תוצאות 1 עד 8 מ 8

אשכול: עזרה ב125 חדש חדש ב"תחום"

Junior Member

עזרה ב125 חדש חדש ב"תחום"

היי בוקר טוב לכולם .
    לאחרונה נמאס לי לתמרן במרכז בפקקים בין העבודה ללימודים ברכב ולכן החלטתי לקנות כלי 125 לטובת זה . הבנתי שאם יש לי רישיון רכב כבר תקופה ארוכה יחסית אצטרך לבצע מבחן שליטה בלבד (לרישיון A2) , כמה זמן זה לוקח כל הפרוצדורה של הרישיון ומה העלויות בערך?
    מחפש קטנוע 125 , התקציב סביבות 8K נגיד וראיתי כלים עם 40 אק"מ וראיתי עם ממש קצת קמ -איך בוחרים כלי טוב עפ"י הנתונים היבשים לפחות?איזה קטנוע מומלץ בנפח הזה ובתקציב הזה ולשימושים שלי? חשבתי אולי לפזול לכיוון הספידפייט החדש(125) .
    איזה קטנוע יתאים לאנשים גבוהים? אני 1.87 וחושש שכלים כמו מובי יהיו לי קטנים ונמוכים .
    שאלה נוספת - איך מסתדרים בחורף? זה משהו שניתן "לסבול"?
    תודה

Senior Member הסמל האישי של mudale222
    כמה זמן תלוי בעיקר באיזה טסט תעבור וכמה זמן תחכה לטסט. אפשר עם קצת מזל לתקתק את זה מאוד מהר.
    אין חובת שיעורים ואפשר לסיים את זה בכמה מאות.
    40K זה מתחיל להיות הרבה ל125CC ועדיף לקנות עם פחות.
    בחורף קשוח בימי גשם רוב הרוכבים לייט לא רוכבים.
    אפשר להסתדר עם הכול, כדאי קצת ניסיון וביגוד מתאים.

Senior Member
    שבוע-שבוע וחצי ואתה מוכן לטסט (בדרך כלל 4-5 שיעורים זה יותר ממספיק להבין מה רוצים ממך בטסט).
    לא הייתי קונה כלי 125 סמ"ק עם 40,000 ק"מ, זה לא מעט יחסית לנפח.
    אם תעלה את התקציב (גם אם זה אומר לחסוך עוד חודש-חודשיים) לאזור ה-14-16 אלף אתה תוכל למצוא כלים במצב הרבה יותר טוב (קילומטרז' נמוך,שנתון גבוה).
    תשאיר בצד כסף לציוד כמובן (קסדה,מעיל,כפפות).
    החורף הישראלי הוא חורף קל (בטח המרכז) ,אין פה הרבה ימי גשם וגם בימי הגשם עצמם יש יחסית הפוגות ארוכות.
    אני על קטנוע 125 סמ"ק ומתנייד על קו חולון-ראשון-תל אביב-פתח תקווה כבר שנים וזה באמת לא נורא, מקסימום עוצרים מתחת לאיזה גשר/תחנת דלק 10 דק' עד שיירגע.
    בקיץ אני סובל הרבה יותר מהחום והלחות.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    שבוע-שבוע וחצי ואתה מוכן לטסט (בדרך כלל 4-5 שיעורים זה יותר ממספיק להבין מה רוצים ממך בטסט).
    לא הייתי קונה כלי 125 סמ"ק עם 40,000 ק"מ, זה לא מעט יחסית לנפח.
    אם תעלה את התקציב (גם אם זה אומר לחסוך עוד חודש-חודשיים) לאזור ה-14-16 אלף אתה תוכל למצוא כלים במצב הרבה יותר טוב (קילומטרז' נמוך,שנתון גבוה).
    תשאיר בצד כסף לציוד כמובן (קסדה,מעיל,כפפות).
    החורף הישראלי הוא חורף קל (בטח המרכז) ,אין פה הרבה ימי גשם וגם בימי הגשם עצמם יש יחסית הפוגות ארוכות.
    אני על קטנוע 125 סמ"ק ומתנייד על קו חולון-ראשון-תל אביב-פתח תקווה כבר שנים וזה באמת לא נורא, מקסימום עוצרים מתחת לאיזה גשר/תחנת דלק 10 דק' עד שיירגע.
    בקיץ אני סובל הרבה יותר מהחום והלחות.
    על מה נוהג אחי?
    מה אם ממש אהבתי את הספידפייט אולי עדיף לקנות אותו חדש (11.5K) ולהיות "בראש שקט" לאורך תקופת האחריות ?(שנתיים ללא הגבלת ק"מ) . אני גר ברמת גן לכן יש לי אפילו פחות ק"מ לצרכים שלי כ7 קמ לעבודה וכ3 קמ ללימודים .
    ומה נחשב קטנוע טוב לאנשים גבוהים?!
    תודה

