תוצאות 1 עד 6 מ 6

אשכול: מבקש עזרה בנוגע לרכישת אופנוע ראשון, ללא נסיון קודם

צפייה משולבת

  1. #1
    Junior Member
    תאריך הצטרפות
    Sep 2016
    הודעות
    6

    מבקש עזרה בנוגע לרכישת אופנוע ראשון, ללא נסיון קודם

    שלום רב לכל חברי הפורום,

    אספר בקצרה מאיפה אני מגיע. הוצאתי רשיוןA1 בגיל 19 לפני כ-5 שנים. כחייל לא יכולתי להרשות לעצמי את עלויות הכלי והקפאתי את החלום, זאת בנוסף ללחץ מצד הקרובים אליי. בדיעבד אני שמח שלא עליתי על דו״ג באותה תקופה שכן אני זוכר שחשבתי שאני חכם מכולם, שההמלצות למיגון מלא מוגזמות ושהכול יקרה לכולם אבל אני אהיה בסדר. כיום אני מיושב יותר בדעתי, עברתי תאונות ברכב הפרטי ומאוד חרד לבטיחותי, אך עם זאת הכמיהה לסגנון החיים הדו״ג לא מרפה ממני והתחלתי בתהליכים למכירת הרכב לטובת קנייה של אופנוע ראשון. ראשית אתחיל מהפחד הגדול ביותר והוא העליה עצמה על האופנוע. שמתי עין עלcb500f משומש שהייתי שמח להפוך לשלי, אבל אין לי מושג איך אני בודק את הכלי, איך אני בכלל עושה נסיעת מבחן אחרי שלא רכבתי מאז הטסט שהיה לפני זמן רב, ואיך אני בכלל לוקח אותו הביתה (אני מתגורר ברחובות והכלי בת״א, הרעיון של לרכב בתוך ת״א ואל הכביש המהיר ללא שום נסיון מקפיא אותי). אשמח לעצתכם בעניין. לצערי אני לא מכיר אף אחד שרוכב ויכול לעזור לי לבנות את הבטחון הבסיסי באיזה מגרש. חשבתי לקחת שיעור או שניים אבל ספק שהסביבה החפיפניקית לרוב הזו, תספק.

    דעתכם?

    תודרה מראש

  2. #2
    Senior Member
    תאריך הצטרפות
    Apr 2018
    הודעות
    1,051
    אני די חדש פה ועדיין, זה נראה שהדיון הזה עולה פה כל הזמן בורסיות כאלה או אחרות.
    לעניין הבדיקה, צריך לקחת אותו למוסך מטעמך שיבדוק את הכלי. החבר'ה פה ממליצים באופן די גורף על מוסך דינמיקה בחולון (לי אין שום נסיון איתם) והם על הדרך בין תל אביב לרחובות, מה שהופך אותם למתאימים.
    לעניין הנסיעה וההגעה הביתה, אם המוכר הוא בן אדם שאפשר לדבר איתו (ורובם כאלה) אז אפשר לבקש ממנו להביא את הכלי אליך ושתקפיץ אותו באוטו הביתה (או שתוסיף לו על מונית). אופציה נוספת היא להזמין גרר אופנועים. יש פה לא מעט אנשים שכנראה ימליצו לך לעשות את הדרך בעצמך למטרות פדגוגיות אבל לי זה מרגיש לא אחראי.
    לעניין הרענון, שיעור/שניים אצל מורה צריכים להספיק. אתה אמור רק להגיע למצב שבו אתה מתרגל את התפעול הבסיסי. ממילא הכלי שאתה קונה לא יתנהג כמו הכלי של המורה ותהיה לך עליו עקומת לימוד נוספת. חשוב שתעשה את זה מבוקר ובהדרגתיות ועדיף במקומות/שעות שבהם התנועה דלילה.
    לעניין נסיעת המבחן, הרי לא רכבת ואין לך רפרנס קודם להשוואה. אם אתה לוקח את הכלי לבדיקה במוסך אז לטעמי אתה יכול לוותר עליה.

  3. #3
    Member
    תאריך הצטרפות
    May 2015
    הודעות
    195
    גוגל - תרשום פולגז בדיקה לפני קניה.
    עשו פה מדריך מעולה לחסרי הניסיון שבינינו, הוא כתוב ברור ופשוט לעבור סעיף סעיף, מה שכתוב שם יעשה את העבודה לבחינה ראשונית של הכלי, כלומר האם שווה לקחת את הכלי לבדיקה יותר מקצועי.
    זה עובד מעולה - מניסיון.
    נ.ב. לקחתי את היוזמה וחיפשתי בשבילך, זה הקישור למדריך

    נסיעות מבחן - קרוב לוודאי שאף אדם פרטי לא יתן לך לעשות רכיבת מבחן ובצדק.
    רוב הכלים מבוטחים לנהג בודד ובאופן כללי תמיד יש חשש לתת לפלוני אלמוני סיבוב...
    אתה רוצה רכיבת מבחן? בהנחה והכלי לא כזה ישן סע לסוכנות הספציפית ובקש רכיבת מבחן על כלי חדש.
    לתשומת ליבך, אם קורה משהו לאופנוע, מישהו יצטרך לשלם והמישהו הזה הוא אתה

