עמוד 1 מתוך 2 12 אחרוןאחרון
תוצאות 1 עד 15 מ 24

אשכול: Ktm rc200 שנת 2017

Ktm rc200 שנת 2017

אני היד 6 שלו ונסעתי איתו 22 אלף במשך שנתיים.
    הוא עומד עכשיו על 40 אלף קילומטר..
    הבעיה זה שזה פחות או יותר המצב שהמנוע הולך להתפוצץ לא? חחח בגלל כל הדיבור על ktm וזה.. בכל מקרה השאלה זה אם שווה לי לעבור לנפח גבוה יותר בגלל שהאופנוע כבר נחשב לזקן גוסס? או שהכול טוב ואני יכול להמשיך להישאר איתו? אין לי דחף להעלות סמק כי אני לא רוכב הרבה כלכך אבל אם באמת הסיכון שהוא הולך להיהרס בכל רגע גדול אז לא שווה לי עוד להשקיע עליו כסף לא ככה?
    מה אתם חושבים? עשיתי לו טיפול 30 אלף לפני 8 חודש ומאז כלום
    הבעלים הקודמים אמר שהוא טיפל בו מצויין אבל הוא החליק איתו פעם אחת ואני החלקתי איתו פעמיים.
    ואם אין באמת תשובה מדוייקת יש אפשרות לעשות לו בדיקה לפני קנייה? אפילו אם אני לא מוכר אותו? סתם כדי לדעת כמה זמן נשאר לו להחזיק מעמד פלוס מינוס?

Junior Member
    הבעיה זה שזה פחות או יותר המצב שהמנוע הולך להתפוצץ לא? חחח בגלל כל הדיבור על ktm וזה..
    אני מכיר את הסטיגמה של אופנועי KTM, אבל באופן אישי לא מכיר מישהו שקרה לו משהו.
    עשיתי לו טיפול 30 אלף לפני 8 חודש ומאז כלום
    בכל מקרה, אם לא הסטיגמה תהרוג את האופנוע אז הרוכב - ציינת שעשית לו טיפול אחרון ב30 אלף וכרגע עומד על 40 אלף, לפי ספר הטיפולים אם אני לא טועה טיפול צריך לקרות כול 7,500 או אם עברה שנה (מה שמגיע קודם) ולאופנוע בעל מוניטין כזה הייתי אפילו מקדים לכל 6,000.
    בכל מקרה השאלה זה אם שווה לי לעבור לנפח גבוה יותר בגלל שהאופנוע כבר נחשב לזקן גוסס?
    40 אלף קילומטר גם באופנועים בנפח נמוך ממש לא סימן שהם כבר גוססים, כול עוד האופנוע מטופל כמו שצריך ואין לו מחלות שלא תלויות כבר בטיפול שוטף (הייתי בודק ריקולים).
    יש אפשרות לעשות לו בדיקה לפני קנייה? אפילו אם אני לא מוכר אותו? סתם כדי לדעת כמה זמן נשאר לו להחזיק מעמד פלוס מינוס?
    אף אחד לא יגיד לא לכסף שלך, לא חושב שמעניין אותם מאיזה סיבה אתה עושה את הבדיקה

ולגבי טיפולים באמת.. איך אני יכול לדעת שבאמת החליפו לי שמן וכל זה? הסיכוי קטן אבל אני בטוח שגם במוסך מורשה לפעמים זורקים זין כזה פה ושם וגם לא מסכימים לנו לראות איך מטפלים באופנוע שאנחנו במוסך.. אני יודע שזה מציק למכונאי אבל בכל זאת זה קצת מוזר אבל זה מוסך מורשה אז הם צריכים להיות אמינים לא?

