ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
אני התחלתי עם tw200, אופנוע הנחות מכל דוש 250 שקיים היום, גם בכביש וגם בשטח, והייתי עושה איתו מדי פעם גם נסיעות מהצפון הרחוק למרכז. כל עוד שהנסיעות היומיומיות שלך לא כוללות תפירת ארוכות של כבישים מהירים אין לך מה לחשוש. גם אם פעם ב.. יתחשק לך לצאת לטיול ארוך, אין עם זה בעיה, כמובן שיותר נעים לשייט ב130 מאשר ב100, אבל בזהירות הנדרשת, במוד של טיול, הכל טוב.
ביער בן שמן תוכל למצוא שטח ברמות אתגר שונות, כולל כאלו שיאתגרו אותך מאוד, או שייקח לך זמן ונסיון כדי שתוכל להגיע אליהם בכלל. אני חושב שהבחירה בדוש 250 היא בחירה מצוינת לרוכב העירוני/מתחיל בשטח, וההונדה (אין לך מה להשקיע בגרסת הראלי היקרה) יתן אחלה התחלה. אם יבוא תיאבון תמיד תוכל להשתדרג לכיוון כזה או אחר בעתיד.
ציטוט נכתב במקור על ידי KKatkov צפיה בהודעה
אם אין לך כוונה לרכב בכבישים מהירים (פרט למקרים מיוחדים) אין שום בעיה להסתפק ב-250.
גם אם תצטרך לעלות על כביש מהיר, לא יגרם שום נזק לאופנוע כל עוד תיסע בנתיב הימני על 110. האופנוע מסוגל לעמוד בעומס הזה למשך עשרות אלפי קילומטרים, כל עוד הוא מטופל כראוי. הנזק יגרם רק אם תנסה לסחוט ממנו באופן קבוע את המיץ (134...135...136!), וגם זה לא מפעם אחת אלא משימוש כזה באופן קבוע.
הנסיעה בימני על 110 בכביש שזורם על 120+ זאת חוויה מפוקפקת בשביל הרוכב, אבל אחת-ל אפשר להתמודד. לחילופין, אפשר לבחור בכבישים איטיים יותר (לדוגמא - כביש 44 במקום כביש 1).

בבן שמן יש את הכבישים הראשיים, ויש סינגלים, עליות ובכללי שטחים מאתגרים. אני התייחסתי לאותם שבילים שבהם הפרייבטים מגיעים לאיזור המנגל.
כמו שכבר אמרתי יותר מפעם אחת, הויסטרום 250 הוא אופנוע כביש מוגבה, ע"ע סוזוקי SX4 קרוסאובר. יכולות השטח שלו לא מתעלות על SV650, Z300 או כל אופנוע כביש אחר. זה נובע הן ממבנהו ההנדסי (מרווח גחון, מהלך מתלה) והן ממבחר הצמיגים במידות שלו (ככל הידוע לי, אין צמיגים שהם אפילו 50% שטח במידות האלה).
לעומתו, ה-CRF הוא דו"ש פרופר (ע"ע סוזוקי ג'ימני). הוא מסוגל להתמודד עם שבילים מכל סוג, כולל כאלה שעבירים רק לג'יפ. הוא עדיין רחוק מאוד מיכולותיהם של אופנועי אינדורו מקצועיים, אבל לטיולי שבילים וסינגלים מעטפת הביצועים שלו מספיקה.
עשיתם לי סדר. תודה ענקית!