מאז הרכישה ארבניקא עמד בחצר מלא דלק עם צמיגים מנופחים וחיכה לכבודו שיועיל להזיז ת'תחת. אז הזזתי וקניתי קסדת שטח, מגפי שטח וחליפת לחץ. הכל משומש במצב "צריך עכשיו" לא משנה מה ,תביא. תיכננתי להתאמן בתא שטח בסביבות עמק האלה שיהפוך כנראה למגרש הביתי אבל חבר הצטרף ונפגשנו בבן שמן. בדרך על 6 היה מאתגר עם המגף ורגלית ההילוכים והקוויקשיפטר והרוח והכיסא המאובן אבל בשורה התחתונה במהירות 120-130 בסה"כ הרכיבה נסבלת. סבל מתון ושפוי. בבן שמן היו כל עמישראל וכדי להגיע למקום אידיאלי עברתי משבילים לבנים לשבילים מאוד לא לבנים עם אבנים וסלעים ובורות שעם ה 1090 עברתי אולי פעם פעמיים והיה די מדהים.
אופנוע שפשוט לא סופר כלום. עם חוסר הניסיון שלי בשטח התלהבתי מעד כמה הוא מעניק ביטחון וקל לייצוב. קצת גז, קצת קלאץ ועם הבולמים קשיחים, גלגל 21 בצמיגי שטח זה מדלג מעל ועולה לאן שתרצה. אחרי חיפוש קצר מצאתי קרחת יער לאימון בסיס מס' 1. סיבוב בכידון נעול או כמעט נעול ברדיוס של 5- 5.5 מטר. כמעט נפלתי מספר פעמים ולקח זמן להבין את נקודת האיזון על המושב הצר והזעתי כמו סוס. ביקשתי מי' שיצלם וידיאו כדי ללמוד על התנוחה. לפעם ראשונה זה בסדר ויש מה לשפר. עוד פעמיים שלוש נראה לי שאצליח לשלוט ומשם אמשיך לתרגיל הבסיסי הבא. 10 שעות של אימון נטו אני חייב לעצמי כי הבטחתי.
אחר כך עשינו קצת שבילים ותרגלתי תפעול עם המגף המסורבל בעמידה (איפה הרגלית נעלמה?) בלימות ותאוצות. ההילוך הראשון חזק מדי לרוב העליות המתונות ובשני צריך סל"ד יחסית גבוה ויד מדוייקת על הקלאץ' ואני לא בדיוק שם אבל נתרגל. יש גם קטע מפגר עם רגלית צד ארוכה מדי שבשילוב אופונוע גבוה מסבך את החיים אבל אחרי שעה קלה שבה שיחקנו בשבילים בדרגת קושי 3-2 שגם ג'יפים לא בטוח עוברים וללא שום מאמץ עצרנו למנוחת סיגריה ואני -בעננים. ארבינקא עשה כל מה שחשבתי בקלות מדהימה ועוד יותר. מהרכיבה הראשונה ברור לי שזה חתיכת אופנוע לטיולי שטח. בדרך חזרה התפעול של הקוויקשיפטר התבהר המוסיק התנגנה בקסדה ורכבתי בחיוך גדול. פשוט כלי מדהים.