מורה בד"כ יודע מה הטסטר רוצה.
אם הוא אומר לך לעשות דברים שגם מתלבשים טוב עם מה שנוח לך וגורם לך להצליח, הרי זאת ברכה.
אז ככה, אני לומד לרישיון a1.
אין לי ניסיון על אופנועים אבל נהגתי קצת על קטנוע בעבר
אני אחרי 15 שיעורים ואני מרגיש שאני שולט באופנוע במורה טובה מאוד וכראייה אפילו המורה שלא נוטה להחמיא אמר שהשליטה שלי במגרש מעולה, חוץ מהשמיניות.
יצא לי להצליח כמה פעמים לעשות שמיניות טובות אבל בלי משחק בקלאץ, הילוך שני משולב עם קלאץ פתוח ואני עושה את זה מצוין... אבל הבנתי שהטסטר רוצה לראות הכנסת והוצאת קלאץ בתזמון נכון. מעבר לזה, זה בעייתי שאני מגיע להיגוי מלא(נגיעה של הכידון בסוף המהלך שלו)?
בנוסף שמתי לב שכשאני מוציא ברך לכיוון הפנייה הולך לי ממש טוב, השאלה אם זה תקין מבחינת הטסט...
נ.ב המורה הנחה אותי אחרי הנסיעה האיטית להעלות לשני ומשם לעשות את כל המגרש בשני ולא להוריד כולל בקו האצה(רק בסופו) השאלה אם זה נכון כי באינטרנט כתוב שצריך להעלות מראשון לשני באמצע ההאצה והוא אומר שזה מיותר...
תודה מראש.
מורה בד"כ יודע מה הטסטר רוצה.
אם הוא אומר לך לעשות דברים שגם מתלבשים טוב עם מה שנוח לך וגורם לך להצליח, הרי זאת ברכה.
תתייחס לזה כאל שני עיגולים מעוכים אחד אל תוך השני, ולא שמונה שאתה מצייר. כלומר כל עיגול מקבל הארכה לצדדים ולא למעלה למטה.
תבצע כך - נכנס לאמצע ומעביר לשני. אז נותן גז וקלאץ', סוגר אותם, נותן חצי סיבוב, הגעת לקו בקצה המלבן שסוגר את השמונה. תפסיק את הפנייה, ועוד פעם תן גז, ואז שוב תסגור ותעשה עוד חצי סיבוב. חזרת לאמצע. אותו הדבר לצד השני.
דגשים שעזרו לי להבין איך לבצע (גם אני הסתבכתי בהתחלה): תוודא שהידיים משוחררות ולא מחזיקות את ההגה חזק - מרפקים למטה עוזר. מבט מסתכל על הנקודה בזמן הפניה, ואל תפחד קצת להטות את הגוף עם האופנוע. המבט יעזור מאוד, והוא גורם לך לבצע פניה מעולה בלי לחשוב איך ביצעת אותה.
הדבר שעזר לי הכי הרבה זה לתת גז אחרי כל חצי סיבוב. כשאתה מנסה לתת גז ואז לעשות סיבוב שלם עד החזרה לאמצע, הוא יהיה צר מידי, ואז או שינעל ההגה, או שהצד השני של השמונה יהיה מוארך יותר מידי למעלה או למטה (תחשוב לפי איך ששמונה מצויר על דף). כדי למנוע הארכה למעלה או למטה, אתה מאריך לצדדים של כל עיגול, והמלבן רחב מספיק כדי לאפשר להאריך לצד בקלות, אבל לא למעלה למטה. אם עשית פניה צרה מידי ולא ניצלת את רוחב המלבן, או שתוריד מהירות יותר מידי כדי לנסות ולא לצאת מהמלבן, וההגה יגיע לסוף, תבהל ותוריד רגל, או שפשוט תצא מהמלבן.
אל תפחד לתת יותר מהירות כי חוסר מהירות מביא לזה שההגה מגיע לסוף. הוספת מהירות כדי למנוע מההגה להגיע לסוף, ועכשיו צריך לאכול את המהירות, אז תרחיב לצדדים ולא למעלה למטה אחרת תצא מהמסגרת.
כל הדגשים קשורים אחד לשני ותומכים אחד בשני. מקווה שזה היה מובן.
לא כל כך ברור לי איך עושים שמיניות על הילוך שני עם קלאץ' בחוץ. כל העניין בשמיניות זה: מבט, קלאץ', מיקום גוף. משחק עם הקלאץ' חובה, מבט לאן שאתה רוצה להגיע, ותלוי באופנוע אולי תצטרך להזיז את עצמך לצד הנגדי שאליו אתה פונה (נניח אתה פונה שמאלה בשמיניה, תזיז את הגוף ימינה כדי לאזן את האופנוע).
עשיתי היום טסט ונכשלתי... דווקא את השמיניות עשיתי לדעתי כמו שצריך, קצת זלזלתי במבטים אבל לא הייתי קרוב לקווים בשיעור האחרון נפל לי אסימון בסיפור של ההשכבות עם משקל נגדי וזה הולך חלק.
בכל מקרה הטסטר לא הוציא אותי בכלל לכביש... בטאבלט הוא סימן שלא נכנסתי בכל השערים(מה שבאמת קרה) והמציא עוד כמה שטויות לניפוח... מבאס שלשני התלמידים האחרים הוא נתן לנסות שוב ואותי ישר פסל. מקווה לביצוע יותר טוב בטסט השני שככל הנראה יהיה עם אותו הטסטר
מצרף תמונות של הטסט
http://www.up2me.co.il/v.php?file=39278690.png
http://www.up2me.co.il/v.php?file=21522269.png
שימו לב לרצף של השגיאות שלא בהכרח פוסלות... נראה כאילו הוא סתם סימן ברצף כמה דברים