אם הבד הגיע למעצור בגלגל אז כן ואם חזר לעבוד לא לעשות כלום.
שלום יש לי YAMAHA NIKKEN הרכבתי את הבת שלי (22) לבשה שרוול. צופרים לי ועצרתי . השווול נכנס לציר הגלגל(האחורי) בצד שמאל (בצד של מעצור) משכנו החוצה ויצא בקלות המשכתי לרכב. בעצירה הראשונה הרגלית ירדה הרבה והמעצור לא עבד (עצרתי עם הקדמי). הייתי קרוב לבית אז נסעתי לאט עד הבית שם המעצור התחיל לעבוד. ניסיתי היום שוב ועובד. יתכן שבד עשה משהו והוא יצא. מה לעשות ?
אם הבד הגיע למעצור בגלגל אז כן ואם חזר לעבוד לא לעשות כלום.
צד ימין משהו יכול להסביר מה קרה ?
אני מנחש שהשרוול נכנס איכשהוא בין הרפידות לדיסק, כנראה רק בצד אחד או משהו בסגנון והבוכנה נדחפה לבפנים כשלחצת בלי לדעת על השרוול.
לאחר מכן כשפמפת קצת אז הבוכנה חזרה קדימה והכל טוב.
יכול להיות גם שחומר של השרוול נשחק על הרפידה וגרם לזגוג או לחוסר חיכוך וזה ירד אחרי כמה בלימות.
לא רואה סיבה שבה הרגלית אמורה לרדת יותר מהרגיל ולכן הייתי קופץ למוסך לשלול כשל בבלם רק עבור השקט הנפשי.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
הסיבה היא שאם הרפידה התרחקה מהדיסק, הדריכות הראשונות גורמות לקירובה - בלי שאתה מקבל התנגדות, כי הרפידה עדיין אינה מוצמדת על הדיסק בכוח.
לכן הרגלית "צוללת" מטה ללא התנגדות.
ברגע שהבוכנות יצאו החוצה והרפידה צמודה לדיסק, תקבל התנגדותך מהרגלית.
זאת הסיבה שאחרי החלפת רפידות חייבים לפמפם את הברקס מספר פעמים עד לקבלת התנגדות לפני שיוצאים לסיבוב.
מה שכן, אין לי מושג באיזה "שרוול" מדובר ואיך הוא הצליח להיכנס בין הדיסק לרפידות בצורה שתרחיק את הבוכנה...
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
מחזק
עם בלמים לא משחקים !!! אלא אם כן אתה יודע דבר או שניים במכונאות ויודע איך הקאליפרים והרפידות על הדיסק/ים עובדים, תבחן שוב כדי לראות שהכל תקין.
אם לא - מוסך !!!
בהצלחה ורכיבות בטוחות. בפעמים הבאות - לקשור שרכים שרוכים חוטים צעיפים ושובלים למינייהם שלא ייתנופפו ויגיעו באמצע הרכיבה לאן שממש לא כדאי
........................................ KKK-BITCH
......................... We Ride Together, We DIE Together
... Respect Your Bike & All Others that Ride the Same Kind of Beast