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    ציטוט נכתב במקור על ידי almog1998002 צפיה בהודעה
    אני היד 6 שלו ונסעתי איתו 22 אלף במשך שנתיים.
    הבעיה זה שזה פחות או יותר המצב שהמנוע הולך להתפוצץ לא? חחח בגלל כל הדיבור על ktm וזה.. בכל מקרה השאלה זה אם שווה לי לעבור לנפח גבוה יותר בגלל שהאופנוע כבר נחשב לזקן גוסס? או שהכול טוב ואני יכול להמשיך להישאר איתו? אין לי דחף להעלות סמק כי אני לא רוכב הרבה כלכך אבל אם באמת הסיכון שהוא הולך להיהרס בכל רגע גדול אז לא שווה לי עוד להשקיע עליו כסף לא ככה?
    מה אתם חושבים? עשיתי לו טיפול 30 אלף לפני 8 חודש ומאז כלום
    הבעלים הקודמים אמר שהוא טיפל בו מצויין אבל הוא החליק איתו פעם אחת ואני החלקתי איתו פעמיים.
    ואם אין באמת תשובה מדוייקת יש אפשרות לעשות לו בדיקה לפני קנייה? אפילו אם אני לא מוכר אותו? סתם כדי לדעת כמה זמן נשאר לו להחזיק מעמד פלוס מינוס?
    רגע...
    אתה רוכב על אופנוע שנחשב ""רגיש".
    אתה לא מטפל בו בזמן.
    ואתה שואל האם המנוע הולך להתפוצץ בקרוב.
    אז קודם כל - אף אחד לא יגיד לך מתי המנוע הולך להתפוצץ, אבל במוקדם או במאוחר זה יקרה. אם תטפל ככה, אז יותר "מוקדם" מאשר "מאוחר".
    אחר כך - מי המטומטם שיקנה ממך RC200 עם 40 אלף ק"מ שלא טופל בזמן? המחיר של האופנוע שלך כבר ירד לרצפה, ככה שאתה יכול להמשיך לרכב עליו עד שיתפוצץ ואז לזרוק לפח הקרוב.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    יד 6 ו40000 ק״מ על אופנוע קטן נפח שרוב הידיים היו מתלהבים חסרי ידע וממון זה מספיק נתונים להבין שיש כאן סיכון גם אם זה לא היה KTM.
    לא יודע למה תמיד אנשים חושבים שמנוע שמחזיק הרבה זה המדד לאמינות הרי כל המסביב בסוף עולה הרבה יותר

ציטוט נכתב במקור על ידי Dresdner צפיה בהודעה
    יד 6 ו40000 ק״מ על אופנוע קטן נפח שרוב הידיים היו מתלהבים חסרי ידע וממון זה מספיק נתונים להבין שיש כאן סיכון גם אם זה לא היה KTM.
    לא יודע למה תמיד אנשים חושבים שמנוע שמחזיק הרבה זה המדד לאמינות הרי כל המסביב בסוף עולה הרבה יותר
    לא מדוייק.
    שיפוץ מנוע קומפלט (בוכנה, צילינדר, שטח ראש, מיסבי קראנק) לדיוק 200, במחירי מוסך בישראל עולה להערכתי קרוב ל-10000 ש"ח.
    התקנת מנוע משומש (שיהיה במצב לא ידוע) תעלה לפחות 6000 ש"ח.
    כך ש"הלך מנוע" בכלים האלה שווה ערך ל"הלך האופנוע".
    לעומת זאת, בלאי בשאר האזורים (בולמים, בלמים, קלאץ', מיסבים) לרוב לא יעלה על 1000-2000 שקל פר תקלה, ולכן כל עוד יש רק תקלה אחת בזמן נתון - תהיה הצדקה לתקן את האופנוע ולא למכור אותו לפירוק.
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    לא מדוייק.
    שיפוץ מנוע קומפלט (בוכנה, צילינדר, שטח ראש, מיסבי קראנק) לדיוק 200, במחירי מוסך בישראל עולה להערכתי קרוב ל-10000 ש"ח.
    התקנת מנוע משומש (שיהיה במצב לא ידוע) תעלה לפחות 6000 ש"ח.
    מתוך סקרנות - למה שמישהו ישלם 10000₪ לשיפוץ מנוע?

Sent from my iPhone using Tapatalk

ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    מתוך סקרנות - למה שמישהו ישלם 10000₪ לשיפוץ מנוע?

כי אופנוע עם מנוע תקין עולה X, ואופנוע עם מנוע לא תקין עולה בין 1000 שקל ל-X חלקי 3.
    אז אם מחיר האופנוע שברשותך הוא 20 אלף שקל ומעלה ונדרש שיפוץ מנוע בעלות של 10000 ש"ח, יש היגיון בלשפץ את המנוע.
    אם מחיר האופנוע כשהמנוע תקין הוא 8000 שקל, אז אין הצדקה לשלם את מחיר התיקון ועדיף למכור את האופנוע לפירוק.

הגיוני או שבא לך להתווכח על זה?
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    קצת אחרת, בעוונותיי לפני כמה עשורים הייתי תפרן, כמה תפרן יעיד מנהל הבנק שלי אבל לרכוב רכבתי.
    התעלול שיכולתי לעשות הוא למצוא את הנבלות הכי נבלות שנבלות יכולות להיות נבלות, להשמיש אותן,
    ולרכוב עליהן עד צאת נשמתן האומללה, הדבר הזה לימד אותי כמה דברים, אין גבול ליכולת האלתור כשאתה
    תפרן, ואין דבר שאי אפשר לתקן. אז תרום עידן האינטרנט והידע הזמין היית חייב להיות חבר של אלה שהיו
    מוכנים לתת כתף לשיגעון אבל אני למדתי בדרך הקשה המון והרווחתי ידע ויכולת.

