עצוב מאוד.
אך כך עובדת ברירה טבעית, יש את אלו שיהיו מספיק חכמים להמנע מלהכנס לסיטואציות מסכנות חיים ויש את השאר.
שנת 2021 היא הקטלנית ביותר אי-פעם לרוכבי דו-גלגלי: נשארו כשלושה וחצי חודשים עד לסיום השנה, וכבר נשבר שיא ההרוגים של השנים 2019 ו-2020; מתחילת השנה נהרגו 71 רוכבים, לעומת 69 רוכבים בכל אחת מהשנים הנ"ל; הפרטים והנתונים בפנים.
http://fullgaz.co.il/%d7%94%d7%a7%d7...9%d7%a0%d7%94/
עצוב מאוד.
אך כך עובדת ברירה טבעית, יש את אלו שיהיו מספיק חכמים להמנע מלהכנס לסיטואציות מסכנות חיים ויש את השאר.
אני יודע שזה נשמע הזוי אבל מאז שהנהגים יצאו מהסגר האחרון ההתנהגות שלהם הקצינה והדרדרה במספר רמות. אין יותר רווח בין המכוניות, כולם בתזזית, אין מראות ומחוונים, אין נתיב ימני ובעיקר אין דרך ארץ. המרכיב ההישרדותי ברכיבת כביש הפך להיות העיקר בעיני. אין כמעט פאן כשיש תנועה, אפילו דלילה. בני עמי בחרו בפסיכוזה. השוודים בכלל הגיעו למחוזות דמיוניים. כביש 4 עקיפה על השול הימני ב 140 כי לבדואי בסקודה שחורה עם החלונות הכהים חשוב שיידעו שהוא גבר גבר.
לא יודע מה האחוז הנוכחי של התאונות העצמיות מול תאונות עם רכב אבל גם רוכבי הדו-גלגלי משתתפים בשגעת. הפסקתי לרכב לפני 30 שנה מאותה סיבה ועכשיו שוקל לרדת מהכביש לגמרי. לא רוצה לרכב ליד אף אחד מהמטורפים.
SUZUKI GSX ES 550 E 1986HONDA NC 750 X 2016KTM 1090 Adventure S 2018
2020 Husqvarna 701 Enduro
KTM 790 Adventure S 2021
אני יודע שזה הפך להיות הספורט הלאומי בארץ להתבכיין על כל דבר ולחשוב שהמצב נורא בכל דבר,
אבל זה כנראה בעיקר באזור שלך או בראש שלך.
אין ספק שיש תמיד לאן להשתפר עם הנהגים בארץ, אבל בסה"כ...
ברוב הכבישים המצב די בסדר.
לדוג' אני נוסע יומיומי כ35 ק"מ לעבודה שהתחלתי לפני מספר חודשים, לא היה שום אירוע עד עכשיו.
נוסע מלא בכביש 1\6, קורה פה ושם אבל גם די נדיר.
כן יש כבישים ידועים לשמצה עם ריכוז אוכלוסייה ערבי גבוה כמו כביש 60 שידוע כמסוכן ועוד כל מיני, אבל לרוב המצב סבבה.
קדוזו, אני חושב שזה יותר קשור לאופנוע שאתה רוכב עליו מאשר לסביבה.
72.
היום סביב השעה 17:35 נהרג רוכב בשנות ה-20 של חייו ברחוב ההגנה בעכו. ככל הנראה מדובר בתאונה עצמית. את נסיבות התאונה המדויקות נברר אחרי החג.
צוותי רפואה שהגיעו למקום מצאו את הרוכב במצב קשה ולא יציב עם חבלות בראש ובגפיים. במהלך הפינוי לבית החולים הדרדר מצבו של הרוכב, ולאחר פעולות החייאה נקבע מותו.
