יש לנו כוורן במשפחה. בגדול אין הרבה אנשים שמבינים באיכות דבש ורוב מי שמבין באמת הם ערבים ורוסים. יש פולישטיקים כמו מהילת דבש עם מרכיבים אחרים (דבש פחות איכותי, סוכר, מים) או האכלת הדבורים בסוכר במקום צוף הפרחים במרעה ואלה הדברים שכדאי לשאול.
נראה שכולם באים ממושב כזה או אחר, עם מסורת של 200 שנה מימי סבא מרדכי שלא שמע על אנטיביוטיקה.
אני תוהה אם יש דברים ספציפיים שאפשר לשאול לגבי התהליך כדי להבין מה באמת הסיטואציה.
למשל בחיפוש שמן זית, אני זוכר כמה אייטמים -
- כמה זמן הזיתים זרוקים בשמש לפני שאוספים אותם, האם נאספים באותו יום
- מאיזה חומר עשוי המיכל שבו זה מתבצע (שכחתי את שם הפעולה)
- מה הם עושים נגד זבוב הזית
- האם הוא נמכר בבקבוקים כהים
- האם יש להם שמן ראשון המסיק (לא בהכרח מעיד על משהו, אבל טעים)
יש דברים בסגנון הזה שאפשר לשאול כוורנים, שאפשר להבין מהם כמה מחשבה/מאמץ הושקעו במכוורה הספציפית?
מוטיבציה - אני לא רוצה לקנות צנצנת 300 מ"ל ב-100 ש"ח, אבל גם לא לקנות דרעק (מה מוגדר דרעק?)
יש לנו כוורן במשפחה. בגדול אין הרבה אנשים שמבינים באיכות דבש ורוב מי שמבין באמת הם ערבים ורוסים. יש פולישטיקים כמו מהילת דבש עם מרכיבים אחרים (דבש פחות איכותי, סוכר, מים) או האכלת הדבורים בסוכר במקום צוף הפרחים במרעה ואלה הדברים שכדאי לשאול.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
לא מבין בדבש ולא צורך סוכר. גם לא פרוקטוז מבננות רימונים אבטיח או תפוזים.
סליחה שאני לא יכול לעזור
על זה שוחחנו בשישי שעבר. בנוסף, דבש שנשמר היטב לא מתקלקל.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
בנוסף למה שציינת -
- האם מוהלים את הדבש
- האם מאכילים את הדבורים בסירופ סוכר בחורף
אפשר לשאול גם -
- במה השדות שלידם שמים את הכוורת מרוססים
- מה שמים נגד אקרית הוורואה
נמצאה מכוורת משק שבאתר שלה צוין שהם מטפלים בוורואה עם שמנים אתריים. אספנו עם חבר בטיול הבוקר, משפחה חמודה -
hounei.jpg
מידע נוסף שנלמד:
- יש מושבים בדרום
- אקרית הוורואה זה מזיק מהמזרח שפחות משפיע על דבורים אסיאתיות, אצלנו מ-1984 -
https://www.gov.il/BlobFolder/report...destructor.pdf
- בחזור עברנו ליד שלט שהיה כתוב עליו Ruhama Badlands, אני חושב שיש שם מוקשים שעשויים ממופלטות.
מי קונה דבש בכלל?
על מה שמקבלים בראש השנה מהעבודה/משפחה/חברים אני חי כל השנה (כן, יש כמה קרובי משפחה שדואגים כל שנה לפנק בדבש פאנסי מאיזו מכוורת שקרכלשהו, בשאר הזמן, דבש יד מרדכי מספיק טוב).
קז,
אני מרוחמה (במקור, עד שהתחתנתי). Ruhama Badlands זה בתרונות רוחמה.
וכן, יש לא מעט מושבים בדרום והם אחלה (מקלחים רכשנו את כל הצמחים והעצים לגינה שהקמנו אחרי סיום בניית הבית שלנו בשרון, וגם כמעט רכשתי GS1100 שנת 94' מבחור שגר שמה)
טוב לדעת שיש שם מישהו שמוכר דבש, אזכור זאת כשאהיה בקיבוץ אצל ההורים וכשאצטרך דבש.
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast
לא ידעתי ש-badlands זה סוג קרקע, מגניב
https://he.wikipedia.org/wiki/בתרונות
איילזו, אפשר להכין תמד אורגינם מדבש ומים -
https://mazon-izun.com/recipes/mead/
רק אומר כשגידלתי ירקות אורגניים שום ריסוס ידידותי לא עזר- כולל מיץ ניקוטין, שום, שמנים אתרים, סבון וצמחים שונים. למדנו על בשרנו שברגע שהמזיקים מגיעים הסיפור אבוד.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
וברווזים, ניסית?
רוב המתכונים להחמצת דבש שמצאתי, דוחפים מרכיבים שאני לא מחזיק או אפילו לא יודע איפה לקנות - קמצוץ עלי ציפורן, בקטריות מפה, חרטא משם, תבלינים שהם לא זעתר, כל מיני דברים שנשמעים לא נחוצים.
אם יש לך פרטים לגבי החמצה בלי הרבה תוספות, אני אשמח.
פה למשל יש לו מתכון שדורש דבש ושום, שזה סביר -
https://dobbernationloves.com/food-d...rmented-honey/
Ingredients
- 1 cup garlic cloves peeled
- 1.5 cups raw honey
Instructions
- Crush garlic cloves with the blade of a French knife. It’s important to crush the garlic as it helps speed up the fermentation process.
- Place crushed garlic cloves in a clean mason jar and top with raw honey. The glass jar should be large enough to double the capacity of the
- ingredients. Close the jar with a hermetically sealed lid.
- Flip the closed jar upside down daily to make sure all garlic cloves are coated with honey.
- Once air bubbles start forming you know your garlic honey is fermenting. Each day burp your jar by removing the lid to release carbon dioxide. If for some reason fermentation has not begun after a few days, simply add a few spoons of water to thin out the mixture.
- Continue the process until fermentation slows down and the honey thins out into a syrup. Once the bubbles stop the garlic cloves should sink to the bottom of the jar.
- Store the fermented garlic honey in a sealed jar, unrefrigerated to let it age.
- Fermented garlic honey is best enjoyed after 3 months of aging. The finished product can be stored in a dark place at room temperature for up to a year.
הרעש הסרחון והטינופת שמגיעים עם ברווזים לא שווה שום ירק.