אם אתה רוצה משמעותית יותר כח מה-NC אבל שלא נראה כמו ספינת משא, קצת פאנק רוק וגם לרדת לשטח לא בכאילו (ואם בכלל מייבאים אותו לארץ), הטריומף 1200 XE יכול להיות עוד משהו לשקול -
ציינת בימר מקבילי - ל-F800ים יש קצת יותר כח (85 לעומת 55 כ"ס), שוקלים כ-30 קילו פחות (18x לעומת 218 ק"ג), וצריכת הדלק שלהם עדיין מספיק טובה בשביל לשים את מיכל הדלק מאחור כמו ב-NC. מיקום פתח התדלוק לעומת זאת, הרבה יותר נוח.
לגבי מיתוס הפרימיום הגרמני - אני לא יודע מה הסיטואציה עם ה-XR החדשים, אבל המנועים בסדרות ה-F800 הם rotax 804 ומיוצרים באוסטריה ממה שאני יודע. היה תאקל בשנתיים הראשונות, 2007-2008, משהו עם ציפוי הבוכנה(piston slap), מעבר לזה מנוע של 200K~ ממה שיצא לי לברר (אצל האלכסים מטופל מישהו עם 220K). לא יותר אמין מה-NC, אבל לא slouch.
בניגוד לבימרים הגדולים, אין ל-F800ים כל מיני בעיות הזויות (שאפט, קלאץ' וכו) והטיפול בהם נוח. מחירי חלפים בשלב הזה, דומים ליפנים.
אני גם חששתי ממחירי הטיפול -
http://fullgaz.co.il/forums/showthread.php/21694-רשימת-מכונאי-בימרים-(לא-בהכרח-מורשים)
אבל האלכסים יסודיים והוגנים. למעשה באסה להחליף למשהו אחר כי (בין היתר) אי אפשר יהיה לבוא לאלכסים..
מה שכן - הכידון מווברץ במשרעת גדולה יותר. אם באים מהונדה (היה לי לפני כן NC700 כשנה) עם הזמזום העדין אחרי 130, זה מרגיש על סף האלים ודורש הסתגלות..