גבר, לא יודע בן כמה אתה - אבל אני מנחש שאתה די צעיר... אחרת היית מבין שכסף זה בעיה בשביל כולם. כולל אלה שיש להם.מהמשפט האחרון אני יכול להבין שכסף זה לא הבעיה שלך ו2X00 ש"ח לזוג צמיגים לאופנוע זה נראה לך סביר ביותר ומבחינתך גם אפשר לדרוש עוד, אלא אם כן, ואני אצטט, "יש לך דואליות במסרים" אז אתה מוזמן לתקן אותי, כול עוד הבנו אחד את השני אז אין לנו על מה להמשיך להתכתב כי ממילא לא נגיע להסכמה. פיס.
סתם להמחשה: אני נמצא בשנה האחרונה בתקופת צנע, שבה אני נמנע מלקנות דברים לא הכרחיים (וזה כולל חלקים לאופנוע שאפשר להסתדר בלעדיהם/לתקן/לייצר).
הסיבה היא, שאני בונה בית עם משכנתא של קרוב למיליון, ומשלם שכירות במקביל.
אז סלח לי, בעיני הפער בין 1500 ש"ח לסט ל-2200 ש"ח לסט שמחליפים במקרה הטוב פעם בשנה, זאת בעיה זניחה אל מול מדד תשומות הבניה, שהקפיץ לי את מחיר הבית ב-50 אלף שקל בשנה אחת, בלי שהקבלן סיים שלד.
אני גם זוכר שכשהתחלתי לרכב לפני עשור וקצת, סט צמיגים ב-1800 במידות שרלוונטיות עבורי היה מציאה, והמחיר הסטנדרטי היה 2000-2200.
בעשור הזה השכר נטו שלי עלה פי שלוש (כי התקדמתי בקריירה), והשכר החציוני במשק עלה בכ-30% (בהערכה גסה). הצמיגים, לעומת זאת, עולים אותה דבר - משמע ריאלית הם נהיו זולים יותר.
אם מחירי הדיור לא היו מזנקים פי 3 בעשור - היה לרובינו הרבה מאוד כסף להוציא על צמיגים...

ציטוט ההודעה בתגובה