עמוד 4 מתוך 4 ראשוןראשון ... 234
תוצאות 46 עד 54 מ 54

אשכול: מבואס :(

Banned
    אני רק אניח את זה כאן:

"מנדלבליט: אין דבר כזה שבעל עסק לא יכניס אדם שלא התחסן.
    היועץ המשפטי לממשלה אביחי מנדלבליט אמר הערב (שלישי) כי קיים "קושי גדול" בלאשר לבעלי עסקים לא להכניס לבת...
    "

https://www.mokednews.co.il/archives/579063

Junior Member
    הדיבורים על עבירה על החוק ואפליה לא רלוונטיים. אופניים לא שווה דרוזי/לסבית וכיו"ב. הסירוב של המורה אינו שירורתי וההבדל פה רלוונטי ונובע מעצם הפעילות. הטמבל ההיפוטתי שיעז לתבוע יזרק מכל המדרגות, ויקבל גם הוצאות משפט...

(בבחינת למעלה מן הצורך - הסירוב פה לא קטגורי אלא זמני. ילמד לא ליפול מאופניים ויעלה על כלי ממונע. זה יותר דומה לקבלה לפקולטה X באונ', יש תנאי סף והם לא שרירותיים במקרה הזה.)

אם כבר נכנסים לתביעות דווקא הדוגמה ההפוכה יותר מעניינת - המורה שאל אם התלמיד יודע לרכוב על אופניים; נענה בשלילה; נתן לתלמיד אופנוע; התלמיד התרסק וקיבל פציעה חמורה - לדעתי בהחלט אפשר לדבר על רשלנות של המורה (גם אם יש כאן התסכנות מרצון).
    נערך לאחרונה על ידי rk12; 05-04-2021 בשעה 12:04.

Senior Member
    זה באמת פשוט - עסק שלי ואני משרת את מי שאני רוצה. חוץ ממקרים מפורטים בחוק באופן מפורש.
    https://www.gov.il/he/departments/gu...nce_categories

אשמח שתפנה אותי לסעיף שאומר "אדם אשר מעוניין להוציא רישיון על דו גלגלי חייב לדעת לרכב על אופניים"

(בבחינת למעלה מן הצורך - הסירוב פה לא קטגורי אלא זמני. ילמד לא ליפול מאופניים ויעלה על כלי ממונע. זה יותר דומה לקבלה לפקולטה X באונ', יש תנאי סף והם לא שרירותיים במקרה הזה.)
    לא הוגדר בשום מקום תנאי סף כזה חוץ מאשר מורה ספציפי.
    בהנחה ואף גורם מוסמך לא הגדיר תנאים כאלה, המורה החליט על דעת עצמו תנאי סף חדש.
    אם ניקח את הדוגמה שלך זה כמו שמרצה באוניברסיטה יחליט פתאום שלשיעורים שלו נכנסים רק אם יש לך ציון 90 בבגרות באנגלית, לתלמידים שכבר התקבלו למכללה ועמדו בתנאי הסף הנדרשים.
    האם זה אומר שאין שיעורים בלי תנאי סף אחרים? כמובן שיש (כמו שיש דרגות לרישיון) אבל גם תנאי סף אלו הוגדרו ע"י גורמים מוסמכים ולא ע"י מורה אחד.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    אשמח שתפנה אותי לסעיף שאומר "אדם אשר מעוניין להוציא רישיון על דו גלגלי חייב לדעת לרכב על אופניים"
    אתה מתעקש, למרות לנתנו לך כבר הפניה לחוק רלוונטי. זה לא קשור לנהיגה - זה קשור לעיקרון הרבה יותר בסיסי: אדם יכול לסרב לתת לך שרות מכל סיבה שהיא, למעט מספר סיבות מפורטות בחוק למניעת הפליה. לדוגמא, וראיתי את זה קורה, מורה רכיבה אמר "את נמוכה מדי - אין לי אופנוע כזה כדי ללמד באופן בטיחותי. מצטער." אז נכון, אין מגבלת גובה בחוק, ועדיין זה בסדר. מורה אחראי לבטיחות במגרש ומחוייב להפעיל שיקול דעת בנושא. אם מורה חושב שזה לא בטיחותי לעלות על קטנוע בלי לדעת לרכב על אופניים - חוק לצידו. ככה יותר ברור?