    יצא וקנית בשעה טובה אופנוע? קודם כל תתחדש!
    החששות שלך הם אמיתים ולגטימים בכל הנוגע לעליה לכביש המהיר ללא ניסיון.
    אם זה רחוק ממקום מגוריך, ההמלצה האישית שלי, תגרור את האופנוע אליך, ותתחיל להתרגל אליו לאט לאט במקום מוכר ולא בשדה הקרב הזה שנקרא כביש מהיר, כשבמקביל, וזה סופר חשוב, אתה מתאם את התאריך הקרוב ביותר לקורס רכיבה - כך גם תתחבר ותכיר טוב יותר את הכלי, במקום סטרילי, עם מדריכים מנוסים שיתנו לך משוב, וכמובן תקנה לעצמך הרגלים נכונים לרכיבה נכונה.

    בהצלחה!

  4. #4
    Junior Member
    תאריך הצטרפות
    Sep 2016
    הודעות
    6
    המון תודה חברים, רשמתי לפניי!

  5. #5
    Junior Member
    תאריך הצטרפות
    Sep 2016
    הודעות
    6
    מתנצל על ההודעה הכפולה אך לא מצליח לערוך את הראשונה.

    אנצל כבר את הפוסט הזה כדי לבקש דעתכם בנוגע לאופנוע עצמו. הייתי דיי נעול על cb500f רק שהפעם כשנכנסתי ליד2 התחילו תהיות. הcb המדובר הנו יד 3, שנת 2015 עם כ40,000 קילומטר עליו. המחיר הדרוש הנו 27,000 ש״ח, ויש עליו תוספות רבות כמו אגזוז של gpr, סליידרים וכו׳ (פחות מרגש אותי אבל נחמד שיש).
    מנגד, אני רואה שם את הדיוק 390, שנתונים 2016-2017, אפילו הצורה החדשה, עם קילומטרג׳ בסביבות ה-10,000, בפחות כסף ועדיין באחריות יצרן!

    מודה שהמראה של הדיוק לא עושה לי את זה, מצועצע מדי לדעתי האישית ולכן חשבתי ללכת על ההונדה, אני אוהב נייקדים והוא הסולידי שמבין השנייים. אבל עפ״י ההודעות הרבות שראיתי פה בפורום ההבדל ביניהם מבחינת ביצועים הוא לא גדול. אולי הנפח הגדול יותר של ההונדה יאפשר נוחות גדולה יותר בנסיעה על כביש מהיר.
    מה אתם חושבים? אני מוכן לשים את עניין המראה בצד בשביל ראש שקט ובשביל אופנוע שהוא פרקטיקלי חדש, במידה והבדל השנתונים והקילומטרג׳ משחק תפקיד. מעדיף כרוכב חדש להתעסק עם האופנוע כמה שפחות.

    תודה!

  6. #6
    Senior Member
    תאריך הצטרפות
    Apr 2018
    הודעות
    1,051
    הדיוק 360 הוא אחלה כלי (עשיתי עליו על כל הלימוד) אבל הוא בהחלט מצועצע במראה, מכויל אגרסיבית, יש לו מנוע סינגל (בניגוד לטווין של ההונדה) שמחייב תחזוקה צפופה יותר ומוניטין האמינות של הדגמים האלה של KTM הוא לא טוב (בניגוד לאמינות המופתית של הונדה).
    אתה יכול לנסות להרחיב את החיפוש לכלים נוספים דוגמת הMT-03 או הZ300 אבל הדיוק הוא כלי יותר מרשים במחיר דומה.

אשכולות דומים

  1. רוכב מתחיל - ייעוץ לרכישת אופנוע ראשון וטיפים
    על ידי Mute בפורום לרוכב המתחיל
    תגובות: 18
    הודעה אחרונה: 23-11-2017, 21:28
  2. תגובות: 7
    הודעה אחרונה: 25-06-2017, 17:35
  3. התייעצות לרכישת אופנוע ראשון
    על ידי michaelsynex בפורום לרוכב המתחיל
    תגובות: 8
    הודעה אחרונה: 04-07-2016, 13:03
  4. תגובות: 0
    הודעה אחרונה: 11-08-2015, 18:39
  5. התייעצות בנוגע לקניית אופנוע ראשון
    על ידי Zurs בפורום לרוכב המתחיל
    תגובות: 10
    הודעה אחרונה: 08-07-2015, 17:23

הרשאות פרסום

  • אין באפשרותך לפרסם אשכולות חדשים
  • אין באפשרותך לפרסם תגובות
  • אין באפשרותך לצרף קבצים
  • אין באפשרותך לערוך את הודעותיך
  •  
Single Sign On provided by vBSSO