מה אתה אומר? אז בוא אזכיר לך (או אלמד אותך) דוגמה – אפילו מהתחום שאתה ציינת – מחשבים.
בסוף שנות ה-50 הוקמה חברה בשם DEC (ידועה גם כ"דיגיטל"). החברה הוקמה על בסיס טכנולוגיה מהפכנית למדי לאותה תקופה – לדוגמה – המציאה את ה-buffer להדפסה. בתחילת שנות ה-60 הוציאו את מחשב ה"מיני" הראשון (PDP) ובסוף שנות ה-70 היציגו את ה-VAX – מחשב מהפכני בגודל של ארון בגדים 2 דלתות שידע לעשות מה שעד אז עשו מחשבי mainframe בגודל של אולם גדול. באמצע שנות ה-80 דיגיטל הייתה חברת המחשבים השנייה בגודלה בעולם. אלא מה? אחרי כ-20 שנה של פעילות (כמו אצלך) הרגישו מספיק בטוחים כדי לא להאמין במחשב האישי ולא התפתחו בכיוון. כמו במקרים רבים, הם חשבו שמה שעובד לא צריך לשפר. צחוק הגורל – החברה שעשתה הרבה למען מזעור הפסיקה להאמין שאפשר למזער יותר ממה שהיא עשתה. התוצאה ידועה – כעבור פחות מ-10 שנים החברה כמעט פשטה רגל ונמכרה לקומפק – חברה שייצרה מחשבים אישיים.
התעשייה המבוססת – כזו שאתה מייצג – מעודדת מחשבה מאובנת. יש רק מעט חברות (כמו IBM למשל) שכן למדו את הלקח ומחזיקות מחקר כמעט בסיסי, בתקווה למצוא מדע וטכנולוגיה בעקבותיו שתתן לחברה ייתרון. כמו שזה נראה, אתה שייך לרוב התעשייה המאובנת מחשבתית.
אני כן מומחה לכימיה אבל הנושאים הנ"ל אינם בתחום העיסוק שלי. למרות זאת אני חשוף למחקרים המתקדמים ביותר בנושא ואפילו מבין את רובם. אבל, אם אתה לא מספיק מבין בזה, מאיפה הביטחון העצמי שלך לקבוע שזה לא יקרה?
שוב אתה לא קורא (או לא מבין) ומגיב לא לעניין: כתבתי בפירוש שמדובר רק על ייצור הסוללה, לא כל המכונית (גם מראי המקום ששלחתי לך אומרים כך – אם היית טורח להסתכל בהם). טסלה נלקחה כדוגמה לרכב שיש בו מצברים של 50 או 75 קווט"ש, אבל מדובר רק על הזיהום שבייצור הסוללות ונכון לכל רכב המכיל מצברי ליתיום בקיבולת הזו.
ועוד משהו לא קשור כל כך: כדאי לך להפסיק להניח שכולם סביבך מטומטמים ולהגיב בביטחון מוחלט על דברים שאתה לא ממש מבין בהם, כי זה, בסופו של דבר, מוציא אותך מטומטם. התגובה שלך לפוסט הראשוני שלי ("טענות מגוחכות אחד יותר משנייה.") היא דוגמה קלאסית לפתגם "הפוסל במומו פוסל" (חפש מישהו שיתרגם לך לרוסית).