תוצאות 1 עד 15 מ 15

אשכול: התייעצות מהירה בנוגע לנסיעות מבחן

Member

התייעצות מהירה בנוגע לנסיעות מבחן

חברים שלום,
    עברתי את ה-A בשעה טובה,
    מתחיל לעשות נסיעות מבחן על ה"ליטרים השפויים" (סטייל ספורטטורינג) - ורסיס 1000, טרייסר 900, ויסטרום 1000 (ואולי כלים נוספים)

השאלה האם כדאי לעשות את הנסיעות מבחן צמוד (אחת אחרי השניה) או דווקא לרווח, עם הפרש של כמה ימים?

מנהל פורום FullgaZ הסמל האישי של lokimonster
    בגדול כדיי לבחון כמה כלים מאותו סוג.
    ייתן לך בסיס טוב להשוואה.

לדעתי כמה שיותר קרוב.

ממליץ לך בכל מקרה להעזר ברוכב וותיק ומוסך אם יש לך אחד שמוכן להעיף עיין מקצועית.

Nc750 שפוי לא בהכרח רצוי

מצאתי על מה לקטר הוינקר של ימאהה נושר!!!
    SIC TRANSIT GLORIA MUNDI

Senior Member
    מאיזה כלי אתה מתכנן לעבור אליהם? הם אומנם שפויים אבל עדיין יכולים לסבך אותך כרוכב חדש על בלתי מוגבל, בטח הטרייסר עם המנוע העצבני שלו...
    לגבי שאלתך, לדעתי הייתי מרכז את זה באותו יום.
    Tracer 900

Senior Member
    בעניינים ברומו של עולם מעדיף להמתין עד שאני מעכל את החוויה במלואה ומתקבל פלט. אצלי זה לוקח כמה ימים.
    כמו שאחרים אמרו, זה אופנועים חזקים אז שים לב שאתה בודק בסביבה מתאימה ובתוך מה שאתה מכיר. בנסיעת מבחן על ה KTM 790 בקרת האחיזה נכנסה לפעולה ביציאה מהירה מכיכר ולא בגלל שביקשתי לבדוק אותה. יש לך וורסיס עם 4 צילינדר וזה הבדל גדול לעומת אחרים.

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי Paz צפיה בהודעה
    מאיזה כלי אתה מתכנן לעבור אליהם? הם אומנם שפויים אבל עדיין יכולים לסבך אותך כרוכב חדש על בלתי מוגבל, בטח הטרייסר עם המנוע העצבני שלו...
    לגבי שאלתך, לדעתי הייתי מרכז את זה באותו יום.
    כן, אני מודע לכך שהם חזקים מאד ובהם בהחלט משמעותית חזקים יותר מהכלי עליו אני רוכב היום.

בשנתיים וחצי האחרונות רוכב על טרייסר 700, גם בגרסא המוגבלת וגם בגרסה הלא מוגבלת.

מתכוון ללמד את הכלי הבא שלי לאט לאט ולקחת אותו ברצינות, אני מבין שהכלים האלה שפויים יחסית לסופר ספורט 1,000, אבל חזקים משמעותית לעומת מה שאני רוכב עליו היום

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי etz301 צפיה בהודעה
    כן, אני מודע לכך שהם חזקים מאד ובהם בהחלט משמעותית חזקים יותר מהכלי עליו אני רוכב היום.

בשנתיים וחצי האחרונות רוכב על טרייסר 700, גם בגרסא המוגבלת וגם בגרסה הלא מוגבלת.

מתכוון ללמד את הכלי הבא שלי לאט לאט ולקחת אותו ברצינות, אני מבין שהכלים האלה שפויים יחסית לסופר ספורט 1,000, אבל חזקים משמעותית לעומת מה שאני רוכב עליו היום
    אם זה טרייסר 700 אז זה לא ביג דיל, הטרייסר 900 הוא מעבר טבעי, עם תוספת כוח משמעותית, השאלה מה אתה מחפש? הויסטרום והורסיס שונים מהטרייסר 900, בגודל ובתצורת מנוע...
    Tracer 900

Member
    אם זה טרייסר 700 אז זה לא ביג דיל, הטרייסר 900 הוא מעבר טבעי, עם תוספת כוח משמעותית, השאלה מה אתה מחפש? הויסטרום והורסיס שונים מהטרייסר 900, בגודל ובתצורת מנוע...
    רוכב כ 80 ק"מ ביום, על קו נתניה תל אביב. לא מעט נסיעות עירוניות ולעתים רחוקות נסיעות ארוכות יותר.
    רוכב רק לצרכים מנהלתיים, לא טיולים בסופי שבוע.
    מדי פעם מרכיב את אשתי כשיוצאים יחד.

זהו בעיקרון.
    הטרייסר 700 עושה עבודה טובה. מחפש אולי משהו קצת יותר מרגש.
    מה גם שנתיים וחצי עם הרבה קילומטרז עוד, טבעי לרצות לנסות משהו אחר.

