אם אני מצליך להבין, אתה מתאר הילוכים שקופצים.
או שהרגלית לא מכוונת וההילוך לא נכנס עד הסוף. או שהגיע הזמן לפתוח גיר ולהחליף גלגלי שיניים לפני שאחד מהם מתפרק וטוחן את כל הגיר (במקרה הטוב).
שלום,
אופנוע SV650, ק"מ נמוך יחסית (פחות מ-20 אלף)
יש לי תופעה שקוראת לפעמים, שבזמן האצה חזקה ולאחר העלאת הילוך פתאום ההילוך יורד בחזרה.
למשל מאיץ בהילוך שני, מעביר לשלישי, ואחרי כמה שניות הוא חוזר לשני.
זה קורה רק בתאוצה חזקה, בנסיעה רגילה לא קורה לי.
שמתי לב שלפעמים זה קורה גם אם נותנים גז למנתק עם קלאץ' לחוץ.
למשל נוסע בהילוך שישי, מכניס קלאץ' ונותן גז למנתק, ואז אני רואה שההילוך ירד לחמישי.
מה יכולה להיות הבעיה?
אם אני מצליך להבין, אתה מתאר הילוכים שקופצים.
או שהרגלית לא מכוונת וההילוך לא נכנס עד הסוף. או שהגיע הזמן לפתוח גיר ולהחליף גלגלי שיניים לפני שאחד מהם מתפרק וטוחן את כל הגיר (במקרה הטוב).
האופנוע באחריות?
גם אם לא, גש ליבואן ונסה לקבל פתרון במסגרת אחריות מורחבת ורצון טוב. 20,000 זה זמן לא סביר לתקלות גיר באופנוע טוב.
תנסה להרים בצורה קצת יותר נחושה את הרגלית...
כי כשגלגלי השינים לא משולבים עד הסוף, הם מפעילים כוח השואף להפריד ביניהם.
כל קפיצה כזאת שוחקת ומסכנת בשבירת קצות הגלגלש.
בנוסף, כשהם נשחקים הם מתחילים לקפוץ עצמאית. יש אופנועים בהם מחלה ידועה של הילוכים מסוימים. לא מכיר בsv.
כשהילוך בגיר קופץ, הוא קופץ לניוטרל ולא להילוך שלפניו.
אני מניח שהפות"ש מדבר על זיוף של חיישן הילוכים כלשהו, ולא על הורדת הילוכים שקוראת בגיר בפועל.
האם הבנתי נכון?
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
משתדל..
זה לא החיווי אלא ההילוך יורד בפועל ואני צריך להעלות בחזרה.
אז העלתי קצת את הרגלית ואחרי שנסעתי ככה כל השבוע אני חושב שיש שיפור, אבל זה עדיין קורה לפעמים (אבל פחות מלפני זה).
אני אנסה להעלות יותר אבל לא יודע עד כמה זה יעזור..
עוד רעיונות?
לרוב אני עם נעלי עבודה (עם ברזל למעלה)
לא תמיד זה אפשרי בשבילי אבל אני אנסה לרכוב יותר עם נעליים רגילות (נעלי בד) שיש לי ולראות מה קורה.
העניין שאין פה כל כך עקביות, היום למשל זה לא קרה לי בכלל (והייתי עם נעלי עבודה), ככה שיהיה לי קשה לבודד אם זה באמת בגלל הנעל או לא..
תנסה רק אם אתה בטוח ביכולות שלך לתפוס את האופנוע.
תחזיק ברקס קידמי אחורי.
הילוך ראשון לשחרר קלאץ לאט לאט.
אם מחליק זה קלאץ גמור. אם לא זה נעל.
קמ סופר נמוך איזו יד אתה ?
Sent from my iPhone using Tapatalk
קלאץ גמור יחליק דווקא בהילוכים הגבוהים. הרבה פעמים האופנוע יחנק בניסוי stall אבל יחליק בגבוהים.
וזה לא נעל. דווקא עם נעל בד יותר קשה להכניס הילוך בהחלטיות. או שהוא מכניס לfalse neutral, או שקופץ לו הילוך.