כושל ומנוסה אתרום את השנקל שלי:
    א. שאלתי אותך לגבי המולטי- אתה טוב בייעוץ מבין את התחום ומשרה אמינות וזה העיקר והחשוב ממה שנדרש מאדם שמתפרנס ממכירת ידע.
    ב. לדעתי תתרחק מבחירת הכלי וסגירת העסקה מאלף סיבות. תתמקד בייעוץ (טלפוני בלבד) במחיר נמוך בהרבה. אנשים שקונים כלים זולים לא יוציאו 500 ש"ח על שיחה עם "מישהו מומלץ" וגם רוכבים שקונים ב 50,000 עדיין ישקלו בכובד ראש את העסקה.
    ג. אל תזלזל בלקוחות של 300-200 ש"ח כי 20 שיחות ייעוץ קצרות בתור עבודה זמנית בחודש עדיפים מ 4 לקוחות של 1,500 שאתה מחוייב להם ברמות אחרות וגם חשוף לכל מיני תביעות ובלגאן. ישראלים מתלוננים על סכין שף שרכשו מעלי ב- 15 ש"ח...
    ד. מבחינה "בירוקרטית" אין כאב ראש בלנהל עסק באופן חוקי. זה מתחיל מ- 400 ש"ח לחודש לעסק קטן. לא יגיע ל 1,000 ש"ח גם אם יהפוך למשכורת עיקרית- שטויות.
    ה. להתרשמותי השטחית עם הסבלנות הנדרשת שבטיפול בלקוח תסתדר. הבעיה תהייה שיווק כי מפה לאוזן אין הרבה עסקים שקמו ונשארו בעמידה לאורך זמן. כאן תצטרך את הרשתות וזה אומר מעבר לתקציב פרסום צנוע גם שימור מוניטין, טיפול בלכלוך, מתחרים רעים, מותגים מוסכים וקבוצות אוהדים שנפגעו ממך, קנאים ופתח לצרות.

אז מה. מצד אחד אני בספק אם המודל הזה יצליח להכניס לך סכומים מכובדים או משכורת אבל אתה אוהב את זה, ובעיקר- קל וזול לנסות. הייתי בודק את אפילו ברמת הסקרנות כדי לא לחשוב בגיל 65 מה יכלתי לעשות ולא ניסיתי. אשמח לעזור בייעוץ. בחינם.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    תתמקד בייעוץ (טלפוני בלבד) במחיר נמוך בהרבה.
    ג. אל תזלזל בלקוחות של 300-200 ש"ח
    אפילו עו"ד לא לוקח 300-200 ש"ח על שיחת טלפון. אבל למה להאמין למישהו מאינטרנט - תנסה.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    כיזם כושל ומנוסה אתרום את השנקל שלי:
    א. שאלתי אותך לגבי המולטי- אתה טוב בייעוץ מבין את התחום ומשרה אמינות וזה העיקר והחשוב ממה שנדרש מאדם שמתפרנס ממכירת ידע.
    ב. לדעתי תתרחק מבחירת הכלי וסגירת העסקה מאלף סיבות. תתמקד בייעוץ (טלפוני בלבד) במחיר נמוך בהרבה. אנשים שקונים כלים זולים לא יוציאו 500 ש"ח על שיחה עם "מישהו מומלץ" וגם רוכבים שקונים ב 50,000 עדיין ישקלו בכובד ראש את העסקה.
    ג. אל תזלזל בלקוחות של 300-200 ש"ח כי 20 שיחות ייעוץ קצרות בתור עבודה זמנית בחודש עדיפים מ 4 לקוחות של 1,500 שאתה מחוייב להם ברמות אחרות וגם חשוף לכל מיני תביעות ובלגאן. ישראלים מתלוננים על סכין שף שרכשו מעלי ב- 15 ש"ח...
    ד. מבחינה "בירוקרטית" אין כאב ראש בלנהל עסק באופן חוקי. זה מתחיל מ- 400 ש"ח לחודש לעסק קטן. לא יגיע ל 1,000 ש"ח גם אם יהפוך למשכורת עיקרית- שטויות.
    ה. להתרשמותי השטחית עם הסבלנות הנדרשת שבטיפול בלקוח תסתדר. הבעיה תהייה שיווק כי מפה לאוזן אין הרבה עסקים שקמו ונשארו בעמידה לאורך זמן. כאן תצטרך את הרשתות וזה אומר מעבר לתקציב פרסום צנוע גם שימור מוניטין, טיפול בלכלוך, מתחרים רעים, מותגים מוסכים וקבוצות אוהדים שנפגעו ממך, קנאים ופתח לצרות.