Senior Member הסמל האישי של השושנים
    רכבתי על שלושתם גילוי נאות בחרתי בורסיס. כולם טובים, הטריסר עצבני משהו ומעסיק את הרוכב מתלים נחותים
    מחייב רוכב עם משמעת וניסיון אופנוע פעלולים במסווה.
    הויסטרום נוח אוונגרדי יקר חלש מהורסיס על נייר, נותן מעצמו בכל והיה יריב שקול לורסיס יודע לרדת לשטח קל.

לורסיס מערכת המתלים הטובה בחבורה, מנוע 4 השורה שנמצא בעבודה תמיד, כוח בלתי מתפשר זכר למנוע הספורטיבי
    שבתוכו, נוח כמו ארמון שיח סעודי, אידאלי למרחקים ארוכים בשתיים יודע לעשות הכל רגיש בשטח. תמורה אדירה למחיר.

אם אתה בעניין בדוק גם אפריקה טווין וסופר טנרה. יש לשניהם קהל אוהדים לא קטן.

לגבי מבחן תשתדל לעשות ברצף, כי מול כל הפרעות הקשב והרעשים הלבנים התחושה נשמרת ותחושה משקרת בפרק זמן הקצר
    של המבחן ההבדלים פחות.

תקשיב רק לעצמך ולתחושות שלך.
    פעם, האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    רכבתי על שלושתם גילוי נאות בחרתי בורסיס. כולם טובים, הטריסר עצבני משהו ומעסיק את הרוכב מתלים נחותים
    מחייב רוכב עם משמעת וניסיון אופנוע פעלולים במסווה.
    הויסטרום נוח אוונגרדי יקר חלש מהורסיס על נייר, נותן מעצמו בכל והיה יריב שקול לורסיס יודע לרדת לשטח קל.

לורסיס מערכת המתלים הטובה בחבורה, מנוע 4 השורה שנמצא בעבודה תמיד, כוח בלתי מתפשר זכר למנוע הספורטיבי
    שבתוכו, נוח כמו ארמון שיח סעודי, אידאלי למרחקים ארוכים בשתיים יודע לעשות הכל רגיש בשטח. תמורה אדירה למחיר.

אם אתה בעניין בדוק גם אפריקה טווין וסופר טנרה. יש לשניהם קהל אוהדים לא קטן.

לגבי מבחן תשתדל לעשות ברצף, כי מול כל הפרעות הקשב והרעשים הלבנים התחושה נשמרת ותחושה משקרת בפרק זמן הקצר
    של המבחן ההבדלים פחות.

תקשיב רק לעצמך ולתחושות שלך.
    תודה רבה,
    קראתי את הפוסטים שלך והכנסתי את הורסיס 1,000 למשוואה נטו בגללך ובעקבות הפוסטים שלך בפורום הזה.
    מהצד הוא נראה לי יותר ככלי תיור לסופי שבוע, עם מורכבת וחצי בית בארגזים ופחות ככלי לשימוש יומיומי.

שוב, אין לי כרגע (ובשנתיים הקרובות) נטיה לשטח (יש הרבה רצון להכנס לשם, אבל אין זמן), הכלי הוא כלי תחבורה יומיומי של רואה חשבון עצמאי שמסרב לעמוד בפקקים ולהוציא קרוב ל-100 שקלים חניות.
    עם יד הלב התניידתי שלוש שנים על קטנוע מנהלים 400 והוא התאים בול לצרכים שלי (קיבלתי בחילה עד כמה הוא התאים לצרכים שלי והיה פרקטי).

אז רציתי אופנוע כי רציתי להרגיש את ההילוכים, ואת החספוס ואת המנוע בין הרגליים ויותר ביצועים על חשבון נוחות, ועכשיו אני רוצה יותר מומנט וקצת יותר כח.

המתלים של הטרייסר 900 די מבאסים, זאת הנקודה הכי מבאסת מבחינתי בטרייסר 700 שיש לי, מתלים רופסים שמכניסים את האופנוע לנדנדה מפחידה על כביש משובש.

היום עשיתי נסיעה על ק.ט.מ 1090, למרות שעל הנייר האופנוע אמור להיות מחוספס מאד עם מתלים קשיחים שמכוונים לשטח, אחרי הטרייסר שלי הרגשתי עליו כמו על חמאה.

פרמטר מאד חשוב בשבילי (וזה לא טריוואלי כשמחפשים אופנוע ליטר) הוא נוחות וזריזות בעיר, איך לדעתך הורסיס מתמודד בנסיעה עירונית צפופה?

