שלום!
אני מעוניין בלקנות אופנוע אבל לא יודע איך לבדוק אותו ויזואלית וכו'...
האם אפשר לסמוך על מקומות כמו אלבר, אמנות אחזקת האופנוע וכל זה?
תודה מראש!
תהליך קניה של כלי רכב משומש "על הנייר" נראה כך:
1. מייצרים קשר עם המוכר ומוודאים את הפרטים במודעה. משלימים חוסרים אם צריך כדי להגיע לתשאול מלא - ידיים, ק"מ, טסט בתוקף, תיעוד טיפולים, עבר תאונתי, רכיבים שדורשים החלפה בקרוב|(גגון צמיג/שרשרת), תוספות.
על סמך הנתונים האלה מחליטים האם יש טעם לנסוע לראות.
2. במידה וכן - מגיעים, מתרשמים מהמוכר (פחות רלוונטי במקרה של סוכנות). מצליבים את המידע מהתשאול הטלפוני עם המצב בפועל - כל חוסר התאמה (כגון - סימני שפשוף על מנוף הבלם ומשקולת כידון באופנוע ש"לא נפל מעולם") זאת נורה אדומה בוהקת.
מבצעים בדיקה ראשונית - לא צריך להיות מכונאי דגול כדי לוודא שכל החשמל עובד, לחפש שפשופים במשקולות הכידון, המנופים או חלקים בולטים אחרים, לבדוק את מצב הצמיגים. לא יזיק גם לשמוע את המנוע ולבדוק האם יש רעשים חריגים.
מי שיש לו ניסיון מכונאי נרחב יותר, ידע גם לחפש סימני נזק בשלדה, להעריך את מצב הברקסים והשרשרת, לבדוק חופשים במיסבים - ובכך במידה מסויימת מייתר את השלב הבא.
3. אם כל הבדיקות לעיל לא הציפו בעיה משמעותית, והשילוב בין מצב האופנוע למחיר (אחרי משא ומתן) נראה מבטיח - אפשר לקחת לבדיקה במוסך שמתמחה בדגם.
Ducati Multistrada 1100
Alfa Guiletta 1.4 Manual
הייתי מוסיף להתכופף ולחפש נזילות שמן או הזעות של שמן או נוזל קירור.
אם יש לך בן משפחה שהחליף רכב או שתיים בחייו כדאי לבוא איתו שתהיה עוד עין אובייקטיבית ויתרה מזאת שתמתן את ההתלהבות שלך ( לא מכיר אותך אבל ישנם אנשים הנוטים להתעלם מאזהרות פנימיות שלהם שלרוב מוצדקות )
מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
SIC TRANSIT GLORIA MUNDI
אוקיי עכשיו הבנתי יותר מה לחפש,
תודה רבה!
(למקרה ומישהו ייראה את ההודעה הזאת בעתיד והוא לא מבין מה כל הדברים שציינת אז לחפש בגוגל תמונות!)
לגמרי צריך למתן אותי לפעמים...
עוד עצה טובה, תודה רבה!
אתם יכולים אולי לחשבו על שאלות יותר מתקילות שאפשר לשאול לפני/בזמן הבדיקה?
בהתחשב בעסקים שציינת מדובר בהארלי? אם כן, זה יותר בעייתי – קשה לי לחשוב על "מוסך מתמחה" שייתן לך חו"ד אובייקטיבית. זה עולם די מצומצם.
בהעדר היכרות עם מישהו שמבין, מה שאתה יכול לעשות כדי לצמצם את הסיכון זה לעשות שיעורי בית בעצמך – יש המון מידע בפורומים, יוטיוב, פייס... לקחת כלי עם קילמוטרז' נמוך שלא עבר תאונה (יש להם כלים בני כמה שנים עם פחות מ-5000 ק"מ). אם אתה קונה מאלבר יכול להיות שאפשר לחלץ מהם גם אחריות.
הא, כמעט שכחתי – לא לסמוך על אף אחד, ובוודאי שלא על אלבר.
בינתיים שמתי עין על הרבל של הונדה...
חשבתי על ה-VN900 מוגבל אבל הוא יותר מהתקציב שלי לצערי
וקראתי עוד קצת עכשיו בפייסבוק והבנתי שאלבר לא כאלו משהו מבחינת שירות ואמינות אז איאלץ "לסמוך" על יד2
הבעיה שאין לי עין לדברים האלו ואני מפחד לפספס משהו וליפול ולבזבז כסף שלקח לי המון זמן לחסוך
אקח את העצות שנתנו פה ואנסה כמה שיותר ליישם אותן
תודה רבה בכ"מ!
יפניים זה הרבה פחות מסובךבסוף זה אותה גברת בשינוי אדרת ולא תתקשה למצוא עסק אמין לבדיקה. גם הסיכון (עלות הכלי) יותר נמוך.
אתה לא צריך עין מיוחדת – רק סבלנות ולא להתרגש יותר מדי. תראה שהמוכר טיפוס נורמלי. שהמסמכים מסתדרים (יד, צמיגים, ק"מ, מטופל במקום נורמלי ובזמן). אח"כ ויזואלית – שאין שיפורים מטופשים (במיוחד זבל בגרושים מסין), סימני נפילה / תיקונים לא מוצלחים (לא להתרגש משריטות שטחיות ברגליות וכיו"ב), ושכל החשמל עובד.
תבקש שיתניע (cold start), תחפש כתמי שמן, ושאין למנוע רעשים מוזרים. בחזרה לנקודה הראשונה - שאל שאלות לאורך כל הדרך, תראה שהמוכר לא מגמגם, מתחמק, מחרטט ושהסיפור בסך הכל מתיישב והגיוני.
אחרי שבדקת ברוגע את כל מה שכל הדיוט יכול לבדוק – אם זה נראה טוב קח למקום מוכר עם המלצות שיבדוק יותר לעומק.
עוד דבר, אם המוכר מוכן להציג היסטוריית טיפולים מסודרת, לרוב זה יעיד על כלי שמור ומטופל. מוכר שינסה להתחמק מזה כנראה מסתיר משהו.
אני צריך מוסך לבדיקה מומלץ באיזור חולון, ת"א, ראשל"צ,
שמעתי על דינמיקה,
יש לכם עוד המלצות?
(עדיפות לכאלו שמתמחים בהונדה)