נושא שנוי במחלוקת.
אבל מוזמנים לשמוע את ההרצאה של משה קלמן באופן כללי על ברגים.
ולנושא של הכותרת תראו בדקה 38:56 .
https://www.youtube.com/watch?v=BfeoqQUnizI
מעניין, ראיתי 20 דקות, ממה שראיתי יש התייחסות לבורג ולא לתבריג, לסגור חזק כל אחד יכול הבעיה היא לדעת ממה עשוי התבריג ואיך לא להרוס אותו.
רוב הבעיות הם מהתבריג, הבורג אם נהרס מחליפים בשניה ואפילו אם צריך לקדוח אותו זאת לא הבעיה אבל הנזק לתבריג בהרבה מקרים סיפור רציני ובגלל זה אני מעדיף מד מומנט.
למה?
הברגים של הראש מנוע נכנסים עמוק לבלוק אבל למעלה יש אום שתופס אותם..
כן,יש לו הרבה תובנות.
בהחלט.
תסלחו לי אם לא צפיתי ?
יותר חשוב החומר ממנו עשויים הבורג והתבריג.
המנוע עשוי מאלומיניום והברגים מפלדה מה הקשר לקוטר? אכן עובי ההברגה (מספר פסיעות) הוא פרמטר לזמן שיקח לה להאכל.
בשביל הבעיה הכאובה הזו של פלדה ואלומיניום המציאו את ההליקוייל והאינסרט. שניהם לא עשויים מאלומיניום.
ראיתי אפילו סירטונים של בחורים שתיקנו עם אפוקסי (מורחים וזלין/שמן על הבורג כדי שיוכל לצאת אחרי הייבוש)
המשפטים האחרונים מתיחסים לברגים של הקייס ופחות לבורג ריקון, למרות שלבימר שהיה לי (F650) BMW הוציאה קיט אינסרט מיוחד לבורג ריקון (עם מגנט אאל"ט)
אם הייתי משקיע בזה במקום עוד סירטון על איך ביל גייטס מכין את הנגיף הבא הייתה רואה שהבחור בסירטון מייחס חשיבות רבה לאורך הבורג ואם הבנתי אותו נכון אז עדיף ארוך ודק מאשר קצר ושמן
פשוט תראה את דקה 32
עובי ההברגה זה קוטר הבורג(M4 M5 M6 וכו') פסיעות\כריכות זה המרחק בין השיניים של הבורג (1 1.25 1.5 וכו')
עוד כאן - https://galind.co.il/%D7%A1%D7%95%D7...2%D7%99%D7%9D/
למה עובי הבורג הוא פרמטר לזמן שייקח להברגה להיאכל ?
נכון בהחלט תותב(זה המילה בעברית https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%AA...91%D7%A8%D7%92 )
עושה ברמת העיקרון עבודה טובה.
לפי מה שהבנתי היתרון בבורג ארוך ודק זה היכולת שלו לספוג זעזועים ולהקטין את הסיכוי של התרופפות.
נערך לאחרונה על ידי אין לדעת; 07-06-2021 בשעה 23:58.
בואו כן?
אל תחשבו אפילו לשלוח אותי לוויקי שתסביר מה זו פסיעה כשלמדתי את זה כבר בסימסטר השני שנה ראשונה עם המרצה יהואש אלפרוביץ' (בכבודו ובעצמו)
נראה לי שאנחנו אומרים את אותם דברים, או כך לפחות אני מקווה.
מספר פסיעות = עובי הדופן של הקארטר
עובי ההברגה דרזדנר המחוסן = עובי הדופן של הקארטר
קוטר זה קוטר זה קוטר. גם הברגה דרזדנר המחוסן שמשתמש בחלונות 10 של גייטס - נמדדת בקוטר הבורג
התירוץ היחיד שניתן לחשוב עליו ליתרון גדול יותר לקוטר גדול יותר (בתנאי ששאר המידות זהות) הוא ... יותר שטח פנים.
עריכה :
תגיד אין לדעת. איפה מצאת ולו פעם אחת את המילה "עובי" בקישור הזה שזרקת אותי אליו? הא ?
נערך לאחרונה על ידי NAOR2207; 08-06-2021 בשעה 01:12.
סוגי אינסרטים
סליל הליקויל
...
שימוש אופייני לערכת שיפוץ הוא ערכה לתיקון ראש מנוע העשוי אלומיניום אשר התבריגים המיועדים למצתים התבלו. הערכה מכילה סט שלם לביצוע המשימה מקדח ומברז להגדלת הקדח ועיבוד תבריג חדש. ובנוסף כלים להחדרת סליל ההליקויל. הסליל המוחדר לתבריג מחזיר לראש המנוע תבריגים משופצים במידה המקורית.
אני מקווה בשבילך שלא תנסה לתקן את ההברגה של הפלאג שלך עם הליקוייל אבל מה כבר אני מבין ...
אוקיי. כעת גם צפיתי בסירטון (טוב לא עד הסוף) . כמה הערות
הבחור מומחה לברגים שזה נפלא. בשבילו כל פיתרון הוא גבול ה Yield (על משקל - בשביל כל מי שמחזיק פטיש כל בעיה היא מסמר)
אז התחלתי לצפות בסירטון. והזדעזעתי בכל פעם שהוא מזכיר מנוע או ראש מנוע מבלי להזכיר את שוני החומרים.
אבל אז הוא מגיע לטבלת שיגלי. (0:32:00) שם הוא מסביר שאם עובי "עומק ההברזה" נשמר, גם בהברזת אלומינום הטבלה תקפה.
המממ ... מעניין
ואז הוא מגיע לעניין המומנט. אבל שימו לב! הוא מדבר על המומנט שגורם למתיחה של הבורג (גרף דקה 0:35:20) . תקנו אותי אם אני טועה.
זאת אומרת כמו שכתבתי בפתיח - הוא רואה הכל דרך החור של הבורג.
עכשיו. אני לא יודע מה אתכם אבל אצלי בכל פעם שסגרתי חזק מדי ההברגה נהרסה
בקיצור הרצאה נחמדה אבל לקחת בעירבון מוגבל
עריכה:
אכן כולנו דיברנו על עומק ההברזה.
רק שאני לא דיברתי רק על בורגי ריקון שמן
כל תינוק בוכה מאיפה שכואב לו, ולי כואבים (כבר) שניים מברגי הפילטר שמן.
שם. היחס של 2.5 לפי שיגלי בטוח קיים ואף יותר.
ועדיין אני צריך שם הליקוייל. או אינסרט. או אפוקסי. או ליזרוק את האופנוע לים
נערך לאחרונה על ידי NAOR2207; 08-06-2021 בשעה 08:56.
כן זה מה שאמרתי, אין התיחסות להברגה ולחומר שממנה היא עשויה ומבחינתו כל בורג אפשר לסגור על סף הגזירה או הפיתול שלו
ניסיתי לפרט את המושגים לאנשים שיבואו אחרינו,וגם לראות שאנחנו מבינים אחד את השני,הכל בסדר..
בכל מקרה זה בהחלט כואב העניין של טחינת הברגות..
וכן אפשר לתקן.210608_091517_COLLAGE-1.jpg