הזד (Z1000SX) איבד שלושה דברים במעבר לשם נינג'ה (NINJA1000SXׂ), את שלושתם ראיתי כבר באולם התצוגה לפני מספר חודשים אבל על הכביש הם נהיו הרבה יותר משמעותיים:
1. מראה - הנינג'ה קיבל משקף מכוער ואגזוז בודד של ורסיס. שני דברים שפוגעים בעיצוב.
2. משקף - לזד היה משקף דאבל באבל שעשה עבודה מדהימה (לא פחות) בעוד שלנינגה יש משקף ישר שעושה בעיקר רעש.
3. תנוחת הרכיבה השתנתה, הכסא מרגיש יותר גבוה והקליפאונים יותר נמוכים. ככה זה מרגיש לפחות.
על הכביש - התחלתי עם ה-MT10SP. תנוחת ישיבה נהדרת. מיגון רוח (לא קיים) נהדר עד 130, סבבה עד 160, קצת מציק מעבר לכך. איזה שקט. תענוג. מי צריך משקף בכלל.
מנוע - וואו איזה מנוע. גמיש; ים של כח, פולסים של כח; מספק תחושת ריגוש מטריפה ומעודד רכיבה חוליגנית (לאו דווקא במונחים של וילי ושות'); צליל שיכול להיות מטריף עם אגזוז מתאים אבל כבר במקור נשמע נהדר.
הנינג'ה לעומת זאת לא היה מכוון נכון.
היתרון הגדול של הזד היה בא לידי ביטוי במהירויות בהן מיגון הרוח של ה-10SP מפסיק לתפקד אבל באופנוע המבחן המתלים לא היו מכוונים נכון ובמהירויות האלה האופנוע היה רך מידי וריחף באוויר במקום לגהץ (הזד ידע לגהץ ואני די משוכנע שגם הנינגה עם כיוון נכון ידע). כשהקצב עלה הורגש עד כמה המשקף החדש לא יעיל ואפילו העדפתי את העדר המשקף של ה-10. בנוסף הקידון (קליפאונים) צר (כמו בזד) ואחרי שמתגרלים לקידון הרחב של הטרייסר, זה חסר ומיד מורגש עד כמה שזה חסר. כשהגענו לעומסים של יום שישי בכניסה לתל אביב נזכרתי כמה שהטרייסר (וגם ה-10) עדיף ומשרה יותר ביטחון ושליטה ברכיבה צפופה בין רכבים.
לגבי הריגוש אני מסכים עם לוקי שהנינג'ה לא ריגש. הזד ריגש בעיקר כשהמהירות היתה מעל 170 ואופנוע המבחן לא עודד להגיע לשם. עם מיגון רוח אחר (אולי של הזד יתאים) וכיוון נכון של המתלים כנראה שגם הנינגה ידע לרגש.
לסיכום. מאד נהנתי מה-10SP.
הג'וק של הנינג'ה יצא לי מהראש. נינג'ה זה לא זד! החסרונות (תנועה צפופה ומראות שלא רואים בהן כלום) נשארו והדברים הטובים (תנוחת רכיבה ומיגון רוח סופר יעיל) השתנו.
כשחזרנו לירושלים עליתי על הטרייסר והרגשתי שחסר לי כח. אחרי כמה דקות נהנתי מזה שאפשר לרכוב עם משקף פתוח.
אחרי שכלכך נהנתי מה-10 אולי צריך לבחון את הMT09SP. יש כלים למכירה (בני חודשיים) שמאפשרים החלפה פוטנציאלית ראש בראש.
אגב, ה-09 הדגמה לא איחר להגיע, פשוט אנחנו הקדמנו בשעה והיה חבל לפספס שעה של רכיבה כשביום שישי סוגרים באחת.