הייתי שמח לקבל נתונים כאלה עם נקודת ייחוס.
השוואה מול אותו רבעון שנה שעברה, מול אותו רבעון לפני חמש שנים וכו׳. אחרת קשה לייחס משמעות למספרים מעבר לטריוואלי שמכוניות נמכרות הרבה יותר מדו גלגלי.
ברבעון הראשון של 2021 נמכרו אמנם יותר מ-5,000 דו-גלגליים - כמעט שיא חדש, אבל באותה התקופה עלו על כבישי ישראל לא פחות ממאה אלף מכוניות חדשות! המשמעות - הרבה יותר פקקים ובעיות חניה בכאוס התחבורתי שנקרא כבישי ישראל.
http://fullgaz.co.il/%d7%9e%d7%9b%d7...9%d7%95%d7%aa/
הייתי שמח לקבל נתונים כאלה עם נקודת ייחוס.
השוואה מול אותו רבעון שנה שעברה, מול אותו רבעון לפני חמש שנים וכו׳. אחרת קשה לייחס משמעות למספרים מעבר לטריוואלי שמכוניות נמכרות הרבה יותר מדו גלגלי.
שמרנות, העדר מעוף, חוסר ידע וחוסר הבנה ובעיקר ביורוקרטיה מיותרת מונעות מלהנגיש פתרון פשוט וזול יחסית לצפיפות בערים ובכבישים.
בניגוד למה שקורה באירופה בו לדו"ג ממנוע יש יתרון יחסי על פני רכבים, בארץ הגישה שמרנית אנאלית.
"אופנוע זה מסוכן, אנחנו לא רוצים לעודד רכיבה על אופנועים" במילים אלה ענה לי הממונה על החניה בירושלים כשביקשתי להקצות עוד
מקומות חניה לאופנועים במרכז העיר. וזוהי לצערי התפיסה הרווחת גם במדיניות הממשלתית ומשרד התחבורה.
עד שלא יבינו שאנחנו לא הבעיה אלה הפתרון שום דבר לא יזוז ורק רמת הקושי לבעלי דו"ג תעלה עוד. אם לא יהיה נציג שלנו בכנסת אחד
כזה שבאמת ידאג לרוכבים לא יהיה שינוי מחשבתי.
לצערי זאת המציאות!
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
שוק הרכב פשוט בוער.
אני חפשתי בשבועות האחרונים עזרתי לחבר לחפש רכב עבודה (ברלינגו ודומיו) או דאסטר דיזל ידני.
א-י-ן משהו שמתקרב למציאה בשוק המשומשות. מה שיש, נחטף תוך יום. רכבים ראויים שאינם מציאות, גם כן נמכרים מהר.
התחושה היא שאנשים מוציאים על רכב את כל הכסף שלא יצא על טיולים לחו"ל, מסעדות וקניונים.
בשילוב עם שיאי מכירות בשוק הרכב החדש - נראה שהפקקים וקשיי החניה יעלו עוד מדרגה, וזה רע לכולם. מערכת הכבישים בגוש דן גם כך עברה את קצה היכולת שלה כבר, וכל אדם נוסף שמחליט לקנות רכב כדי להגיע למשרד מאריך את הפקק לעצמו ולכל השאר.
אבל לך תסביר את זה, כשהאלטרנטיבה הציבורית גם כושלת (כמה זמן לוקח להגיע מחולון לקרית אריה, למשל?) וגם מרגישה לרבים לא בטוחה (קורונה וכאלה).
נערך לאחרונה על ידי KKatkov; 14-04-2021 בשעה 09:27.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אשתו של חבר בדיוק קנתה רכב משומש כדי להגיע לעבודה מחולון לקריית אריה, מכאן הדוגמה.
ניסיתי לשכנע אותה לעשות רישיון לקטנוע במקום, משום מה היא סרבה בתוקף![]()
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
המספר של המכוניות שעלו על הכביש, זה אחרי המכוניות שירדו מהכביש או שלא התחשבו בנתון הזה? נשמע לי מספר ברוטו קצת הזוי.
איפה אפשר לראות באמת כמה ירדו מהכביש?
זה נשמע מפחיד ככה
https://data.gov.il/dataset/reshev_bitul_sofi
אחרי חפירה קלה, המספר הוא 15,909.
בקיצור, אנחנו מדברים על תוספת נטו של כ85,000 רכבים. לא שינה הרבה מהפחד...
יותר כמו 90,000.
מספר המכוניות הכולל שעלו על הכביש ברבעון הראשון נושק ל105,000.
https://carsforum.co.il/topic/692141...2021/#comments
כן, רק שבשנה האחרונה "לקחו" לרוכבים את השוליים בכמה כבישים ראשיים (איילון,5,4) לטובת נת"צ שאיננו מורשים לרכב בו כרגע.
הנסיעה מאיזור השרון או השומרון לאיזור ת"א הפכה להיות סיוט גם ע"ג דו"ג. במקום רכיבה בביטחון סביר המהירות של 60-70 קמ"ש על השול, כרגע הרוכבים בכבישים הנ"ל נאלצים לרכב בהילוך ראשון-שני על 10-20 בין טורי המכוניות. הרכיבה הפכה להיות איטית, מעייפת ומסוכנת פי כמה - לרמה שאני אישית כבר מתקשה לראות באופנוע פתרון ראוי.
כל העשור האחרון רכבתי מהבית לעבודה בת"א/חולון/הרצליה, למרחק של 40-55 ק"מ לכיוון, והייתי בסדר עם זה. מבחינתי האופנוע אפשר להגיע בזמן סביר תוך שמירה על רמת סיכון סבירה. במצב הכבישים הנוכחי - אני אישית לא רואה תחליף לעבודה מהבית. מה שאומר שהדוקאטי ימשיך לעמוד ללא ביטוח, כך שבעצם - אפשר להגיד שסיימתי את הקריירה כרוכב כביש...
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual