תוצאות 1 עד 6 מ 6

אשכול: כמה שאלות בנוגע לרכישת קטנוע

Junior Member

Question כמה שאלות בנוגע לרכישת קטנוע

אני עוד מעט מתחיל לעשות רשיון ל a1 ולאחר מכן ארצה לרכוש קטנוע משומש, יש לי כמה אופציות אבל מה שכרגע הכי מושך אותי זה ak 550 והתקציב שלי עד 30K.
    איך לפי דעתכם הקטנוע? בתקציב שלי ראיתי הקמ בממוצע הוא 30+-.

שמעתי לא מעט פעמיים שקטנוע אחרי 40 אלף קמש אפשר לצבוע בכחול ולזרוק לים כי אחרי הנקודה הזאת הם עושים רק בעיות לפי דעתכם אמירה נכונה?

מה אני צריך לבדוק/לדעת לפני שאני קונה קטנוע כדי שלא יעקצו אותי או אצא "פראייר"?

תודה מראש לעונים.

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    לגבי 40k, בוודאי בקטנועים עם נפח גדול, זה קשקוש.
    אולי כשמדובר ב125. וזה לא שאחרי ארבעים אלף הקטנוע מת, פשוט בקטנועים קטנים ארבעים אלף אומר שהם זקנים (עושים פחות קילומטראז' אבל נוסעים הרבה, פשוט בעיר). וקטנוע זקן, עושה בעיות.
    ספציפית לגבי הak, לפחות לגבי הדגמים מהשנים הראשונות, הרבה בעיות חשמל. לא החזקתי אחד, אז קח בערבון מוגבל, אבל יש כמה חברים עם כזה, שדי מקללים.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    לגבי 40k, בוודאי בקטנועים עם נפח גדול, זה קשקוש.
    אולי כשמדובר ב125. וזה לא שאחרי ארבעים אלף הקטנוע מת, פשוט בקטנועים קטנים ארבעים אלף אומר שהם זקנים (עושים פחות קילומטראז' אבל נוסעים הרבה, פשוט בעיר). וקטנוע זקן, עושה בעיות.
    ספציפית לגבי הak, לפחות לגבי הדגמים מהשנים הראשונות, הרבה בעיות חשמל. לא החזקתי אחד, אז קח בערבון מוגבל, אבל יש כמה חברים עם כזה, שדי מקללים.
    לפני מה שאני יודע ה2017 זה הכי ישן ספיציבית בארץ אצלינו, איזה שנתון יש להם? ולפי דעתך מה הייתה מציע עד 30K שייח? או שפשוט לחפש טי מקס שנתון 2016 בערך עד 40K קמ

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של ayalzo
    בגדול,
    אין לי עצה לעוץ לך. וזאת מכיוון שהעצה שאני נותן לחברים היא לרכוב בשנה הראשונהעל משהו קטן וחלש, אבל חשוב מזה- זול, ובלי הרבה פלסטיקה.
    וזה לא בגלל שעל כלי חזק תעשה יותר תאונות (אולי כן, תלוי בכמה אתה חוליגן), אלא שבכל מקרה בשנה הראשונה אתה יותר מועד לתאונות, נפילות והחלקות. ואת זה עדיף לעשות על משהו שיכאב פחות בכיס. אישית, הייתי משתפשף על איזה דוש 250 (גם ביטוח זול, וגם אין פלסטיקים). אבל זאת סטיה מהנושא.
    גם לא אמרתי לא לקנות ak. שאלת ספציפית עליו אז שיתפתי אינפורמציה כפי שהיא משוקפת לי מחברים. כנס בעינים פקוחות, הרץ חיפוש כאן וברשת ודע לאן אתה נכנס.
    וזה לא שטימקס חף מתקלות, או שהאחזקה שלו זולה, ואת זה אני כותב מנסיון אישי על כל הדגמים שהם הוציאו, למעט הראשונים עם הקרבורטור, וה560 האחרון. להיפך. קטנוע יקר מאוד לאחזקה, וכל דגם טמן בחובו את המחלות שלו.

Junior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי ayalzo צפיה בהודעה
    בגדול,
    אין לי עצה לעוץ לך. וזאת מכיוון שהעצה שאני נותן לחברים היא לרכוב בשנה הראשונהעל משהו קטן וחלש, אבל חשוב מזה- זול, ובלי הרבה פלסטיקה.
    וזה לא בגלל שעל כלי חזק תעשה יותר תאונות (אולי כן, תלוי בכמה אתה חוליגן), אלא שבכל מקרה בשנה הראשונה אתה יותר מועד לתאונות, נפילות והחלקות. ואת זה עדיף לעשות על משהו שיכאב פחות בכיס. אישית, הייתי משתפשף על איזה דוש 250 (גם ביטוח זול, וגם אין פלסטיקים). אבל זאת סטיה מהנושא.
    גם לא אמרתי לא לקנות ak. שאלת ספציפית עליו אז שיתפתי אינפורמציה כפי שהיא משוקפת לי מחברים. כנס בעינים פקוחות, הרץ חיפוש כאן וברשת ודע לאן אתה נכנס.
    וזה לא שטימקס חף מתקלות, או שהאחזקה שלו זולה, ואת זה אני כותב מנסיון אישי על כל הדגמים שהם הוציאו, למעט הראשונים עם הקרבורטור, וה560 האחרון. להיפך. קטנוע יקר מאוד לאחזקה, וכל דגם טמן בחובו את המחלות שלו.
    תודה על התגובה, בדיוק חשבתי על זה שבדיוק שאסיים עכשיו פסיכומטרי ואתחיל לעבוד במשלוחים בוולט בתל אביב אני אקנה משהו באזור ה10+- ואני יעשה ביטוח מינימלי אצבור ניסיון של כ9 חודשיים עד תחילת הלימודים ואז אני אדע לשלוט יותר טוב בכלי. אגב יש לך מושג עם רישיון על רכב כבר מעל לשנתיים יעזור לי מול הביטוח בעלויות?
    ואגב מה דעתך על CRUiSYM ־± 300

נערך לאחרונה על ידי vitvit13; 17-09-2021 בשעה 15:54.

Member
    בביטוחים הם מסתכלים על מתי הוצאת רישיון לכלי הרלוונטי (אותי שאלו במפורש, בכל אופן).
    מקווה שבתקציב אתה משכלל גם ציוד, ורצוי גם קורס רכיבה לפחות בסיסי.
    Vespa GTS SuperSport 300 HPE Blu Energia 2020
    Moto Guzzi V85 TT Evocative Rosso Uluru 2022
    Saucony Triumph 2024
    "עודדו את הילדים שלכם לקנות אופנוע, לא ישאר להם כסף לסמים!"