![]()
אני חושב שרוכב צריך לקחת על עצמו את האחריות של שני הצדדים. המשפט עדיף להיות חכם מאשר צודק במיוחד שזה נוגע לחיים .לפעמים אנחנו בטוחים שרואים בבירור בכביש אבל זה לא המצב. ולפעמים אנחנו בטוחים שיתנו לנו לעבור בצומת כי התמרור מורה על כך. אבל זה לא המצב. ולפעמים אנחנו חוצים רמזור בירוק מלא וחושבים שהדרך פנויה אבל לא כך המצב.
רוב בתאונות קורות מחוסר צומת לב של אחד הצדדים. לי כרוכב וותיק יצא להתקל בהרבה מצבים של נהגים שמשחקים בנייד. נהגים חסרי כבוד בכביש. שהוא יושב לו בפקק עצבני בתוך מזגן ובתוך גוש ברזל שמגן עליו .. וכיום אנחנו הרוכבים כבר לא יכולים לנוע על השוליים מקבלים על כך דוח. אז אני נאלץ לפלס את דרכי בפקקים בין המכוניות והדרך הזאת היא כל כך מסוכנת שזה כמעט וודאי משוואה לתאונה. אז את מוצא את עצמך זוחל כמעט כמו רכב.
אין בארץ תרבות נהיגה. זה לא התבכיינות זה עובדה.
כול אחד חי בבועה של עצמו. ועד הטרגדיה לא דופקת לך בדלת .. אז את לא מייחס לה חשיבות מעשית.
אני אישית תמיד מעדיף ללכת על בטוח ולא לחשוב שהדרך פנויה אז לא יהיה מטורף שיחצה באדום. או בצמתים ולפי דעתי פקקים זה מלכודת מוות לרוכב מתחיל.. ולטוס על השוליים במקרה הטוב מקצר את הדרך במקרה הרע דוח. במקרה היותר רע נהג רכב יחתוך לשוליים ואתה תמצא את עצמך נהרג. אין שום פתרון מלבד. לפתח אינסטיקנטים שיגנו עליך בשעת הצורך. כי שאתה מאמת נהג שטעה הוא אומר סליחה לא ראיתי. אבל לך זה כבר לא יעזור. שברים בגפיים . נזק לכלי. סליחה זה מילה שלא מפצה על כל הזנק. שמרו על עצמכם.
עיר במרכז, שעה 19:55, כבר ליד הבית ועומד ברמזור
שליח ערס שמן על קטנוע שנראה כמו 50 סמ"ק עוקף את כולם כמו הזין שהוא ומתחיל לעשות "רווים" ובום איך שהרמזור מתחלף לירוק הוא עושה ווילי שכל הארגז שלו מאחורה נפתח ובמזל לא היה שם אוכל שהיה נמרח על הכביש
יום שישי, שעה 23:00, באותו השבוע, בכניסה לעיר ועומד ראשון ברמזור,
ערס על MT שוב עוקף את עולם בדרך הכי לא בטיחותית שיש, עומד ברמזור ומחתחיל לרברב כדיי שיידעו איזה זין קטן יש לו,
באיזשהו שלב החליט שהרמזור האדום הוא לא בשבילו ונותן גז ועוד לפנייה שמאלה
לא מרחם על ההרוגים האלו שידוע שהם נהרגו כתוצאה מהטמטום שלהם
אכפת לי רק מזה שבגללם הביטוח שלי עולה יותר
לפני שלושה שבועות בערך ביום שישי בדרך לים על רחוב הירקון, רמזור ירוק נוסע למזלי רגוע מאוד על הנתיב הימני כי הייתי עם קלאץ תקול באותו זמן, פתאום מבחין בנהג מונית שחותך מהנתיב השמאלי שבו פונים שמאלה עובר לנתיב שלי וחוסם בצורה מוזרה את הצומת שהרמזור מורה ירוק, בולם בכל הכוח הabs נכנס לפעולה ועצרתי 10 ס"מ ממנו. עוד מקרה מלפני כמה שנים אני נוסע ברמזור ירוק ליד