בוא נעשה סדר כי אין שלילה בין כל מה שנאמר פה:
GL3 תקן ישן עפ"י הויקפדיה, הקטנוע שנת 2017 , יש מצב שבאותה שנה הוא היה עדיין בתוקף. הסטטוס לא רלוונטי מה שרלוונטי זה שצויין בספר ושהוא הדרגה הכי נמוכה כלומר דרגת בסיס ולכן טרייבל ציין אותו כתקינת סף מומלצת, GL4 לא יפגע בכלי שלך ויהיה "שיפור" אבל GL5 לא מתאים לכלי (מצויין גם בוויקי את מה שקקטוב רשם).
אם להתייחס לתמונה אז ההמלצה היא ל 85W ללא הקשר לדרגה נוספת, לא מתווכח מה אתה ראית לגבי 85\140, אבל יש עיניין לעבודה בטמפרטורה כמו שציינת, ההבדל הוא בעיקר בשמן המנוע כלומר ההמלצות הן לפי ספר הרכב שיצא למדינה אליו הוא משוייך, מכיוון שבישראל עובדים עם אירופה התקינה היא של אירופה וההמלצות הן לאקלים האירופאי.
בארץ שימוש בשמן מנוע "כבד" בזמן עבודה בקיץ מומלץ יותר כי שמן "דליל" יאבד מתכונותיו מהר יותר תחת חום, לכן יש שימוש לרוב ב 40 ו\או 50 במקום 30 בנוגע לדרגת צמיגות תחת חום.
הכוונה בכל זה שיש הבדל בין ההמלצות בספר הרכב לתנאי השטח בהם הכלי באמת עובד בו... כלים שעובדים במדינה עם אקלים מדברי חם ואבקי יידרשו לתחלופה יותר תדירה בטיפולים מאשר המלצות היצרן, כנ"ל כלים שעובדים בעצימות גבוהה. הספר נותן סטנדרט לשימוש ותחזוקה שמשקלל בתוכו אורך חיים עפ"י המלצת שימוש למשתמש הנורמטיבי באותה מדינת מוצא.
שמן גיר אינו מתחמם ואינו מזדהם כמו שמן מנוע ולכן פחות מאבד מתכונותיו, דרישת הבסיס היא חד מספרית (רק 85W בתמונה) כך שכנראה אין חשיבות מבחינתם לדרגה נוספת כי השמן שומר על תכונותיו עד לזמן ההחלפה שנקבע תחת בדיקת השימוש שהם עשו לו.
לטענתך הדרגה השניה תלוי בטמפ' (וזה נכון) השאלה לאיזו טמפרטורה, טמפרטורת עבודה שנובעת מעבודה מאומצת או טמפרטורה של המקום? ופה נראת לי הבעיה.
140 לדעתי יתאים יותר לכלים שמגיעים לטמפרטורת עבודה מאומצת או לאורך זמן\שימוש שבו 90 כבר מאבד מתכונותיו, אין לי נסיון בשימוש בו, בכל הקטנועים שיצא לי לטפל ההנחיה היתה 85W\90 מהמנהל המקצועי.
אם מבחינתך מצאת ש 140 מתאים אז שים וחבל על "הויכוח", קח בחשבון שייתכן ותיצור יותר נזק מתועלת במידה והוא לא מתאים.