ולעינינו עדיין לא מאוחר "להציל" את האופנוע, בעל מקצוע טוב ידע לבצע טיפול מציל ומאריך חיים בהתאם
    לגודל הנזק והתקלות, זה מחייב מכונאי טוב, כסף וזמינות חלקים. זה לא לכל אחד וזה באמת למישהו שמחויב
    לדבר או מכור אמתי. וזה יהיה גם המלאך השומר של האופנוע אחרת האופנוע הזה ילך בדרך כל אופנוע ויהפוך
    לגרוטאה מחלידה וגריסה.

כל המציל אופנוע בישראל כאילו הציל מוסך שלם!
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Senior Member הסמל האישי של Dresdner
    מהנסיון שלי בסוף אלטרנטור, ווסת, מחשב ניהול מנוע לוח שעונים מיסביי גלגלים, מסייבי היגוי ועוד עם עבודה עולה הרבה יותר ואלו דברים שנותים להתקלקל בכלים האלו שעשו בהם הכל כדי לחסוך כולל ארץ יצור.
    זה לא מגיע במכה אבל בתשלומים

Senior Member הסמל האישי של Tribalmistyc2
    בשביל מה שטח ראש?

Senior Member
    אם המטרה זה לחסוך כסף - אז תרכב עליו עד שהוא ימות. נכון גם לרכבים.

ציטוט נכתב במקור על ידי Tribalmistyc2 צפיה בהודעה
    בשביל מה שטח ראש?
    אנחנו מדברים על תקלה שלא קרתה.
    אבל בוא נבנה תרחיש סביר: אופנוע שלא הוחלף בו שמן בזמן, נסע בסל"ד גבוה, שרף שמן - ונסע בחוסר באופן קבוע.
    סביר להניח שנראה בו:
    - פיח בתא השריפה ועל השסתומים - בסבירות מסויימת גם שסתומי פליטה שרופים (הרי לא טיפלו, ולא עשו כיוון שסתומים)
    - בוכנה משוייפת, רינגים גמורים, שריטות בצילינדר (ניקסיל - או ציפוי מחדש שלא ידוע לי האם מבצעים בארץ, או החלפת צילינדר)
    - מיסבי טלטל וקרנק שחוקים
    לכן תדרש להחליף:
    שסתומי פליטה (כמה מאות שקלים לשסתום)
    בוכנה + רינגים + צילנדר (כ-4500 ש"ח בארץ, במקרה של הדיוק 200)
    מיסבי קראנק וטלטל (מניח שזה כמה מאות שקלים)
    סט אטמים, ואת כל מחזירי השמן בדרך, כי כבר פתחת (להערכתי כאלפיה)

סה"כ - כ-6000-6500 ש"ח לחלפים, וזה בהנחה ולא נדרשת להחליף שרשרת טיימינג וקאמשאפטים/ ראש קומפלט (גם איתם נסיעה ללא שמן לא מטיבה).
    תוסיף על זה עלות עבודה (יום עבודה של מוסך לכל הפחות, כ-2500 ש"ח) - והגעת לכ-9000 שקל, לפני שיפוץ/החלפת ראש (ראש קומפלט לדיוק 200 עולה בארץ כ-6000 שקל, למיטב זכרוני).
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
    והגעת לכ-9000 שקל, לפני שיפוץ/החלפת ראש (ראש קומפלט לדיוק 200 עולה בארץ כ-6000 שקל, למיטב זכרוני).
    דיוק 250 חדש עולה 26900₪. על דיוק 200 שנת 2017 יד 3 מבקשים 8000₪ ביד2. דיוק 250 2019 (!) מבקשים 13000₪.
    תיקונים ב-9000₪ - רק אם יש לזה ערך רגשי.

ציטוט נכתב במקור על ידי xlib צפיה בהודעה
    דיוק 250 חדש עולה 26900₪. על דיוק 200 שנת 2017 יד 3 מבקשים 8000₪ ביד2. דיוק 250 2019 (!) מבקשים 13000₪.
    תיקונים ב-9000₪ - רק אם יש לזה ערך רגשי.

זה לא בדיוק מה שאמרתי?
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual