ה zx עשה כמעט אותה התוצאה. 14.5 קמ לליטר.
אבל יש בתוכו רק 19 ליטר כאשר בקטמ יש 23.
זה ההבדל בן לסיים את השבוע בביקור בתחנת דלק או לא. מוריד לי ביקור אחד בתחנת דלק כל כמה שבעות. כיף.
האופנוע דורש מעט מאוד התעסקות.
בעיני חסכון בזמן והנוחות שלי. שווים זהב.
וחוסר נוחות בכל תחום בחיים אני מנסה לצמצם למינימום.
לבקר במוסך זה זמן וחוסר נוחות,אפילו רק לטיפול שיגרתי. למלא דלק זה עוד התעסקות. יש שיגידו שאני קטנוני אבל זה עושה לי את זה.
אני כנראה אתקין משמנת אוטומטית לשרשרת.
וזהו האופנוע מוכן ל 15 אלף קמ ללא התעסקות. עד הטיפול הבא.
מציץ מידי פעם על המדיד של השמן והכל יציב. כך גם המים. רפידות צמיגים נגמרים מהר אבל בזה רק אני אשם.
ב z הכל היה יציב גם כן. אבל אותי שיגע ש המאוורר נכנס לפועלה כשהאופנוע ממש רתח. בקטמ מידרו את המידע והמד טמפרטורה עומד במרכז הסקאלה יציב. תענוג!!!
Sent from my iPhone using Tapatalk
משמנת אוטומטית זה פינוק בסיסי לדעתי באופנוע עם שרשרת, וכנראה מחזיר את העלות שלו אחרי כמה זמן.
300 ק"מ בין תדלוקים זה מואי נוח. איך היתה הצריכה ב XX לפני כן?
ה XX הייתה מכונה מדהימה.. לאותם שימושים שלי היא הייתה עושה 1-17 דלק יש לציפור מיכל של 23 ליטר אז המון ק"מ ביו תדלוקים.
חלקה, מעודנת, מהירה בטרוף, יציבה בהאצות, ויצבה במהירות שיפה להן השתיקה.
הבעיה בציפור שהיא תוככנה אי שם בתחילת שנות התישעים. כמעט 30 שנה אחורה.
אין מערכות כמו ABS TSC או כל מיני קיצורים של אותיות.
ההיגוי לוקה בחסר בסוופרים מהירים-הוספתי ספייסר מעל הבולם האחורי שיפר משמעותית אך עדין רחוק ממושלם. , בסיבובים ארוכים אין יציבה יותר מהציפור.
הכרתי כל בורג באופנוע. טיפלתי לבד.
האמת מתגעגע.
מתגעגע לחוסר דרמה של הציפור השחורה עם הסופר-דיוק הדרמה נוכחת כל הזמן.
הבנתי שה-vfr 1200f היה אמור להיות המחליף, אבל אנשים לא אהבו לתדלק כל 170 ק"מ.
ה VFR היה אחד המעומדים.
לפי שמעות זרות האופנוע עושה 15 קמ ללילטר. יש לו מיכל של 19 ליטר. (כמו ה Z1000sx). זה לא הדלק העניין
הם הוציאו את ה 4 בשורה והכניסו מנוע V. המנוע מגיע ל 90% מהמומנט כבר ב 4000 סל"ד. כמו רכב טורבו... לדעתי העלימו את רכיב הספורט מהVFR. כן הוא מהיר (לא כמו ה XX) לתחושתי חסר מחץ.
ה VFR מתיישן ואין המשכיות.
כמעט ואין כאלה כלים ביד 2 וכלים בני עשור עם 100 אלף קמ מבקשים ונסחרים ב סכומים אסטרונומים.
זה למה העדפתי את ה 1290 שבעבור הכסף שלי קיבלתי הרבה יותר.
אומנם וויתרתי על החלקות ווה USER FRIENDLY של ההונדה. אבל קיבלתי מכונה אחרת מרגשת חזקה ומהנה.
מה גם אני חושב שה VFR המדובר הוא הברווזון המכוער של הונדה.
הvfr1200 יצא בקול תרועה ותוך שנה כבר הבינו שזה לא זה, תנוחת רכיבה שממש לא מתאימה לתיור והרגשת כבדות כללית.
אחד המועמדים שעלו אצלי לגמר. התנוחה דווקא הרגישה לי מצויין. מישהו כאן שהיה בעלים של 1200 דיבר על עניינים עם הגיר, נוקשות ויחסי העברה והוציא לי את החשק אבל לא לגמרי. אני אוהב את הסגנון.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
דרזדנר, רכבת עליו?
אחד הדברים שנראה לי שחסרים ל-1200f זה לעמוד עוד כמה שנים אצל הבעלים המקוריים, כדי שהמחירים ירדו למשהו יותר סביר. אגב, הגיעו בכלל לארץ מ-2012 ומעלה? הבנתי שאלה השנים שכבר לא היו ריקולים.
זיקי, אם זה לא סוד, בכמה מכרת את ה- xx?
הציפור נמכרה במחיר מחירון.
לא זוכר בדיוק כמה.
היא הייתה מאוד בריאה מכנית. אבל חיצונית רחוק ממושלם. ככה קניתי והשארתי את החיצוניות.
כשקניתי את ה xx מצבה היה לא משהו קניתי במחיר נמוך ממחירון. . אומנם יד ראשונה אבל הוזנחה קבוע בשמש.
יישרתי קו. החלפתי צינורות מים. רדיאטור ,קבל קלאץ ,בתי מצערת הבאתי כמעט חדש מחול. מייסבי היגוי. צלחות בלימה קדימה ואחורה. ומשאבת דלק(לא באותו ישור הקו). הכל עשיתי לבד ונהנתי מכל רגע.
8 שנים אחרכ. מכרתי את האופנוע!
ולדעתי שוב הוא היה זקוק לרענון. ושם לקחתי החלטה לעבור הלאה.
כשנמכר האופנוע היה עם צמיגים חדשים ברקסים חדשים ותוחזק ברמה גבוהה , אבל עדיין הייתה הצריך רענון.
אני מרוצה מהמעבר עכשיו אפילו יותר אחרי אתמול. יצאנו אני וזוגתי לבוקר של כיף על האופנוע. היא הרגישה בטוחה יותר ונוחה יותר על הKtm,זה בשבילי גיים ציינגר.
כן ויתרתי על המהירות האבסולוטית (שה xx העניקה) וירדתי לשייט במהירויות הרבה יותר נמוכות , שזה כידוע לא בהכרח רע.
האופנוע של קטמ לוקח את עצמו בהרבה פחות רצינות והרבה יותר שמח מה xx. זה ההסבר הכי מוצלח שמצאתי.
הz1000sx . נפל בדיוק על זה. לקח את עצמו ברצינות מספיק אבל לא סיפק לא חווית מהירות אבסולוטית, וגם לא הביא שמחת חיים שובבה.
הz1000 אופנוע נהדר! מעיין בנדיט מודרני. סופר שימושי ואחד היפים מבין היפנים. IMG_2339.jpg
Sent from my iPhone using Tapatalk