לי יש כבל כזה שמחובר למצבר כבר שנים.. הציל אותי כבר פעמיים שנגמר המצבר.. לא צריך לפרק את כל האמבטיה של הקטנוע כדי להגיע למצבר. וגאמפר תמיד יש לי בקטנוע.
מסתכל על כבל כזה באליאקספרס -
https://www.aliexpress.com/item/1005001343467540.html
jumper_extender.jpg
יש לי מקפיץ שמגיע עם אותו חיבור (EC5 להבנתי), אבל על הכבל יש גם קופסה עם (אני מניח) מעגל כלשהו -
booster_cable.jpg
אני תוהה אם אפשר להשתמש במקפיץ עם כבל "רגיל" כמו שמוכרים באלי?
לי יש כבל כזה שמחובר למצבר כבר שנים.. הציל אותי כבר פעמיים שנגמר המצבר.. לא צריך לפרק את כל האמבטיה של הקטנוע כדי להגיע למצבר. וגאמפר תמיד יש לי בקטנוע.
טוב לדעת, חשבתי שאולי זה לא עובד בלי המעגל שעל הכבל עם התנינים.
כל מטרת המעגל הוא הגנה מפני חיבור הפוך ו(אולי) פריקת יתר. לכן גם לא מאפשר עבודה עם הבוסטר במקום מצבר ומנתק אותו אחרי התנעה (אם המצבר המקורי מקצר, ניתן תיאורטית לנתקו לגמרי ולחבר את הבוסטר במקומו עד הגעה לחוף מבטחים).
*אין באמור המלצה לנסוע עם בוסטר במקום מצבר. לא כל סוללות הליתיום יודעות לעבוד עם מתח טעינה של אופנוע, ובחיבור ישיר אין הגנה מפני טעינת יתר. סוללת ליתיום בקלות יכולה להפוך אופנוע ללמפיון.
לא מדויק. מצבר של רכב נטען דרך אותו חיבור. בוסטר לא. המעגל הזה מגן על בוסטר מפני זרם טעינה.
בתמונה: "reverse current protection"
אי אפשר להחליף מצבר בבוסטר. קודם כל, "בוסטר" זה לא סוג של סוללה. זה מעגל שממיר מתח (עושה boost) ממתח של סוללת ליתיום קטנה ל-12 וולט. סוללה בתוך בוסטר לא נטענת מחיבור לרכב, כך שהיא תגמר די מהר.
בוסטר עושה boost לזרם.
סטרטר צרכן "רעב" והבוסטר מספק לו זרם רגעי גבוהה.
xlib, אני אחרוג ממנהגי, ואענה לך ברצינות, מכיוון שזה נושא טכני. וחשוב.
לא מומלץ לנסוע עם בוסטר במקום מצבר אבל אפשרי בהחלט.
ועשיתי את זה עם הבוסטרים הקטנים המצ'וקמקים של תחנת דלק, שנראים כמו מטען נייד לפלאפון.
הקושי היחיד היה מעגל ההגנה שעליו עשיתי אלתור של מעקף.
למעשה, אחרי ההתנעה, ניתן לעבוד עם סוללה יחסית קטנה שתדמה מצבר, או אפילו עם קבל מתאים. כל זאת, כמובן במקרה של מצבר מת שלא מאפשר השארות האופנוע מונע אחרי ניתוק מקור המתח החיצוני (אחרת, כמובן שניסע עםהמצבר).
ושוב,
מומלץ זה לא
נזק לסלילים- אפשרי.
סכנה לפיצוץ הסוללה ושריפת האופנוע- מוחשי.
אנקדוטה- נסעתי גם עם רכב עם מנוע גדול מעל שעה, עם אלטרנטור מת, כשבמקום מצבר מחוברת סוללה של מכשיר קשר. לא קשור לדיון, אבל עדיין.
ועוד משהו.
xlib,
כאן נהוג לכתוב מידיעה, ובתחומים בהם אתה מבין.
סוללת הליתיום הקטנה היא כמעט תמיד 12v. (למעשה אלו כמה של 3.7/4.2 שמחוברות בטור ולעתים גםבמקביל עם עודסוללות). ואז קורה מה שטרייבל תיאר
אם תמצא בוסטר שמעלה מתח במקום להעלות זרם תקבל ממני נשיקה.
אם תרצה הסבר על ההבדל בין מתח לזרם, אל תתבייש לשאול.
אי אפשר לחבר למצבר התקן שמעלה מתח בגלל שמערכת החשמל ברכב עובדת על 12V בלבד.
מתח יותר גבוהה יטגן הרבה צרכנים זה מצב בלתי אפשרי.
מעניין! לא ידעתי שאפשר סתם לחבר סוללת 12V ולנסוע, למעשה הנחתי שאפילו מצבר מאופנוע אחר לא מתאים..
אז רק מוודא - המעגל הזה מגן מנזק או שימוש לא מתאים לבוסטר עצמו, ולא נגרם נזק מוסף לאופנוע/מצבר מלהקפיץ בלעדיו?
+ מה הכוונה נזק לסלילים מנסיעה על בוסטר? אתה מתכוון לסליל של האלטרנטור (מה אומרים בגולה stator) או משהו אחר?