ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
אני התחלתי עם tw200, אופנוע הנחות מכל דוש 250 שקיים היום, גם בכביש וגם בשטח, והייתי עושה איתו מדי פעם גם נסיעות מהצפון הרחוק למרכז. כל עוד שהנסיעות היומיומיות שלך לא כוללות תפירת ארוכות של כבישים מהירים אין לך מה לחשוש. גם אם פעם ב.. יתחשק לך לצאת לטיול ארוך, אין עם זה בעיה, כמובן שיותר נעים לשייט ב130 מאשר ב100, אבל בזהירות הנדרשת, במוד של טיול, הכל טוב.
ביער בן שמן תוכל למצוא שטח ברמות אתגר שונות, כולל כאלו שיאתגרו אותך מאוד, או שייקח לך זמן ונסיון כדי שתוכל להגיע אליהם בכלל. אני חושב שהבחירה בדוש 250 היא בחירה מצוינת לרוכב העירוני/מתחיל בשטח, וההונדה (אין לך מה להשקיע בגרסת הראלי היקרה) יתן אחלה התחלה. אם יבוא תיאבון תמיד תוכל להשתדרג לכיוון כזה או אחר בעתיד.
אני דווקא בעד גרסת ה-RALLY.
אחרי 5 ימי רכיבה על ה-L, אני חושב שהראלי מטפל בכמה נקודות חשובות:
- טווח רכיבה - ב-L הפס האחרון מתחיל להבהב אחרי ניצול של כ-5.5 ליטרים. עם צריכה של 3.3 ליטר/100 ק"מ (זאת בערך הצריכה שקבלתי ברכיבה משולבת של שבילים וכבישים מפותלים, בלי "לקרוע" את האופנוע) זה נותן טווח של כ-160-170 ק"מ עד להבהוב, וכ-220 ק"מ לייבוש מלא. זה מספיק לטיולי שטח, אבל מעיק לכלי תחבורה יומיומי. הראלי נותן עוד 2.5 ליטרים של דלק, שמספקים תוספת טווח חשובה של כ-80 ק"מ נוספים.
- מראה - ה-L מכוער, כמו כל דו"ש. הראלי בעיניי נראה מצויין.
- מיגון רוח - עקב המבנה הדו"שי, ב-L הרוח מציקה כבר ב-100-110 קמ"ש. הראלי אמור לשפר את הנקודה הזאת.
- מתלים משודרגים - תמיד טוב.

לא יודע האם הראלי מגיע עם מושב שונה. המושב של ה-L אינו מהמוצלחים, והופך למטרד של ממש אחרי 3-4 שעות של רכיבה.

למען ההגינות, אציין שגם ל-L יש יתרונות: פחות פלסטיקה שיכולה לחהישבר בשטח, ומשקל נמוך יותר.
אני הייתי בוחר ב-L לשימוש עירוני/שטח בלבד, ובראלי אם התפריט כולל גם טיולים או כבישים בינעירוניים מדי פעם.