עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 19 מ 19

אשכול: שאלת התייעצות - רישיון A1 או A ** כותרת ערוכה **

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    אני מצטרף למה שאמרו רוב המגיבים מעלי:
    1. תוציא רישיון ולו רק כדי לא להיות מוגבל בבחירת הכלי.

2. אופנועי A1 בנפח 300-500 סמ"ק יספיקו לך לכל שימוש סביר. עם זאת, אופנועי 600-700 מתונים עדיין קלים מאוד לשליטה - אך מספקים ביצועים עדיפים ולכן מהנים יותר עבור רוכב שהספיק לצבור ניסיון. אלה כלים שלא "תמצה" תוך שנה, בניגוד לאופנועי מתחילים מובהקים.

3. אין תחליף לתגובת המצערת שנותן אופנוע ליטר, There's no replacement for displacement. וזה ממש לא קשור האם הרכיבה שלך מהירה או אגרסיבית או שאתה מטייל רגוע - בשני המקרים אופנוע ליטר+ מספק חוייה קצת שונה מכלים בנפח ביניים. לא מומלץ ולא כדאי כאופנוע ראשון, אבל ייתכן מאוד שאחרי שנה-שנתיים תרצה לטעום גם מהחוויה הזאת.

מסקנות:
    אין טעם להתייחס לאופנוע שתקנה עכשיו כ"אופנוע לכל החיים", כנראה שתרצה להחליף אותו בכל מקרה אחרי שנה או כמה שנים.
    כדאי להוציא רישיון בלתי מוגבל, ולו רק כדי להגדיל את מבחר הכלים שעליהם מותר לך לרכב.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    לשאלתך הראשונית.
    47 סוסים יקחו אותך אפילו ל 180 קמש ואפילו יוצר.
    47 סוסים ישמרו עליך טוב יותר בתור רוכב מתחיל מנגיד אופנוע עם 150 סוסים.
    לשיטת הרשיונות בארץ יש סיבה ולא רק לעשות עלינו קופה.
    לעלות על אופנוע זה הדבר הכי מסוכן שאתה עושה בחיים שלך(אלא אם אתה עושה ספורט אחר סופר אתגרי , או גר בעזה בימים אלו)
    אז ההצעה של כולנו נראה לי זה קח את הזמן ואל תדלג על שלבים.
    תתחיל מאופנוע צנוע תרכוש את המיומנויות הנדרשות להישאר בחיים על כבישי ישראל (לא פשוט הסטטיסטיקה מראה נתונים קשים).
    לדעתי האישית גם תהנה יותר מאופנוע קטן יותר בתור כלי ראשון.
    את האופנוע הראשון תמיד זוכרים. ותמיד מוכרים ככה זה.
    ואם כל עניין האופנוע לא בוער בעצמותיך ולא רכבת על אופניים בצורה אינטנסיבית בתור ילד מציע לך להישאר בפחית. להיות מגניב על אופנוע זה לא מספיק לצערי.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    ציטוט נכתב במקור על ידי פניקס צפיה בהודעה
    ווווואאוווו כמה כעס אחי
    כנראה שממש לא הבנת את השאלה , כמו שציינתי אני ממש ממש לא נהג מירוצים גם בגיל וגם בתפיסה , רוב הנסיעות שלי אמורות להיות בכבישים מהירים
    ויש בי את החשש שכלי מוגבל לא יוכל להתמודד , יכול להיות וסביר להניח ( לפי התשובות) שאני טועה, אבל בגלל שאין לי ניסיון פניתי אליכם
    אין צורך להתנפל ( אבל אני יוצא מתוך נקודת הנחה שזה בא ממקום טוב ) - אבל עדיין יש דרך וצורה
    כנראה שלא ממש הבנת את התשובה. כמו שאמרתי לא ממך כבן אדם אני חושש אלה ממך כרוכב לא מנוסה, כביש מהיר כשמו כן הוא ואיתו הסכנות
    במיוחד לאחד שלא רכב וכבר רוצה לקפוץ למים העמוקים. "אני לא אעבור את ה-120"... ברור וגם לא ווילי, ולא עקיפות מימין, פס לבן ואני גם אשמן את השרשרת כל 200 ק"מ. (הבטחות שאי אפשר לקיים)
    אתה לא מכיר את הכלים "המוגבלים" כשמם כן לא הם, הם מגבלים על הנייר אבל יהרגו אותך בטעות אחת של טירון. והם מספיק מהירים
    לנשוך כל אחד בתחת.
    מדרגות השימוש ברישיון נועדו לסיבה אחת בלבד, צבירת ניסיון מעשי בשטח, לא לפז"מ על הנייר.

כמות ההרוגים והפצועים על הכבישים מחייבת טיפול אגרסבי ולא עם כפפות של משי על היד, מצטער אם נפגעת, אבל אין לי כוונה להיות נחמד.

מי שממליץ לך להמשיך לכלי גדול בלי ניסיון מעשי הורג אותך בלי לדעת.

תמצא כלי נחמד ומתון תואם לרישיון שיש לך תצבור ניסיון שנתיים שלוש ואז נדבר על הכלי הבא.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי פניקס צפיה בהודעה
    היי, יש לי שאלה שאני צריך את דעתך/עצתכם
    הוצאתי רישיון A1 לפני שנה ובינתיים לא רכבתי , אני מתלבט אם להוציא רישיון A;החשש שלי הוא שאופנוע עם 47 ירגיש לי "חלש" וחסר כח .
    רק להבהיר אני ממש לא מתכוון להשתולל עם המהירות .האם ההגבלה באמת מורגשת במידה ואני לא מתפרע ( לא חושב שאעבור את ה120 ק"מ גם בחוץ לדוגמא), תודה !
    חייב לציין שבתור אחד שלא רכב אתה קצת רץ קדימה, גם כלי עם 47 כס טס על 170 בקלות.
    תתחיל מקטן ואל תרוץ קדימה, תקשיב לפחדים שלך ותלמד איך להתנהל נכון.
    אל תיהיה חלק מהסטטיסטיקה זה מאוד קל להכנס קשה לצאת.
    אני אחרי שנתיים על 400 סמק מרשה לעצמי לקפוץ קדימה לכלי חזק וגם פה אני מת מפחד.
    בהצלחה !