אתה לוחץ על הברקס האחורי תוך כדי שהקלא'ץ לא לחוץ והמצערת פתוחה? אתה בעצם נלחם עם הברקס במנוע.
עדיף פשוט להוריד את הגז חלקית או לבלום בצורה יותר עדינה.
פיתחתי כמה הרגלים בזמן שאני מנסה להישאר אנכי על איילון בדרך לעבודה.
אחד מהם - כשאני מפלטר בין נתיבים וצריך להאט פתאום, במקום לשחרר את המצערת, אני לוחץ בלם רגל. זה איכשהו מאיט יותר טוב בלי להעיף אותי קדימה, ואני גם יכול לנתר חזרה למהירות הקודמת ולעבור את האיזור המעיק כשההזדמנות נפתחת.
תוהה אם זה משהו סביר לעשות, נוב או מגנוב.
אתה לוחץ על הברקס האחורי תוך כדי שהקלא'ץ לא לחוץ והמצערת פתוחה? אתה בעצם נלחם עם הברקס במנוע.
עדיף פשוט להוריד את הגז חלקית או לבלום בצורה יותר עדינה.
לדעתי אתה סתם גומר את הברקס האחורי.
אם אתה רוצה לשלוט באחוז הכח של המנוע שעובר לגלגל - בשביל זה יש קלאץ'.
הברקס האחורי אכן מייצב מעט את האופנוע בתמרונים הדוקים, וזה שימוש לגיטימי ונכון, אבל כאמור - להשתמש בו עם כשהגז פתוח נשמע לי לא יעיל, וגורם לבלאי מיותר.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
אני עושה את זה לפעמים, בהשתחלויות בתנועה צפופה אך לא איטית מדי, אם אני רוצה טיפה להוריד קצב (אפילו לא להאט ממש אלא "להנמיך" כזה)
כמובן שטכניקה דומה שימושית גם במקרים אחרים (תמרונים במהירות איטית, כניסה חלקה יותר לפניה לפני מעבר לגז פתוח וכד')
למעט בלאי מוגבר לבלם האחורי לא רואה עם זה בעיה מיוחדת.
זה בהחלט "מחליק" את הנסיעה בשבילי ואני אוהב את התוצאות של הטכניקה הזו.
*הכותב אינו מדריך רכיבה (;
מה שעובד לך.
באופן עקרוני שחרר מצערת
ומכאן תשתמש באיזה בלם שעובד לך.
להאט את האופנוע כשהמנוע עדיין מחובר ונותן כח זה מיותר (2 כוחות מנוגדים).
אני חשבתי על זה לפני שנים .מערכת שברגע שתופסים ברקס הגז נסגר באופן אוטומטי. לא מצליח להבין למה אין מערכת כזו לאופנועים(flybywire). למדקדקים נגיד שזו עוד בקרה שאפשר לנתק !
מישהו יכל לחשוב על למה לא להטמיע דבר כזה ?
הכל מוכן לדעתי מבחינת מערכות המחשוב באופנוע לתמוך בזה.
יש את זה באופניים חשמליים.
מכונית(קשה ללחוץ על 2 הדוושות ביחד)
זה ממש מסוכן לפעמים כשהגז נשאר תפוס בעיקר במצבי לחץ. ראיתי מלא אנשים שהתרסקו ככה.
Sent from my iPhone using Tapatalk
שימוש בברקס אחורי כגורם מעדן ומייצב, הוא דווקא טכניקה די נפוצה שאפילו מלמדים במקומות מסוימים של רכיבה מתקדמת, אבל בד"כ בקטנועים.
זה כמו לנסות למצוץ לעצמך
אל תרכוב בפולגז עם רגלית או ידית על הברקס
מעניין אם זו מגבלה טכנית או בעיה שמישהו לא חשב עליה.
בעלי זירו. מעניין מה קורה כשלוחצים על הגז ו ברקס ביחד מה קורה?
האם גם החשמלי ממשיך כרגיל גם אם לוחצים על הברקס.
Sent from my iPhone using Tapatalk
בחשמלים כשאתה עוזב את המצערת אמור להשתלב דינמו ש"מטעין" מחדש את המצבר מהאנרציה
זה לא קרה אפילו בפלואנס של בטר פלייס כי זה חארטא וסתם מעצבן
בתאוריה של הרישיון שלי היה אגזוזסט ברייקס וגם זה היה משעשע רק בשביל התאוריה
יאללה בואו נמציא את הגלגל
שאלתי את סטפן (להיות מורכב של סטפן על האופנוע של עצמך - חווייה כיפית) לגבי שימוש בבלם האחורי.
הוא הסביר שמשתמשים יותר בבלם שיש עליו יותר משקל - בבלימה לוחצים על שניהם, ומחזקים את הלחיצה על הקדמי בזמן שמשחררים את האחורי. אדי המהיר אומר משהו דומה בכמה סרטונים, אבל לפני זה לא הבנתי מה הוא רוצה, למה לשחרר את האחורי.
אני כרגע עדיין בולם כמו נרקומן ומגיע לתקתוק ABS ברגלית לא מעט פעמים (מקדימה או שאין, או שלא עובד, או שאני לא מודע שעובד). אציין שבאופנוע הקודם (NC) לא הפעלתי אף פעם, אולי הוא יותר סלחן בגלל המשקל / מרכז כובד?
שאלת המשך בכיוון ההפוך - האם יצא לכם לרכב בלי בלם אחורי(
lever.jpg
), ואילו אדפטציות עשיתם?
איך אתה משתמש לפני פנייה? משחרר את הקדמי אבל מושך עוד קצת עם האחורי?
א. כדאי שתיקח קורסים לרכיבה במקום לסמוך על אנשים שאתה לא מכיר סאינטרנט.
ב. ככל שעוצמת הבלימה עולה, יותר משקל עובר קדימה. לכן אם תמשיך על האחורי עם העוצמה הראשונית החזקה, הוא יאבד אחיזה ויסייע פחות בבלימה (באופנוע עם abs תרגיש את התקתוקים. באופנוע בלי- תחליק עם האחורי. לא שזאת בעיה לשלוט בהחלקה, פשוט חבל כי גלגל מחליק בולם פחות).