תוצאות 1 עד 6 מ 6

אשכול: מצבר לא עובד טוב לאחר הקורונה מצ"ב סרטון

Member

מצבר לא עובד טוב לאחר הקורונה מצ"ב סרטון

שלום,<br><br>ברשותי גוירייד 125 2014 שבשנת הקורונה לא הנעתי אותו, בשבוע שעבר הגעתי להניע אותו ובדקתי שמן, מים,פילטר אוויר וניסיתי להניע.<br><br>לאחר שראיתי שאין חשמל במצבר (הגיוני) הנעתי אותו עם כבלים אך המצבר לא נטען גם לאחר הרבה ניסיונות.<br><br>חבר הציע לבדוק אם המצבר יבש, פתחנו את המצבר ובאמת הוא היה יבש לחלוטין ומילאנו בו מים (יש עניין בכלל למלא מים במצברים כאלה הוא שזה פשוט להחליף?) .<br><br>הנעה בקיק גם היא עובדת ללא בעיה אך גם לאחר ההנעה הקטנוע לא עובד כמו שצריך.<br><br>מצ"ב סרטון.<br><br>עלו לי כמה רעיונות לאחר מחשבה :<br>1)מצבר גמור גורם לכל הברדק&nbsp;<br>2)מיישר זרם לא תקין (זה הגוירייד השלישי שלי וב2 הקודמים החלפתי את המיישר, השאלה האם ניתן לבדוק את המיישר זרם כשמצבר לא בטוח תקין?)&nbsp;<br>3)דלק! -חשבתי על זה שהכלי עמד שנה ואולי הדלק פשוט כבר לא תקין. (פילטר דלק נבדק )<br><br>רק לציין, הכלי עבר את כל הטיפולים בזמן והכל לפי הספר .<br><br>נא עזרתכם,תודה <br><br>https://youtu.be/rSBfmcXdTughttps://youtu.be/rSBfmcXdTug<br>&nbsp;

Senior Member הסמל האישי של 600 ירושלמי
    א. רצוי להחליף דלק אם יש לך איך.
    אם לא לא נורא כיוון שהניע. כשתניע ישר סע לתחנת דלק ומלא את ההפרש בדלק נקי וחדש.
    ב. ניסית להניע עם כבלים ומה קרה? מה זה "המצבר לא נטען לאחר הרבה נסיונות"?
    אם הנעת עם כבלי אתה צריך לצאת לנסיעה ארוכה בכביש פתוח כדי להטעין את המצבר.
    ג. מים במצבר- יש לך פקקים במצבר? פתחת, ראית שזה ריק ושמת מים מזוקקים בכל אחד מהם?

Member
    א. ניתן להחליף דלק זה סך הכל לנתק צינורית ולרוקן את מה שנשאר בכלי (בערך רבע מיכל) .
    ב. כשהנעתי עם כבלים הוא מניע אבל ממש מגמגם ולא מגיב טוב (תאורה לא עובדת כמו שצריך וגם הגז מקרטע)
    ג. פתחתי את המצבר וראיתי שהוא ריק ומילאתי מים בכל התאים.

מה ההגדה לנסיעה ארוכה לטעינת מצבר? פשוט אף פעם לא קרה לי שלא הנעתי אותו לזמן כל כך ארוך,בעבר גם אם לא הנעתי חודשיים שלושה,מקסימום מניע עם כבלים ואחרי נסיעה של כרבע שעה בערך הוא היה נטען .

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    מצבר שפרק את עצמו שנה שלמה זה מצבר גמור.
    גם זה שבעבר לא הנעת אותו חודשים-3 ואח"כ עם כבלים, זה אומר שהוא גם ככה הוא כבר כנראה היה במצב גסיסה מתקדם לאור ההתעללות.
    לעתיד, אם אתה לא מתכוון לגעת בקטנוע ליותר מכמה ימים-שבוע, תנתק את המצבר.
    ואם זה כמה חודשים - אז להטעין בבית זה לא מילה גסה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    אם המצבר אכן גמור, הוא יגרום לתופעות כאלו ואפילו חמורות יותר. כשהוא נפרק לגמרי, ועומד בחי אלקטרוליט הלוחות פשוט מאכלים את עצמם, וגם יכולים לקצר.
    עדיף לא להשאר איתו מונע, כי לפי האגדות אפשר לגרום נזק גם לסלילי טעינה.

כדי לשלול בעיות אחרות (סתימות דלק) שווה לשים מצבר תקין ולראות מה המצב.
    אישית, הייתי מחליף מצבר כי גם אם תצליח להשמיש אותו (טעינה חיצונית במטען שיודע לשקם) זה מצבר שלא הייתי סומך עליו שלא יתקע אותי בעתיד הקרוב.
    ורק כדי לוודא,
    מילאתם מים מזוקקים נכון?

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    אם המצבר אכן גמור, הוא יגרום לתופעות כאלו ואפילו חמורות יותר. כשהוא נפרק לגמרי, ועומד בחי אלקטרוליט הלוחות פשוט מאכלים את עצמם, וגם יכולים לקצר.
    עדיף לא להשאר איתו מונע, כי לפי האגדות אפשר לגרום נזק גם לסלילי טעינה.

כדי לשלול בעיות אחרות (סתימות דלק) שווה לשים מצבר תקין ולראות מה המצב.
    אישית, הייתי מחליף מצבר כי גם אם תצליח להשמיש אותו (טעינה חיצונית במטען שיודע לשקם) זה מצבר שלא הייתי סומך עליו שלא יתקע אותי בעתיד הקרוב.
    ורק כדי לוודא,
    מילאתם מים מזוקקים נכון?
    מזוקקים כמובן.

אז אני אחליף מצבר וניראה אם יהיה שינוי, תודה.