איכלוב, נהגת רכב מבוגרת( ואלו הכי מסוכנים על הכביש) עוברת ברמזור מולי שמורה ישר בלבד שמאלה לנתיב שלי , שוב הabs נכנס לפעולה ויצאתי ללא פגע ברגע האחרון, מה עוד היה לי? נהגת רכב נכנסה בי במהירות בינונית והפילה את האופנוע לצד אחרי שפשוט עמדתי בפקק, תבעתי אותה וזכיתי בכל( הכלבה לא הודתה) ומעל הכל נהג רכב ערבי שהחנה על שוליים צרים ולא שם משולש אזהרה. האופנוע שלי הלך טוטלוס ואני שבוע במיון, תבעתי אותו והפסדתי. מוסר השכל, להיזהר בכל מצב גם שהכול נראה בטוח כי בסוף מתוך 1000 פעמים יקרה משהו חריג והוא יקרה!! בוודאות! לכולם! ולהוריד מהירות, זה לא חייב להיות רכב אפילו, יכול להיות כתם שמן או חיות על הכביש קרה לי כמה פעמים או אבן גדולה
נערך לאחרונה על ידי ducati boy; 22-09-2021 בשעה 02:10.
ducati monster 796 2014:- טוטאלוס
עכשיו: ducati supersport 939
יש המון רוכבים שרוכבים בחוסר אחריות, אולי לא כל הזמן, אולי רק לפעמים, או אפילו רק שהקוף יוצא, אבל לתאונה מספיק שבריר שניה של הצטברות גורמים
בשביל להשכיב את הרוכב, על הכביש, בבית חולים, בבית עלמין.
התאונות מתחלקות לכמה וכמה סוגים באחוזים משתנים על פי הרוכב:
תאונה עצמית- איבוד שליטה, חוסר מיומנות, הסחת דעת, רכיבה שלא בהתאם לתנאי הדרך.
תשתית לקויה- שמן, חול, בור, קפל קרקע.
טעות אנוש של הרוכב- חוסר בהבנת סימני הדרך קריאת רמזור מוטעית, מעבר בין נתיבים בלי להסתכל במראה כניסה מהירה לסיבוב עיוור.
טעות אנוש של אחד ממשתתפי הכביש האחרים- התפרצות לנתיב, ניגוח מאחור, וכד'.
כשל טכני/מכני- (לרוכב יש אחריות על הכלי אבל...)
כורך עליון- נסיעה במקביל למשאית אבטיחים דלת נפתח והכל נופל על הרוכב (היה)...
עכשיו אחוזים, כל רוכב יש לו מיומנויות אחרות, ניסיון אחר, מקצועיות אחרת, יכולת פיזית/מנטלית אחרת, קריאת מציאות אחרת. אלה קובעים את הסיכוי
שלו לשרוד על הכביש+10% מזל.
הפזיזות והשכל יצאו לטייל הפזיזות הלכה על הכביש והשכל ניסה לשכנע אותה לעלות למדרכה, רכב שהגיע במהירות ראה את הפזיזות על הכביש שבר
חזק את ההגה על מנת לא לפגוע בה ועלה על השכל....מזל.
כרוכב האחריות על קביעת האחוזים שיש להם שליטה עליהם מוטלת עליך ותמיד תזכור של ב-10% אף אחד לא שולט!
פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!
זה 10% בתנאי שאתה רוכב טוב ושקול.
כשאתה לא מרוכז, או סתם מטומטם, האחוזים עולים.
יצא לי להכיר רוכבים שאצלהם המזל הוא יותר לכיוון ה90%. (אחד למשל, שכל בוקר היה רוכב על השול השמאלי של כביש 2 בשעות של הפקקים, במהירות של מעל 150 קמ"ש ). למיטב הבנתי, הבחור עדיין בחיים.
שנה לפה, שנה לשם, לטוב ולרע... הסוף כבר די קרוב.
https://www.youtube.com/watch?v=BreeHRtXhL8