Senior Member הסמל האישי של KKatkov
    יש המון כלים שונים בשוק, הדרך לבחור את הכלי שמתאים לך היא לעשות סיבוב בסוכנויות ולמדוד. אני אישית הייתי בוחר בקטנוע "גדול-גלגלים", דוגמאת ההונדה SH או הפיאג'ו מדלי, עקב היתרונות הדינמיים שלהם (ועל חשבון מקום אכסון מתחת למושב).

כדאי מאוד להתרחק מכלים עם ק"מ שאינו נמוך (עד 10 אלף ק"מ). ההפרש הזניח במחיר הרכישה יתבזבז מהר על החלפת רכיבים בלויים (שעת עבודה של מוסך עולה כ-300 שקלים, בין אם המוסך מטפל בקטנוע 125 ובין אם בליטר ספורטיבי).
    Ducati Multistrada 1100
    Alfa Guiletta 1.4 Manual

Senior Member
    יש לי NMAX 125, לא יודע להגיד כמה הוא מתאים לאנשים גבוהים, אני 1.81 והוא קצת צפוף.
    הייתי מכוון על הקטנועי "מנהלים" שכנראה ייתנו לך קצת יותר מקום (גו'י רייד, GDINK וכו').
    לא בהכרח הייתי קונה חדש, אם תגדיל את התקציב שלך (14-16 אלף) אתה תוכל למצוא כלים במצב טוב לדעתי עם קילומטרז נמוך.
    סתם דוגמה, גוי רייד 2019, יד ראשונה, 13 אלף ק"מ ב13,000 ש"ח לפני מו"מ:
    https://www.yad2.co.il/s/c/u6iv98oa

לא מכיר את הספידפייט.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי matanbar26 צפיה בהודעה
    יש לי NMAX 125, לא יודע להגיד כמה הוא מתאים לאנשים גבוהים, אני 1.81 והוא קצת צפוף.
    הייתי מכוון על הקטנועי "מנהלים" שכנראה ייתנו לך קצת יותר מקום (גו'י רייד, GDINK וכו').
    לא בהכרח הייתי קונה חדש, אם תגדיל את התקציב שלך (14-16 אלף) אתה תוכל למצוא כלים במצב טוב לדעתי עם קילומטרז נמוך.
    סתם דוגמה, גוי רייד 2019, יד ראשונה, 13 אלף ק"מ ב13,000 ש"ח לפני מו"מ:
    https://www.yad2.co.il/s/c/u6iv98oa

לא מכיר את הספידפייט.
    יש לך מושג מה הגובה מושב בNMAX בשביל לקבל אינדקציה ביחס לספידפייט?
    גו'רייד ושאר ה"מנהלים" אני קצת לא מתחבר אליהם כי הם מרגישים לי ענקיים פיזית והאמת חשבתי משהו קטן יותר (גם במשקל)

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Hellcat צפיה בהודעה
    יש לך מושג מה הגובה מושב בNMAX בשביל לקבל אינדקציה ביחס לספידפייט?
    גו'רייד ושאר ה"מנהלים" אני קצת לא מתחבר אליהם כי הם מרגישים לי ענקיים פיזית והאמת חשבתי משהו קטן יותר (גם במשקל)
    המושב של הNMAX בגובה 765 מ"מ.
    אבל הבעיה היא לא רק בגובה.
    בקולנוע קטן יש פחות מקום לברכיים.
    אבל אני מציע לך לעשות נסיעת מבחן, זה ייענה לך על השאלה.