תוצאות 1 עד 15 מ 42

אשכול: התייעצות - להפוך תחביב להכנסה מהצד?

צפייה משולבת

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    הדרך הכי טובה להרוג תחביב, היא להפוך אותו למקצוע.
    אבל,
    מה אכפת לךלעשןת נסיון? אתה לא משקיע כאן שום דבר. לא ילך, תוריד מחירים או שתוותר. פרסום תעשה בקבוצות הרלוונטיות ברשתות החברתיות, בתחליה בפלטפורמות חינמיות.
    כן הייתי מתייעץ עם עו"ד לגבי השלכות ואחריות.

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    הדרך הכי טובה להרוג תחביב, היא להפוך אותו למקצוע.
    אבל,
    מה אכפת לךלעשןת נסיון? אתה לא משקיע כאן שום דבר. לא ילך, תוריד מחירים או שתוותר. פרסום תעשה בקבוצות הרלוונטיות ברשתות החברתיות, בתחליה בפלטפורמות חינמיות.
    כן הייתי מתייעץ עם עו"ד לגבי השלכות ואחריות.
    מה אכפת לי? כעיקרון לא, רק שיש כל מני צעדים מלחיצים...
    - לסגור בעבודה שלי שיש לי עיסוק נוסף מחוץ לשעות העבודה (החוזה שלי אוסר על כך, צריך לנהל מו"מ ולקבל אישור)...
    - לפתוח תיק במס הכנסה
    - הכי מגעיל: רשתות חברתיות שאני לא נמצא בהן ולא רוצה להימצא בהן
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    הדרך הכי טובה להרוג תחביב, היא להפוך אותו למקצוע. .
    אבחנה נכונה מאוד.

מה אכפת לךלעשןת נסיון? .
    קודם כל צד החוקי: כעובד בחברת הי טק אתה יכול לעשות את זה רק ״בשחור״. בהנחה שאתה עובד משרה מלאה, אתה צריך התר מחברה שלך כדי לעבוד במקום נוסף. אתה גם מחוייב בתאום מס.

לגבי עצם העיניין - גובה הציפיות מעצות בפורום שונה מהותית משירות בתשלום. 1000₪ זה הרבה כסף, אני לא רואה איך מישהו משלם כזה סכום על ייעוץ לגבי מוצר ב-10K. עמלת ייעוץ 10%? - זה לא קורה.

אם אתה טוב בהדרכה - לך על זה. אנשים משלמים 100₪+ לשעת שיעור של 10 אנשים. על הדרכה אישית אתה יכול לגבות הרבה יותר.

קח בחשבון - קשה להתחרות מול משכורת של הייטק.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    אבחנה נכונה מאוד.

קודם כל צד החוקי: כעובד בחברת הי טק אתה יכול לעשות את זה רק ״בשחור״. בהנחה שאתה עובד משרה מלאה, אתה צריך התר מחברה שלך כדי לעבוד במקום נוסף. אתה גם מחוייב בתאום מס.
    קבלתי היתר כזה בעבר, למטרה אחרת. זה עניין של מו"מ וזה אפשרי.
    תיאום מס - בהגדרה אומר שהעבודה לא בשחור.

לגבי עצם העיניין - גובה הציפיות מעצות בפורום שונה מהותית משירות בתשלום. 1000₪ זה הרבה כסף, אני לא רואה איך מישהו משלם כזה סכום על ייעוץ לגבי מוצר ב-10K. עמלת ייעוץ 10%? - זה לא קורה.
    לפני יומיים שלחתי לחבר מודעה של אינזומה (שנראה מעולה). האופנוע נמכר ב-10K, ובאחת התמונות יש חשבונית מהמוסך על יישור קו בסיסי שהבחור עשה בעלות של 5000 ש"ח.
    אם זה קורה, אז למה יעוץ שיעזור לך לרכוש אופנוע טוב יותר לא יכול לעלות 1000 או אפילו 2000 ש"ח?

אם אתה טוב בהדרכה - לך על זה. אנשים משלמים 100₪+ לשעת שיעור של 10 אנשים. על הדרכה אישית אתה יכול לגבות הרבה יותר.
    הייתה לי לא מזמן הצעה מאוד מעניינת לעבוד בהדרכה אצל חבר יקר, שמנהל בי"ס לרכיבה מתקדמת.
    אני מחפש משהו גמיש יותר, וכן - באיזשהו מקום, בא לי יותר על הרעיון שנידון פה.

קח בחשבון - קשה להתחרות מול משכורת של הייטק.

אני לא מתכוון לעזוב את העבודה בהייטק. הרעיון הוא לתת את השירות בזמני הפנוי, לקוח-שניים איכותיים בחודש. אין לי כוונה להרוויח מכמות לקוחות גדולה, מדובר בסוג של "בוטיק".
    Sent from my iPhone using Tapatalk
    תשובות באדום.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    לפני יומיים שלחתי לחבר מודעה של אינזומה (שנראה מעולה). האופנוע נמכר ב-10K, ובאחת התמונות יש חשבונית מהמוסך על יישור קו בסיסי שהבחור עשה בעלות של 5000 ש"ח.
    אם זה קורה, אז למה יעוץ שיעזור לך לרכוש אופנוע טוב יותר לא יכול לעלות 1000 או אפילו 2000 ש"ח?
    אני אנסה לענוה באופן הכי רציני שאני יכול. מוסך לוקח כזה כמות של סכף מכמה סיבות.
    * לקוח לא יכול לעשות את זה לבד. אין לו כלים, ידע, ניסיון וכו.
    * מוסך לוקח אחריות על עבודה. אחריות זאת גם מעוגנת בחוק.

לעומת זאת יעוץ שלך לא נותן שום אחריות (אפילו חוק על מכירת רכב לא חל עלך הרי אתה לא צד בעיסקה). חוק הזה כן חל על סוכן מכירות ולכן הוא יכול להרשאות לעצמו עמלת מכירה.

במילים פשוטות: מה בדיוק אתה מוכר? עצה בלי שום התחייבות? לצורך השוואה - סוכן נדלן לוקח כ-4%, והוא צריך לעבוד קשה בשביל זה, ולהחתים שני צדדים על חוזה דרקוני. אני לא רואה איך מישהו יחתום לך על כזה דבר.

ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    אני לא מתכוון לעזוב את העבודה בהייטק. הרעיון הוא לתת את השירות בזמני הפנוי, לקוח-שניים איכותיים בחודש. אין לי כוונה להרוויח מכמות לקוחות גדולה, מדובר בסוג של "בוטיק".
    אתה צריך להסביר לעצמך למה אתה רוצה את זה. כלכלי זה לא. אם אתה אוהב אופנועים ורוצה להרוויח על זה - זאת לא הדרך.אולי תתן ייעוץ בחינם ותפתח מוסך או חנות או קורס או הדרכת טיולים?