ציטוט נכתב במקור על ידי etz301 צפיה בהודעה
    תודה רבה,
    קראתי את הפוסטים שלך והכנסתי את הורסיס 1,000 למשוואה נטו בגללך ובעקבות הפוסטים שלך בפורום הזה.
    מהצד הוא נראה לי יותר ככלי תיור לסופי שבוע, עם מורכבת וחצי בית בארגזים ופחות ככלי לשימוש יומיומי.

שוב, אין לי כרגע (ובשנתיים הקרובות) נטיה לשטח (יש הרבה רצון להכנס לשם, אבל אין זמן), הכלי הוא כלי תחבורה יומיומי של רואה חשבון עצמאי שמסרב לעמוד בפקקים ולהוציא קרוב ל-100 שקלים חניות.
    עם יד הלב התניידתי שלוש שנים על קטנוע מנהלים 400 והוא התאים בול לצרכים שלי (קיבלתי בחילה עד כמה הוא התאים לצרכים שלי והיה פרקטי).

אז רציתי אופנוע כי רציתי להרגיש את ההילוכים, ואת החספוס ואת המנוע בין הרגליים ויותר ביצועים על חשבון נוחות, ועכשיו אני רוצה יותר מומנט וקצת יותר כח.

המתלים של הטרייסר 900 די מבאסים, זאת הנקודה הכי מבאסת מבחינתי בטרייסר 700 שיש לי, מתלים רופסים שמכניסים את האופנוע לנדנדה מפחידה על כביש משובש.

היום עשיתי נסיעה על ק.ט.מ 1090, למרות שעל הנייר האופנוע אמור להיות מחוספס מאד עם מתלים קשיחים שמכוונים לשטח, אחרי הטרייסר שלי הרגשתי עליו כמו על חמאה.

פרמטר מאד חשוב בשבילי (וזה לא טריוואלי כשמחפשים אופנוע ליטר) הוא נוחות וזריזות בעיר, איך לדעתך הורסיס מתמודד בנסיעה עירונית צפופה?
    הוורסיס כמו שני אופנועים בנסיעה מנהלתית חתלתול קל שליטה צפוי ונעים, תלחץ עליו יצא הנמר שטרף את הברדלס.
    אם אופצית השטח לא בשטח לך על הורסיס תודה תגיד לי אח"כ.

Senior Member
    אותי אישית הויסטרום שיעמם ברכיבת מבחן, על הוורסיס לא רכבתי אבל מעניין איך ה 4 צילינדר שלו מרגיש וכמה הוא גמיש (מניח שמספיק כיאה לליטר).
    שקלת לבדוק גם את האפריקה?
    Tracer 900

אותי אישית הויסטרום שיעמם ברכיבת מבחן, על הוורסיס לא רכבתי אבל מעניין איך ה 4 צילינדר שלו מרגיש וכמה הוא גמיש (מניח שמספיק כיאה לליטר).
    לא ממליץ לך לנסות ורסיס, אתה תזרוק את הטריסר ולא תסתכל אחורה...

אבל מה אני מבין

Member
    מכיוון שלא ממש מתכוון לרדת לשטח כרגע, האפריקה הופך להיות אופנוע יקר ולפחות על הנייר חלש יותר מהשאר (כמו גם ה-GS 800 למשל)

דרך אגב, אני חושב שאם אמצא את עצמי על אופנוע עם יכולות שטח בסופו של דבר, מאמין שכן אחטא מדי פעם באיזה טיול, וכמו שאני מכיר את עצמי אמצ את עצמי באיזשהו שלב בסנאת רכיבה מקצועית לאדוונצ'רים, אבל זה באמת בגדר -Nice to have

Senior Member
    ציטוט נכתב במקור על ידי השושנים צפיה בהודעה
    לא ממליץ לך לנסות ורסיס, אתה תזרוק את הטריסר ולא תסתכל אחורה...

אבל מה אני מבין
    שמע שושני, אני באמת מאמין לך, בסוף זה כל אחד והצרכים שלו, נכון לעכשיו הטרייסר מתאים לי בול, לא אשקר שלא שקלתי לפניו וורסיס, בסוף לא לקחתי רכיבת מבחן כי הוא הרגיש לי גדול מדי לעיר וגם רציתי שינוי מה 4 צילינדר, אני די בטוח שהוורסיס יותר מרווח, נוח ובעל מתלים טובים יותר מהיאמהה.
    Tracer 900

שמע שושני, אני באמת מאמין לך, בסוף זה כל אחד והצרכים שלו, נכון לעכשיו הטרייסר מתאים לי בול, לא אשקר שלא שקלתי לפניו וורסיס, בסוף לא לקחתי רכיבת מבחן כי הוא הרגיש לי גדול מדי לעיר וגם רציתי שינוי מה 4 צילינדר, אני די בטוח שהוורסיס יותר מרווח, נוח ובעל מתלים טובים יותר מהיאמהה.
    אופנוע זה כמו כפפה, אם טוב לך מתאים לך נוח לך ואתה מאושר זכית, תיהנה בסופו של יום כולם טובים.