עמוד 3 מתוך 4 ראשוןראשון 1234 אחרוןאחרון
תוצאות 31 עד 45 מ 54

אשכול: מבואס :(

Banned
    פתאום אני נזכר שיש לי רישיון לכבד כבר שחכתי ממתי

תמשיכו להידיין

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    מילה ״חינם״ לא מופיע בחוק, אבל ״סביר״ - כל שני וחמישי. ״חשד סביר״?
    כל אחד באמת יכול להמציא תירוצים. לא נראה לך - לך לשופט ו*הוא* יחליט האם זה סביר. הרי אתה בעצמך אומר ״זה הגיוני״, אז אתה חושב ששופט יחשוב אחרת? תגיד, תבעת מישהו פעם?

Sent from my iPhone using Tapatalk
    החוק לא מאפשר לאף אחד להחליט מה "סביר".
    אמרתי שזה ייקל עליו את השיעורים, לא אמרתי שהדרישה או הסירוב הגיוניים.
    אני חושב ששופט יחשוב שהמורה הזה הפלה מישהו וסירב לתת לו שירות בטענה שרירותית.
    האם אי פעם הוכח קשר ישיר בין אי ידיעת רכיבה על אופניים לכישלון בלימודי נהיגה?
    אני בספק, ולכן המורה לא יכול לטעון שחייבים לדעת קודם לרכב על אופניים.
    ושוב, המחוקק קבע בדיוק מה נדרש בשביל לימודי נהיגה ולמורה אין סמכות להחליט אחרת או למנוע מתלמידי ללמוד על סמך ההחלטה שלו.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ציטוט נכתב במקור על ידי NAOR2207 צפיה בהודעה
    בוא רגע נשכח את העבר ביננו?
    לי נראה שכן. חייב. כנותן שירות. במה התלמיד שונה מאתיופי. דרוזי. לא מתחסן. ליליפוט. פמיניסטית?
    להיכנס במורה ראש בראש זה כבר קונצרט אחר ששיך לכושיה יושבת בספסל האחורי של האוטובוס.
    אני באמת לא מכיר את החוק. כתבתם פה שלפי החוק הוא חייב. אני נוטה להאמין לכם. הייתי שמח אם כאן (בניגוד לפייסבוק), היה אפשר לקבל סימוכין.

Banned
    לצערי הרב המציאות שלנו מורבידית כמו פלסטלינה אייל.
    עולם הפוך ראיתי.
    לפי עו"ד תמיר טורגל אתה יכל ל"הרוויח" חמישים אלף שקלים מבעל עסק שמתנהג כמו שוטר ודורש ממך לחנוק את עצמך עם סמרטוט או להציג את ההיסטוריה הרפואית שלך (אתה בהריון? התחסנת? יש לך סיפיליס במקרה?)
    חוק לחוד ומציאות לחוד.
    אצלי בשכונה אני לא אכנס אצל יורם מהפלאפל אם לא באתי לו טוב בעין. שלא ירק לי בחציל של הסביח טפו טפו טפו בלי עין הרע.
    יש מספיק בעלי עסק רעבים קורונה לא? יאללה נמצא דוקטור/מורה אחר למה להתעקש בדווקאיות?

Member
    המורה לא מנע ממנו ללמוד אצלו, הוא רק רוצה שהתלמיד יידע קודם כל לפי דעתו לשמור על שיווי משקל כי אולי למורה אין את הכסף בשביל לתקן את הכלים (או מסיבה כזאת ואחרת)
    האם זה חוקי? אולי. זה כמו שבחנות יסרבו לתת לך שירות כשאתה בא בלי מכנסיים וחולצה
    למרות שלא ידוע לנו באמת אם יש קשר/אין קשר בין רכיבה על אופניים ורכיבה על אופנוע נכון, אולי זה גם תלוי בבן-אדם,
    אבל זה הייתה חוות דעת של "מורה", אם הוא רוצה ללמד ככה אז זכותו.
    התלמיד יכול ללכת למורה אחר או להקשיב לעצת המורה, כי כביכול הוא הסמכות
    אם יש מורה שייקח אותו ככה אז זה סוג של מורה אחר שייקח עליו אחריות ללמד תלמיד מההתחלה ועד הסוף

Banned
    אני ממתין לתגובה של פותש זורג עם שתי תגובות עד עכשיו
    אם הייתי מנהל לוקי הייתי נועל את השטות הזו לעזאל

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Vroom צפיה בהודעה
    המורה לא מנע ממנו ללמוד אצלו, הוא רק רוצה שהתלמיד יידע קודם כל לפי דעתו לשמור על שיווי משקל כי אולי למורה אין את הכסף בשביל לתקן את הכלים (או מסיבה כזאת ואחרת)
    האם זה חוקי? אולי. זה כמו שבחנות יסרבו לתת לך שירות כשאתה בא בלי מכנסיים וחולצה
    למרות שלא ידוע לנו באמת אם יש קשר/אין קשר בין רכיבה על אופניים ורכיבה על אופנוע נכון, אולי זה גם תלוי בבן-אדם,
    אבל זה הייתה חוות דעת של "מורה", אם הוא רוצה ללמד ככה אז זכותו.
    התלמיד יכול ללכת למורה אחר או להקשיב לעצת המורה, כי כביכול הוא הסמכות
    אם יש מורה שייקח אותו ככה אז זה סוג של מורה אחר שייקח עליו אחריות ללמד תלמיד מההתחלה ועד הסוף
    המקבילה הנכונה יותר תהיה שמוכר בחנות לא ימכור למישהו מעל גיל 18 אלכוהול כי לדעתו בגיל 18 לא יודעים לשתות עדיין.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    המקבילה הנכונה יותר תהיה שמוכר בחנות לא ימכור למישהו מעל גיל 18 אלכוהול כי לדעתו בגיל 18 לא יודעים לשתות עדיין.
    גם,
    אבל צריך לראות שמהנקודת מבט של המורה זה שהוא בעל עסק והוא יכול לא לתת שירות למי שהוא לא רוצה
    אני לא אומר אם זה צודק או לא, אבל כמורה יש לו את הזכות למי לתת את הכלים שלו, איזה עצות לתת ואת הדרך שלו למה שנראה חשוב בשביל ללמוד רכיבה על אופנוע
    מבחינה חוקית צריך לשאול בפורום של העו"ד כי זו סוגייה באמת מעניינת

