עמוד 2 מתוך 2 ראשוןראשון 12
תוצאות 16 עד 29 מ 29

אשכול: אופנוע ראשון מתלבט בין BMW R310gs ל- בנלי trk 251

צפייה משולבת

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    כמה דברים.
    א. הcb500x בשנתונים שאתה מדבר עליהם לא מתאים לשטח. אם אתה מעוניין בשטח, אפילו שטח קל, חפש חבר אחר.
    ב. הcb500x לא גבוה מדי לאף אחד (אני נע על הספקטרום שבין 1.60 ל1.65, תלוי באיזה יום תפסתם אותי, כך שבאופנועים לנמוכים אני מבין דבר או שניים).
    ג. באופנועי "כביש טהורים" (גוד נווז וואט איט מינז) אין יותר תקלות מבאדוונצ'רים.

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    ב. הcb500x לא גבוה מדי לאף אחד (אני נע על הספקטרום שבין 1.60 ל1.65, תלוי באיזה יום תפסתם אותי, כך שבאופנועים לנמוכים אני מבין דבר או שניים).
    אתה מגזים. גובה המושב ב-cb500x זה 83סמ. אם אתה באמת 1.60 אין מצב שאתה שם שתי רגליים שטוחות על קרקע. יכול להיות שאתה בסדר עם זה, וזה אחלה, אבל על תגיד ״אף אחד״.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Member הסמל האישי של tree
    ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    אתה מגזים. גובה המושב ב-cb500x זה 83סמ. אם אתה באמת 1.60 אין מצב שאתה שם שתי רגליים שטוחות על קרקע. יכול להיות שאתה בסדר עם זה, וזה אחלה, אבל על תגיד ״אף אחד״.

אני מסכים אם רוב מה שאתה אומר. אני 1.67 ו 83 זה גובה שבהחלט הייתי מחפש להנמיך (תלויי גם בקשיחות המטלים) אבל לטעון שצריך להגיע למצב של שתי רגליים שטוחות זה כבר יותר מידי. אולי זה היה קיים אצלי באופנוע שהגובה מושב היה 78, אני לא בטוח אם אני זוכר נכון זה היה ממזמן.

Sent from my SM-G980F using Tapatalk

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי tree צפיה בהודעה
    אני מסכים אם רוב מה שאתה אומר. אני 1.67 ו 83 זה גובה שבהחלט הייתי מחפש להנמיך (תלויי גם בקשיחות המטלים) אבל לטעון שצריך להגיע למצב של שתי רגליים שטוחות זה כבר יותר מידי. אולי זה היה קיים אצלי באופנוע שהגובה מושב היה 78, אני לא בטוח אם אני זוכר נכון זה היה ממזמן.

1. גובה מושב של ה-CB500X מהדור הקודם הוא 81 ס"מ, וזה גובה שכל אדם בריא בגובה 1.65 ומעלה יכול להסתדר איתו ללא ניסיון קודם. הייתה לי פעם תמונה של חברתי דאז, בגובה 1.60, יושבת על ה-CB500X ומגיעה עם שתי הרגליים (לא רגל מלאה כמובן).
    2. פרט למספר בסנטימטרים, פרמטר חשוב נוסף הוא צורת האופנוע באיזור המושב (צר או רחב) ומשקל האופנוע. ההבדל בבטחון שאני חש בין אופנוע האינדורו שלי (עם גובה מושב של 97 ס"מ) לק.ט.מ 1290 סופר-אדוונצ'ר R(גובה מושב של 89 ס"מ) הוא עצום... לרעת הק.ט.מ. מהבחינה הזאת, ההונדה הוא אופנוע לא מאיים משום שהוא די צר באיזור המושב/טנק דלק.
    3. לא יודע מי המציא את זה, אבל גם רוכב מתחיל לא חייב 2 רגליים מלאות (שטוחות) על הרצפה. הגעה עם רוב כף הרגל, כשהעקב מעט מורם, משני הצדדים - זה די והותר כדי להרגיש בנוח.
    רוכב מנוסה מסתדר לא רע גם כרית כף הרגל משני הצדדים. רוכב מנוסה עם שיווי משקל טוב - מסתדר לא רע גם עם קצות האצבעות (שזה שקול להגעה עם הכרית רק באחד הצדדים).
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    3. לא יודע מי המציא את זה, אבל גם רוכב מתחיל לא חייב 2 רגליים מלאות (שטוחות) על הרצפה. הגעה עם רוב כף הרגל, כשהעקב מעט מורם, משני הצדדים - זה די והותר כדי להרגיש בנוח..
    המציא את זה כל אחד שישב אי פעם על אופנוע. נכון, לאחד שהוא 1.60 אין הרבה ברירה, אבל אל תספר סיפורים על ״די נוח״. זה לא. תנמיך אותו או קנה אחר.

