איך זה ששקית חלב או קוטג' שקנית מהמכולת עם תאריך תפוגה בעוד שבוע - כבר חמוצים?
כי יוסי בעל המכולת קם יום אחד מאוחר והארגז היה בחוץ שעה שעתיים אקסטרא לפני שנכנס למקרר.
טוב.
לפחות עם חזקות של הבטון אפשר כאן לדון
לי אמת זה פחות מעניין.
לגבי תאריך יצור של צמיגים אחפש עוד מידע.
סתם ,מסקרן
איך זה ששקית חלב או קוטג' שקנית מהמכולת עם תאריך תפוגה בעוד שבוע - כבר חמוצים?
כי יוסי בעל המכולת קם יום אחד מאוחר והארגז היה בחוץ שעה שעתיים אקסטרא לפני שנכנס למקרר.
...אני יכול לחזור רק לשאלה העיקרית של הנושא, שנשמעת כמו:
-האם זה נכון שיצרן הצמיגים טוען שצמיג מקבל את מקסימום יכולות הכביש והביצועים שלו בתוך שנה לאחר הייצור ?
-ואם כן, עד כמה הן אמיתיות ולא טריק
אני יכול להניח שאני, כחובב , אולי לא מכיר את הכל הנקודות של ייצור גומי לצמיגים.
העובדה שחלק מחברי הפורום כאן הם ללא ספק מומחים ברמה גבוהה בתחומים מסוימים, אין לי ספק- אבל לא למה שקשור לצמיגים.
לפעמים משהו נראה לי ממש הזוי בגלל חוסר ידע
נערך לאחרונה על ידי Busy; 16-07-2021 בשעה 12:05.
אני מתנצל, אבל אני יכול לשאול: האם אתה הנציג הרשמי של יצרן צמיגים גדול כלשהו?
ו / או שיש לך תואר אוניברסיטאי בתעשיית הגומי?
תודה על התגובה.
שמעתי אותך
על הדרך תבדוק את עניין השכבה שצריך להוריד בצמיג חדש שקונים
אני לא אומר שזה נכון. פשוט אתה הולך לעשות קורס מזורז בגומי אז כבר אני מכין שאלות
בקיצור מדובר בקשקוש.
תעשה גוגל, אין שום תוצאה או מאמר שאפילו רומז שצמיגים משתפרים בשנה הראשונה שלהם.
יכול להיות שחומר בדגם מסויים ממשיך ומתמצק, מתנדף או משתפר במשך תקופה בתנאים מסויימים אבל לא הייתי בודק את זה כשמדובר בצמיג.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
עד כמה שידוע לי, קשה לי להאמין שהגומי שמרכיב את הצמיג (סי טטי או טבעי, או בכלל לא גומי) מקבל את התכונות הסופיות שלו לאחר שנה מרגע הייצור. רוב האלסטומרים (גומי, סיליקון, פוליאורתן טרמופלסטי וכו') מגיעים לתכונות האופטימליות אחרי' בישול' ראשוני והמתנה או 'בישול מלא' (post/final cure). לרוב החומרים דרושים כמה ימים להגיע לתכונות האופטימליות שלהם, אך ע''י חימום לטמפרטורה גבוהה ניתן לקצר את הזמן הזה מאוד (לדוגמא פוליאורתן מוכן אחרי 3-6 ימים בטמפ' החדר או אחרי 2-3 שעות ב 80 מעלות). קשה לי מאוד להאמין שגומי צריך שנה כדי להגיע לנקודה של התכונות האופטימליות. מה עוד שברגע שהצמיג בשימוש מתבצע תהליך של שחיקה של הגומי, ולמרות שגומי (שמחוזק ב carbon black) הוא חומר עם עמידות גבוהה לשחיקה, גם הוא נשחק במהלך הרכיבה.
גילוי נאות: הכותב הוא ד"ר לכימיה של פולימרים אלסטומרים, אבל לא עובד בתעשיית הגומי או אמין באופן כללי.
תודה על התגובה.
משפת החשוב כאן : "קשה לי מאוד להאמין " עדיין משאיר מקום לספקות ולשאלות.
אני לא מתעניין בכדורגל, גם בכדורסל, לא הולך לדיסקוטק.
מתעניין בכל מיני דברים טכניים, לתקן, לפרק, להרכיב.
גם לקשקש בפורום-סבבה