עמוד 2 מתוך 3 ראשוןראשון 123 אחרוןאחרון
תוצאות 16 עד 30 מ 31

אשכול: צלצול באוזן / קסדה שקטה?

Senior Member
    איכות ועובי ריפודים, מבנה הקסדה, גובה רוכב, מגן רוח, גובה מגן הרוח, תנוחה, מגן סנטר (אצלי שינה המון), כיוון רוח, כונס אוויר מתחת לכידון ומראות.
    הכונס דואג לאוויר מלמטה כדי שלא תיווצר בועה סביב הרוכב וגם המראות הורסות לבועה את הצורה. אם יש חנות נורמלית שתשאיל ללקוח קסדה לרכיבת מבחן אולי כדאי לשלם עוד 200 ש"ח כדי לא ליפול עם קסדת פרימיום לא מתאימה.
    SUZUKI GSX ES 550 E 1986
    HONDA NC 750 X 2016
    KTM 1090 Adventure S 2018
    2020 Husqvarna 701 Enduro
    KTM 790 Adventure S 2021

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    ציטוט נכתב במקור על ידי קידוזו צפיה בהודעה
    איכות ועובי ריפודים, מבנה הקסדה, גובה רוכב, מגן רוח, גובה מגן הרוח, תנוחה, מגן סנטר (אצלי שינה המון), כיוון רוח, כונס אוויר מתחת לכידון ומראות.
    הכונס דואג לאוויר מלמטה כדי שלא תיווצר בועה סביב הרוכב וגם המראות הורסות לבועה את הצורה. אם יש חנות נורמלית שתשאיל ללקוח קסדה לרכיבת מבחן אולי כדאי לשלם עוד 200 ש"ח כדי לא ליפול עם קסדת פרימיום לא מתאימה.
    פעם בכמה זמן יש איזה חברה שמחלקת קסדות לסניפי פולו ולואיס למטרת ניסוי ברכיבה אבל זה פעם בכמה זמן ומודל אחד בלבד.
    אין ספק שבדיקה זה הכרחי אבל זה כמעט בלתי אפשרי ליצרן להעמיד כמות כזאת גדולה רק בשביל רכיבת מבחן, שלא כמו אופנוע מבחן יהיה כמעט בלתי אפשרי למכור קסדה כזאת ואפילו חוסר אחריות.

מה שהרוכבים יכולים לעשות (וזה מה שעשיתי כבר פעמיים) זה לקנות קסדה ולרכב איתה פעם אחת, אם נפילה מוכרים באיביי עם הקופסה ואפילו המגן של המשקף שמגיע על קסדה חדשה, באירופה זה הפך למקובל למרות שאני אישית לא מסוגל לקנות מיד שאין לי מושג מה עבר על הקסדה, מחבר שרכב פעם אחת זה כבר סיפור אחר.

לפי דעתי קסדה זה המוצר הכי בעייתי לקניה ולא כמו במוצרים אחרים גם אם תשפוך ים כסף על זה אתה עדיין עלול להתאכזב.

אין קסדות שקטות, רק אטמים עוזרים.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי the striker צפיה בהודעה
    אין קסדות שקטות, רק אטמים עוזרים.
    שטויות, ברור שיש. נכון, זה תלוי בכל מיני משתנים, אבל יש קסדות רועשות יותר ויש פחות. לנסיעות של 1/2 שעה באיזור עירוני אין הגיון להתעסק עם אטמים.

לא שטויות, אטמים זו לא כזו התעסקות. מניסיוני הדל של 18 שנות רכיבה ואי אילו קסדות, אין קסדות שקטות והפתרון היחיד והבלעדי לרעש, הוא אטמים.

Senior Member הסמל האישי של Dresdner

צלצול באוזן / קסדה שקטה?

אין קסדות שקטות כלומר כאלו שעומדת בתקן המותר לחשיפה לרעש אבל יש קסדות רועשות יותר מאחרות וזה מורגש גם עם אטמים במיוחד עם זה רכיבה בקו ישר לאורך זמן במהירות גבוהה.
    תמיד מעדיף לקנות הכי פחות רועשת

אני מעדיף הכי מאווררת, ואז מוסיף אטמים.

Senior Member
    לא שטויות, אטמים זו לא כזו התעסקות. מניסיוני הדל של 18 שנות רכיבה ואי אילו קסדות, אין קסדות שקטות והפתרון היחיד והבלעדי לרעש, הוא אטמים.
    בשביל נסיעה של 30 דק במהירות 70 אין כל צורך באטמים אלא אם יש לך אגזוז "משופר". זה באמת לא חשוב אם אתה עושה משהו 18 שנה.

אין אגזוז משופר, אני מדבר רק על רעשי הרוח. אין קסדה שקטה וממחקר סודי שערכתי, רק אטמי אוזניים הם הפתרון. וזה לא כזה עיסוק מטריד, זה ממש בקטנה.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    וכבונוס, עם אטמי אזניים שומעים יותר טוב את המוזיקה בדיבורית.

כשאני ברכיבה, אני לא עוסק בכלום חוץ מרכיבה. לא דיבורית ולא מוסיקה, למרות שאולי באמת אתחיל לשמוע מוסיקה ואז האטמים יתייתרו.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    כשאני לא שומע מוזיקה אני לפעמים מתחיל לנדוד במחשבות ולא פעם שמתי לב שרמת הריכוז שלי יורדת (תופס את עצמי בדיעבד, אחרי שעשיתי מהלכים לא נכונים אסטרטגית, בהם אם מטומטם היה עושה מעשה של מטומטמים, הייתי נכנס לפינה שאליה לא הייתי אמור להכנס).
    כשזה קורה לך בכביש מהיר פתוח זה לא נורא. כשזה באיילון- ביג נו נו!

Banned
    כשאני ברכיבה, אני לא עוסק בכלום חוץ מרכיבה. לא דיבורית ולא מוסיקה, למרות שאולי באמת אתחיל לשמוע מוסיקה ואז האטמים יתייתרו.
    תשתדל לשמוע הכי קומביה שאנטי חיבוק עצים שיש. הבי מטאל יכניס אותך למוד של כאילו אתה בפלייסטיישן. לוקח סיכונים מיותרים.
    מסכים לגבי האטמים. בפעמים הראשונות עם אטמים, ברכיבות ארוכות של שעות סיימתי אותן טרי כאילו רק קמתי בבוקר.

באמת שמתי לב בעבר, כשיצא לי פעם או פעמיים לשמוע מוסיקה ברכיבה, שבאמת הרגשתי כמו בפלייסטיישן/סרט, זה יכול להיות קצת מסוכן. אבל בגדול אני כבר זקן, אז אין לי כח לכאבים.

Senior Member
    רכבתי עם שואוי קווסט, RPHA, שואוי NXR ועכשיו עם שואוי ספיריט 3. הכי רועשת היתה ה NXR והספיריט הכי שקטה אבל בכולם אני רוכב עם אטמים