אז אני אומר לשניכם. ובמיוחד לאדון xlib הידוע גם בכינוי אני_אכתוב_דווקא_כדי_להטריל, שאין אף אופנוע (למעט אולי קרוזרים ואיזה מנקי בייק או tw), שבהם אני מניח שתי כפות רגלים על הקרקע ובניגוד אליכם אני באמת מאותגר אנכית. אם אני יכול להסתדר, וגם לא מעט בחורות בגובה שלי, כל אחד יכול. זה לא שיקול. אז או שתקצצו 10 סמ מעצמכם, או שתצטרכו להאמין לי.
    הגובה של הcb הוא לא מגבלה.

Senior Member
    לא דומה רוכב מנוסה לרוכב שרק הוציא רשיון וקונה אופנוע ראשון.
    zlib צודק.

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    איך לא קושר כאן עדיין הסרטון האלמותי:

Member הסמל האישי של tree
    אני מרגיש בטוח יותר ככל שאני מגיע טוב יותר לרצפה. זה נובע ממספר גורמים שאחד מהם זה שאני שוקל כרבע מהאופנוע ולפיכך אני יכול למנוע נפילה רק בזוויות לא חדות במיוחד. אז מושב נמוך עוזר כשאני פונה לרחוב חד סיטרי ואז מגיעים מולי אופניים (תא) או כשיוצא לי לעצור בפקקים בדיוק על בור.
    בכביש אנחנו מתנהלים לפי הסיכוי שמשהו יקרה. באופן כללי יכולה ליפול עלינו אסלה של תחנת חלל אבל אף אחד לא מצפה שזה באמת יקרה. כל אחד צריך להפעיל את מערך השיקולים שלו.
    דרך אגב יצא לי לעבור את קורס הסליידר על אופנוע שטח "נמוך" שבו אני הייתי צריך להתנהל לפי שיטת החצי גוף. זה לא שיטה שהייתי רוצה להתנהל איתה בתוך ערי ישראל.

בכל מקרה הדבר היחידי שאני הייתי "מתעקש" עליו זה רכיבת מבחן. זה מתמיהה אותי שאנשים קונים אופנועים בלי לרכב עליהם קודם.

Banned
    כאנקדוטה אזכיר שבפורום תפוז(ב)ל המהולל היתה מנהלת שהתווכחה נמצרות כי עקבים עוזרים לה (קוקי) ולא. לא דובר על פלטפורמות.
    אני מבין רוכבים חדשים חסרי ביטחון. גם אני הייתי כמוהם.
    בשלב מסויים הרכבתי רשת על המושב וזה הגיבה אפילו יותר.
    הייתרון ברשת הוא שהיא מחליקה. כך שהיום מתוך הרגל ומבלי דרמות מיותרות אם אני עוצר בגומה או שקע - הטוסיק היפה שלי מפנה את מקומו לכיוון הרגל התומכת.

Senior Member הסמל האישי של moonshield
    אני 170 ס"מ ביום שמשי וה cb500x הוא האופנוע הראשון שלי אחרי קטנועים. אני מצליח להניח רגל אחת מלאה על הרצפה (עם קצת עזרה מכיוון התחת) או על קצות האצבעות המלאות עם שתי הרגליים (ז''א מבצע את תרגיל הבלרינה ברמזורים).
    אני מסכים שהדבר היחידי שיעזור הוא רכיבת מבחן. לפני שקניתי גם אני חששתי מעניין הגובה, ואחרי רכיבת מבחן (על דגם חדש וגבוה יותר) הבנתי שהשד לא נורא מידי.
    פות''ש, לגבי השאלות ק"מ שלך, אני הייתי מחפש משהו סביב ה 10-12 אק''מ שנתי (שלי כרגע עם 59 אק''מ), אבל מבחינתי חשוב יותר למצוא כלי מטופל שלא נשחט מאשר כלי שיעמוד במכסת ק"מ נמוכה. היתרון ב cb500x הוא שלרוב זה לא אופנוע עבור 'ילדים', בעיקר כי הוא לא אופנוע ''מרגש''. הוא לא ימשוך אותך לחפש ווילי או למשוך הילוכים עד לקו האדום. מאידך, עם טיפולים נכונים הוא יתן לך אמינות מופלגת- חוץ מפנצ'רים סוררים או מצבר שהתאחד עם אבותיו לא היו לי תקלות אקראיות לאורך שלושת השנים שהוא איתי.

Kkatkov, אני ממש ממליץ לך שלא.
    אופנוע זה מסוכן!