בהנחה ואף גורם מוסמך לא הגדיר תנאים כאלה, המורה החליט על דעת עצמו תנאי סף חדש.
    אולי אני אחדש לך - אבל "מורה נהיגה" זה גורם מוסמך. הוא מוסמך ע"י מדינה (עבר בחינות הסמכה וכו) להיות אחראי על מגוון נושאים בהוראת נהיגה. בטיחות - אחד מהם.

אם ניקח את הדוגמה שלך זה כמו שמרצה באוניברסיטה יחליט פתאום שלשיעורים שלו נכנסים רק אם יש לך ציון 90 בבגרות באנגלית
    זה קורה כל הזמן! "ציון מעל 90 בקורס X לפני שנתיים הוא תנאי קדם לקורס Y" - אתה היית באוניברסיטה בכלל!?

Senior Member
    ולי אני אחדש לך - אבל "מורה נהיגה" זה גורם מוסמך. הוא מוסמך ע"י מדינה (עבר בחינות הסמכה וכו) להיות אחראי על מגוון נושאים בהוראת נהיגה. בטיחות - אחד מהם.
    גורם מוסמך ללמד נהיגה, לא לקבוע תנאים אחרים שלא הוגדרו בשום מקום אחר.
    ואם אנחנו בענייני בטיחות- יש לך איזשהו מחקר/ניסוי שמאשש את הטענה של המורה?
    או שאנחנו מסתמכים על הניסיון שלו בלבד?
    אם אני יודע לרכב על רולרבליידס/קורקינט זה מספיק?
    ומה עם סקייטבורד?
    חד אופן?

זה קורה כל הזמן! "ציון מעל 90 בקורס X לפני שנתיים הוא תנאי קדם לקורס Y" - אתה היית באוניברסיטה בכלל!?
    זה תנאי שהוגדר ע"י האוניברסיטה (קרי גורם מוסמך) ולא ע"י מרצה באופן שירורתי בכניסה לשיעור.
    תחשוב שקיבלת ציון 90 בקורס X לפני שנתיים ובתחילת השיעור של קורס Y המרצה מבקש ממך גם ציון 90 בקורס Z שבכלל לא לקחת ואז אומר לך לצאת מהשיעור כי זה חובה לקבל 90 בקורס Z.
    יותר מובן עכשיו? כי זה בדיוק מה שהמורה עשה.
    האם זה סביר?

לסיכום (ואני פורש מהדיון) שנינו לא עורכי דין (ואתה בכלל אוהב לא להסכים עם כל דבר) אז כרגע זה דיון ברמת הבלבול שכל..
    מקווה בשביל הפות"ש שהוא מצא מורה, או שתמיד הוא יכול להגיד שהוא כן יודע לרכב על אופניים (זה במילא לא תנאי קבלה אז הוא בטח לא עובר על החוק).
    נערך לאחרונה על ידי matanbar26; 06-04-2021 בשעה 11:48.

Senior Member
    לסיכום (ואני פורש מהדיון) שנינו לא עורכי דין (ואתה בכלל אוהב לא להסכים עם כל דבר) אז כרגע זה דיון ברמת הבלבול שכל..
    פה אני מסכים, אבל בדיוק בשביל זה פורום קיים.

Sent from my iPhone using Tapatalk

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    פה אני מסכים, אבל בדיוק בשביל זה פורום קיים.

Sent from my iPhone using Tapatalk
    לא!
    בשביל זה קיים האוף טופיק.

Banned
    סיכום ביניים
    גש לבעל עסק עם שתי מסיכות ודרכון ירוק ,
    עם הפפירוס אשר הצגת לו זה עתה הוא מחוייב למכור לך טריפלבורגר גם אם אתה מגובס בכל הגוף ואוכל מקשית
    *** !!! ***
    נערך לאחרונה על ידי MasterOz; 07-04-2021 בשעה 21:25.

Banned
    היי פותש Zorg לא יפה ככה זרקת קקי ונעלמת

תגיות עבור אשכול הזה

הרשאות פרסום

• אין באפשרותך לפרסם אשכולות חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •  
Single Sign On provided by vBSSO