אז מה. מצד אחד אני בספק אם המודל הזה יצליח להכניס לך סכומים מכובדים או משכורת אבל אתה אוהב את זה, ובעיקר- קל וזול לנסות. הייתי בודק את אפילו ברמת הסקרנות כדי לא לחשוב בגיל 65 מה יכלתי לעשות ולא ניסיתי. אשמח לעזור בייעוץ. בחינם.
    קודם כל - תודה על התגובה! מתעורר פה דיון מאוד מעניין, ואני מודה לכלל המשתתפים מכל הקצוות של הקשת הדעות (כולל xlib ששוב הסביר איך העולם עובד ).
    לגבי המודל שאתה (ואחרים) מציעים ל"שיחות ייעוץ קצרות וזולות"...
    אין חיה כזאת, מניסיון. קצר זה לא יכול להיות.
    כמעט בהגדרה צריך להשקיע 5-7 שעות במצטבר בכל לקוח כדי באמת להבין אותו, את הצרכים, הגחמות - ולתפור לו פתרון ממה שיש בשוק. אם אני מסתכל על זה כסוג של פרנסה (גם אם משנית) אני מעריך את הידע והניסיון שלי והם שווים הרבה יותר מ-50-70 שקל בשעה ברוטו. אולי אני אשמע סנוב, אבל במחיר הזה - לא בא לי למכור. אני יכול להמשיך לעזור לחברים/מכרים בחינם ופה ושם לזרוק עצם בפורום לרוכב המתחיל לאנשים שמוצאים חן בעיני.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    אפילו עו"ד לא לוקח 300-200 ש"ח על שיחת טלפון. אבל למה להאמין למישהו מאינטרנט - תנסה.
    נכון. הוא גם לא הולך לדבר איתך יותר מ-10 דקות, ויגיד לך להגיע לשיחת ייעוץ.
    עכשיו ספר לנו, כמה עולה ייעוץ אצל עו"ד?
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    נכון. הוא גם לא הולך לדבר איתך יותר מ-10 דקות, ויגיד לך להגיע לשיחת ייעוץ.
    עכשיו ספר לנו, כמה עולה ייעוץ אצל עו"ד?
    נכון. אף אחד לא ינהל איתך דיון בטלפון.
    עלות: בערך 400₪ וסיכום ייעוץ בסוף. נושא - סיכסוך עבודה בין מספר עובדים ומעסיק.

אלא מה,
    אני מבין על מה את אתה מדבר.
    אבל מה לעשות, אלה החיים. יש לי ילד קטן, אישתי עולה חדשה, ואני רוצה עוד ילדים.
    אני רוצה לבנות בית ולא לגור בשכירות כל החיים.
    בית צנוע בפריפריה הקרובה עולה היום בערך 1.5 מיליון שקל - שהם, לשניה, כמעט חצי מיליון דולר.
    אותה משכורת הייטק שנחשבת "גבוהה" קונה את הבית הזה בדחק רב, עם משכנתא לשנים רבות קדימה - וזה בהנחה וההוצאה המשפחתית נשארת שפויה.

זה המסלול שבחרתי, והוא מכתיב מינימום תחביבים יקרים בשנים הקרובות (וקניה/אחזקה של אופנועים זה תחביב יקר).
    מכאן, הצורך שאני מרגיש להכניס כסף מהאהבה שלי לאופנועים - וזה תחת מגבלות הגמישות והזמן, כי אני מבין שלא מדובר בתחליף לעבודה העיקרית. כך שאני מאמין שגם במסגרת ה"עבודה" הזאת, העיסוק ימשיך להזין לא רק את הכיס אלא גם את הנשמה. ואם לא - תמיד אפשר להפסיק.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    נכון. אף אחד לא ינהל איתך דיון בטלפון.
    עלות: בערך 400₪ וסיכום ייעוץ בסוף. נושא - סיכסוך עבודה בין מספר עובדים ומעסיק.

כמה זמן ארך הייעוץ? האם מדובר בנושא "פשוט" או לא?
    לצורך העניין: בדיקת חוזה לרכישת דירה עלה לי 2400 ש"ח, וזה די זול.
    סכום דומה עולה ייעוץ משכנתא אצל איש מוכר בתחום (אם הוא גם מתרוצץ בין הבנקים במקומך - כבר מדובר בכ-7000-8000 ש"ח).
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual