ההגיון אומר שהעלים ממשיכים לינוק אנרגיה מהבצל (שום) ולכן עדיף לחתוך אותם,
שנית, במקום לקנות 10 קילו בתחילת העונה עדיף שתהנה בעונה משום טרי ורק בשלהי העונה תקנה 10 קילו
אני לא מצליח לשמור את השום יותר מדי, בסוף הוא מתייבש. אולי תשים אותו בסביבה ה"טבעית" שלו במקרר (בתוך טוף. או סמרטוט. בחושך.
אני יודע שככה שומרים ג'ינג'ר
פעם קניתי קילו שום מקולף ושמתי בפריזר, עכשיו כשאני מפשיר כמה שיניים יוצא להם טעם בעעעע

וכן, כולי התרגשות בכל שנה עם הנץ ראשי השום בשוק.
זה בא בדרך כלל עם חג הפסח ויום ההולדת.
אני זוכר בסגר הראשון מוכר בבסטה שסגר את התריס עד כמעט למטה ומכר לי את הסם הזה בחמישים שקלים לקילו בהחבא