הגעת למסקנה מרחיקת לכת.
א. הרייזרים בהכללה הם החבורה המאוסה והמזיקה ביותר בשטח. זה החברה עם המוסיקה הרועשת שמסכנים את כולם, ואלה שמעלים ענני אבק על אחרים. הרבה בני דודים וערסים. בהכללה, כן.
ב. אין לי בעיה עם רוכב שלא משאיר סימני הייתי כאן.
יש לי בעיה עם רוכבי שטח (לא פות"ש כפי שהבהרתי) שמזיינים את השטח.
מאמין שראית לא פעם איך נראית גבעה בתולית בשום מקום שחגגו עליה מאות רוכבי אופנועים. בתור אחד שמטייל בשטח עשרות שנים עם ג'יפ ורגלי ועכשיו באופנוע זה פשוט מטריף אותי. אני לא מדבר על החוקים של הרט"ג ושם עליהם בעצמי קצוץ. מה שמפריע לי זה שאנשים יוצאים לטבע כדי...להיות בטבע ובלי שום מודעות מזיינים כל מה שנראה להם כשיר למבחני עבירות, יכולת, שופוני ואומץ. אתה כנראה לא מבין בדיוק על מה אני מדבר (כולה סימן קטן של צמיג או חריץ בקרקע) ובטוח שאתה בצד של הטובים כי הג'יפים והרייזרים והצבא בכלל והפזורה הבדואית עוד יותר הורסים את הטבע אבל עבורי הטמטום שנפוץ בקרב רוכבי השטח מפריע ומבייש.
אם זה חשוב לך ואתה אוהב את זה- למה להרוס?
כמו לכבות סיגריה על הילד שלך.
הוא לא ימות מזה, כולה סיגריה. צלקת קטנה שתעבור עוד חודש.
יש הורים בהודו שמטילים בילדים מומים לקיבוץ נדבות אפקטיבי.
הבנת או שצריך -עזוב, אני יסביר את עצמי כמו שצריך.
השאלה לא מי מלכלך והורס יותר אלא למה להרוס משהו שכיף לך לראות ולהיות בסביבתו?
כמו הדייגים שמשאירים קרסים שקיות קליפות גמרי וטינופת אחרי כל דיג שלהם. אבל מה..הם חולים, ממש חולים על הים. כל יום בים.
(וגם להם הערתי ואמשיך להעיר כי זה תקלה נוראית).
מדי פעם, כשאני נמצא במקום נקי אני מרגיש צורך לקחת את בדלי הסיגריות שלי איתי.
תבין, לא צריך להיות דתי כדי להעריך ולכבד את מה שחשוב לך. זה עניין שלך עם עצמך.
כשהלכלוך וההרס מפריע לאחרים -חרדונים, עצים ועד אנשים- זה גם העסק שלהם.
אני לא יוצא דווקא עליך. זה לא אתה- זה אני.
רק מנצל את ההזדמנות להגיד לחברים שלא מבינים:
כל סימן שאתם משאירים בטבע מחוץ לשביל שכבר נרמס הוא נזק, כיעור וטיפשות (גם גרפיטי על סלעים וחריטת שמות על גזעי עצים).
אם רוכבים לא מבינים כיצד צמחים ובעלי חיים מושפעים מחריץ קטן ,אדמה דחוסה לאבק ורעש זה בסדר. גם אני לא הבנתי.
אבל הרוכבים יכולים להבין שכיף שם בטבע והכי כיף שהטבע נראה בתולי וזאת סיבה מספיק טובה לא לרצות ללכלך ולהרוס.
בשבת על גבעה 400 יושבים אחלה אנשים עם רייזרים וזורקים קליפות הדר על הרצפה.
שאלתי למה לזרוק? זה מתכלה, הם הסבירו לי.
זה נכון וגם סלעים מתכלים אבל היית זורק קליפות הדרים בגינה המושקעת שלך?
שואל ברצינות, כאילו. בעצם למה לא?
בסוף זה מתכלה. לא מצאו קליפת תפוז אחת מימי החשמונאים.
ולמרות שזה מתכלה לא תזרוק בגינה שלך קליפת תפוז ולא עצמות של עוף שאכלת.
גם לא תפרפר את האחורי על הדשא ששתלת למרות שהוא יצמח מחדש תוך כמה חודשים והחריץ הקטן (כולה 15 ס"מ רוחב) יתמלא בסוף בסחף ובקושי יראו עוד כמה שנים שחגגת שם.
אני באמת לא בא בטענות לאף אחד שקורא או כותב כאן כי אני לא מכיר והעובדה שיש רוכבים שמעדיפים לקרוא במקום לצפות בתמונות וסרטונים זה סימן שיש עוד תקווה ואני בטוח שאם יש עוד תקווה היא תצמח מקוראים ולא מאלה שבמשחק הלייקים. אני רק מנסה להסביר את עמדתי כלפי תופעה נפוצה בקרב רוכבי שטח. אגב, עם חלק שלא שומר על הטבע אני רוכב מדי פעם. גם להם אני מעיר ומנסה להסביר.