לא יתכן.
תבדוק שיש בתוך הקרבורטור דלק.
שלום,
החלפתי צינורות דלק בקטנוע פיאג'ו אקס איבו 125 (קרבורטור), הצינורות נראו לי יבשים ואף מתפוררים.
החלפתי מנקודת ההזנה ביציאה ממיכל הדלק עד למחבר שמוביל למשאבה מכנית (כך זה נראה, הזנה אחת ושתי יציאות).
אני תוהה אם צנרת דלק , בהנחה ששמתי בקוטר המתאים (6 מ"מ) , יכולה לשבש את הזנת הדלק לקרבורטור בשל הפרשי גבהים, כלומר אם שמתי צינור ארוך מדי וכעת יתכן והפרשי הגבהים שונה ממה שהיה קודם, או שכוח הדחיפה ולחץ הזרמת הדלק גבוהה והפרש האנרגיה שולית, אולי יכולת עמידות הצנרת בלחץ יכול להיות משמעותי.
וידאתי שיש סטרטר ויש ניצוץ ויש אפילו דלק במסנן דלק ועדיין הקטנוע מתקשה להניע עד לרמה שאין תגובה מהמנוע כלל.
לפני שאני בודק קרבורטור (שהיה תקין לחלוטין קודם לכן) ובשלב זה שולל אפשרות של כיול לא תקין בקרבורטור גובה מצוף וכו'.
יתכן וצנרת דלק לא מתאימה יכולה לגרום להזנת דלק עד כדי כך לא תקינה ברמה שהקטנוע כלל לא מניע (על אף שאני פיסית רואה דלק במסנן הדלק)?
אודה לעצה מבעלי ניסיון ,
תודה ואחלה יום
אני נשאר בהנחות של קודם ומבין שהזנת הדלק לא תקינה (מבחינתי בשלב הזה, הקרבורטור עדיין תקין),
ועדיין לא מבין ממה יכולה להיות הבעיה אם פיזית יש דלק במיכל ואני רואה דלק במסנן הדלק ? יכול להיות משהו עם המשאבה מכנית או מחברים?
כמובן שאם לא אמצא אעבור לקרבורטור אבל הכל היה בסדר איתו עד שנגעתי בצנרת דלק אז לפני שאגש לקרבורטור הייתי רוצה לבדוק את הרכיבים שנמצאים בין היציאה ממיכל הדלק עד להזנת הקרבורטור.
תודה להתייחסות המהירה
ציינת "ארוך יותר", ייתכן שזה משפיע. תעשה ניסוי - תחזיר את הישן או תחתוך חדש קצר יותר ותבדוק אם יש השפעה.
הייתה בעיה לפני שהחלפת צינורות או שעוד מדברים על הפעם הקודמת של בעיות בהתנעה.
אם מדובר בבעיה של פעם קודמת אז אתה מחפש במקום הלא נכון.
כן, אתן קצת רקע זה יעשה סדר.
זה התחיל במהלך נסיעה שהרגשתי שינויי טורים שלא היו מובנים לי , זה הלך והחריף עד למצב שלאחר 10 דקות נסיעה הייתי צריך להחזיק מצערת כדי שלא ידומם.
איפשרתי לו לדומם והתחלתי לעקוב אחרי הזנת הדלק, גיליתי הזנה לא תקינה ביציאה ממיכל הדלק, כבר היה קרוע ויבש והייתה רטיבות משמעותית של דלק, כשנגעתי בו בידיים (הייתה לי כוונה לקצר קצוות שחוקות ולהחזיר חזרה) הבנתי שהמצב קשה משחשבתי, הזמנתי צינור 6 ממ עם תקן מתאים והחלפתי, החלפתי גם לאורך כל הדרך, יש שסתום חד כיווני על הדרך וידאתי שהוא תקין.
עכשיו לשאלות, איך אפשר לבדוק את המשאבה המכנית?
אני בודק הזנות תקינות לקרבורטור, רק לאחר מכן עם ניסיונות הנעה אפרק ואבדוק מצוף וכו' (יותר מדי עבודת פירוק פלסטיקה בקטנוע הזה)
תודה, שבת שלום .
ירושלמי תודה להסבר אבדוק זאת.
שסתום חד כיווני - הדלק יוצא מהמיכל ומזין את המשאבה מכנית, מהמשאבה יש שתי יציאות - הזנת הקרבורטור והשנייה חזרה ממנו, זאת שמזינה את הקרבורטור תחילה יש שסתום כזה שנותן אפשרות רק להזרמת הדלק למסנן הדלק ומי מסנן הדלק לקרבורטור. בצינור השני יש קו רצוף נקי ישירות למשאבה ללא רכיב כלשהו בדרך.
לא נגעתי בשסתום הזה והקטנוע עבד כך לפני אז לדעתי הכיוון שלו תקין, אם כי אוודא זאת רק כדי לוודא שאין לי טעות בהבנה התיאורתית כפי שפירטתי כאן.
הצנרת כולה חדשה ונקייה להזנת הדלק וגם וידאתי זאת בנשיפה בכדי לראות פעולה תקינה בהזנת הקרבורטור וכו'.
יתכן מאוד שהצפתי את הקרבורטור במהלך הניסיונות, הוא עבר ניקוי מאוד קפדני לפני כחצי שנה ונסע מאז כ 2k km , אני מאמין שבשלב זה אין ברירה אלא לפרק להעביר ניקוי קליל לחבר מחדש ולנסות להניע. אם כבר אפרק אנסה להניע קודם עם ספריי קרבורטור רק בכדי לקבל תגובה מהמנוע שלא קיבלתי כבר הרבה זמן.
על אף שיש ניצוץ ודאי, יתכן שתהיה קיימת בעיה במערכת החשמל שמנטרלת את כניסת המנוע לפעולה ? הייתי מאוד רוצה לשלול אפשרות כזאת.
שוב תודה
אם יש לך משאבה מכנית על סעפת היניקה אמורות להיות 2 פטמות.
עבה לוואקום ודקה למערכת שקשורה לזיהום אוויר.
הפטמה העבה מתחברת למפצל T והיא מספקת וואקום למשאבה ולברז דלק.
על המשאבה יש 3 פטמות, 2 בצד אחד ואחת בצד שני.
על פטמות הדלק יהיו חצים עם כיוון הזרימה ועל הוואקום לא יהיה חץ.
לא יודע על איזה שסתום חד כיווני אתה מדבר, אולי אתה מתבלבל בין טבעת שיש על צינור הוואקום שמתחבר לסעפת היניקה.
זה לא שסתום.
בראנרים 125 (מנוע וקרבורטור כמו אצלך) הצינורות דלק נטו להתפורר לתוך הקרבורטור ולחסום אותו מבפנים.
עשית לי ממש סדר,
זמן טוב לפרק קרבורטור
תודה רבה לעצות ידידי.
מעדכן - פירקתי קרבורטור והבנתי שהוא הוצף דלק (לאור ניסיונות ההנעה), פירקתי פילטר אוויר שיוכל לקבל מספיק אוויר בתערובת ולאחר מספר ניסיונות הניע.
תודה לכל העוזרים במלאכה.