Banned

אתם מקרה אבוד

Senior Member
    בעל עסק והוא יכול לא לתת שירות למי שהוא לא רוצה
    בדיוק הפוך, בעל עסק מחוייב לתת שירות לכולם (ברור שלא למישהו שנכנס ערום לחנות, הכוונה למקרה נורמלי).

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    האם יש לך סימוכין?
    כי למיטב ידיעתי (ואינני משפטן, כך ש"ידיעתי" זה לא ביג דיל), אין חוק מפורש שאומר שבעל עסק פרטי לא יכול לבץסרב לתת שירות. יש חוקים שמדברים על שויוון במתן שירות, ואותם ניתן לקמט לכיוון זה או אחר.
    בכל מקרה. הסוגיה החוקית כאן היא מעניינת ולא איזוטרית כלל. (לא שהייתי הולך ללמוד אצל מורה שרומז לי שהוא לא מעוניין ללמד אותי מחד, או שהייתי מעוניין שאיזה תלמיד יפיל וישבור לי את הקטנועים מאידך).

Senior Member
    בדיוק הפוך, בעל עסק מחוייב לתת שירות לכולם (ברור שלא למישהו שנכנס ערום לחנות, הכוונה למקרה נורמלי).
    אתה טועה ומטעה. https://mobile.lawforums.co.il/Singl...sageID=1180152

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    האם יש לך סימוכין?
    כי למיטב ידיעתי (ואינני משפטן, כך ש"ידיעתי" זה לא ביג דיל), אין חוק מפורש שאומר שבעל עסק פרטי לא יכול לבץסרב לתת שירות. יש חוקים שמדברים על שויוון במתן שירות, ואותם ניתן לקמט לכיוון זה או אחר.
    בכל מקרה. הסוגיה החוקית כאן היא מעניינת ולא איזוטרית כלל. (לא שהייתי הולך ללמוד אצל מורה שרומז לי שהוא לא מעוניין ללמד אותי מחד, או שהייתי מעוניין שאיזה תלמיד יפיל וישבור לי את הקטנועים מאידך).
    איסור הפליה.
    הרי הוא מפלה אותו משאר האוכלוסייה.
    הרי אם הוא היה אומר "ערבים לא יודעים ללמוד, אני לא מלמד אותך" אז לא הייתם מתלבטים בהאם זה חוקי.
    לבעל עסק אסור לסרב לתת שירות (שוב, לא בכל מקרה,הכוונה במצב נורמטיבי) מסיבות שהוא ממציא.
    אני אחזור שוב לטענה המקורית:
    המחוקק לא קבע שיש צורך ביכולת לרכב על אופניים בשביל ללמוד נהיגה על דו גלגלי.
    מורה לא יכול להחליט על דעת עצמו שזה כן תנאי ועוד לסרב לתלמיד.
    לא משנה כמה ניסיון יש לו.
    אם יש לתלמיד טופס ירוק חתום ע"י משרד התחבורה אז הוא רשאי ללמוד נהיגה.
    לא מבין למה זה כזה מסובך.

לשון חוק איסור אפלייה במתן שירותים ומוצרים (וכניסה למקומות) מובא למטה.

האמל״ק: סירבו לתת לך שירות כי בעל העסק חושב שאתה לא אמין, או קקי של בן אדם, או לא מתאים לשירות או סתם לא באת לו טוב בעין, וכו׳ וכו׳ חוקי למהדרין.
    סירבו לתת לך שירות כי אתה גיי, ערבי, שחור, נמוך, שמן וכו׳, לא חוקי.

״אסור להפלות אדם מטעמי גזע, דת, לאום, ארץ מוצא, מין, נטיה מינית, השקפה, השתייכות מפלגתית, גיל, מעמד אישי, הורות, מקום מגורים או לבישת מדי כוחות הביטחון וההצלה בקבלת מוצרים ושירותים או בכניסה למקומות המספקים שירות ציבורי
    האיסור חל על כל עסק המספק שירות ציבורי, אפילו אם הוא בבעלות פרטית
    אפליה במקרים אלה מהווה עבירה פלילית, והעונש בגינה הוא קנס, ובמקרים מסויימים סגירת העסק
    אדם שהופלה בניגוד לחוק רשאי להגיש תביעת פיצויים נגד מי שהפלה ״
    נערך לאחרונה על ידי פיינשמקר; 04-04-2021 בשעה 22:13.

Senior Member
    מורה לא יכול להחליט על דעת עצמו שזה כן תנאי ועוד לסרב לתלמיד.
    אתה מתעלם גם מלשון החוק וגם מהגיון.

לא מבין למה זה כזה מסובך.
    זה באמת פשוט - עסק שלי ואני משרת את מי שאני רוצה. חוץ ממקרים מפורטים בחוק באופן מפורש.

תגיות עבור אשכול הזה

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם אשכולות חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •  
Single Sign On provided by vBSSO