ציטוט נכתב במקור על ידי Rav4 צפיה בהודעה
ואתה מצפה שאני גם אסחב אותם בדרך למוסך בטח. או שאני אקנה מכונה שתהיה לי בבית... בחייאת, אתה יודע שזה לא פרקטי, אז בשביל מה אתה בכלל אומר את זה.
בפוסט הפותח את האשכול בו אנו נמצאים כעת כתבת אתה שאלה אחת בלבד. "למה הצמיגים לאופנוע כאן כול כך יקרים?"
התשובה היא בדיוק מה שענית עכשיו:
כי מישהו אחר מחפש את הצמיג בחו"ל. כי מישהו אחר מוודא שהוא בן חצי שנה לפחות, כי מישהו אחר לוקח זאת לבדיקת מעבדה במקומך, כי מישהו אחר מגיש במקומך את המסמכים לאישור הייבוא, כי מישהו אחר משלם במזומן ונושא עליו את עלויות האשראי (עד שתחליט לרכוש את הצמיג), כי מישהו אחר מאחסן את הצמיגים עד להתקנה, כי מישהו אחר מוביל אותם עד למוסך.
על כל הדברים האלו (ועוד הרבה שירותים אחרים), אתה משלם. וכן - גם את הרווח של המישהו הזה אתה משלם.

אם לא מתאים לך לשלם עבור השירות הזה, או לשלם הרבה עבור הרווח הזה שלו, זכותך. המדינה, באופן די נדיר בעולם הרכב - מבינה זאת ומאפשרת לך לעשות את הכל בעצמך ובאופן חוקי.
אבל אי אפשר להחזיק את המקל מ-2 הקצוות. גם לקבל את הצמיג בזול וגם לא לעשות שום דבר בשביל זה.
הרי אם כל המגבלות והצרכים האלו לא היו עולים כסף למישהו אחר, הוא היה מוכר לך יותר בזול או מרוויח עלייך הרבה יותר - או לפחות כמו שמנסים לטעון כאן ובשאר הרשתות החברתיות. מהדברים שכותבים על מוכרי הצמיגים ניתן לחשוב שכולם גרים ביאכטות מפוארות בזכות הרווחים העצומים שהם עושים מהצמיגים.

ציטוט נכתב במקור על ידי Rav4 צפיה בהודעה
כאשר יבואן מביא את אותם המוצרים במחירים זולים משמעותית מבן אדם פרטי - אין סיבה למחירים כאלה.
א. בכמה הוא קונה - זו סתם הערכה שלך שהוא קונה "במחיר זול משמעותית מאדם פרטי". זה נשמע הגיוני לחשוב כך, אבל זה לא בהכרח נכון. וחוצמזה - "משמעותית"? מי יקבע וקבע כמה זה הפרש "משמעותי"? זו רק הרגשת בטן שלך שלא מבוססת בשיט.
ב. הבסיס היחידי לקביעה שלך "אין סיבה למחירים כאלה", הוא ההשוואה למחירי הקנייה בחו"ל. אבל כשמציעים לך להביא לבד מחו"ל, אתה נרתע ומוצא לבד מלא סיבות למה לא.
האם אתה שם לב לדואליות המנוגדת במסרים שלך?